Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi

19Zooix08

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, powróciłem do wota po długiej przerwie i cały czas mam problem z lagami. Gram około 30 bitew dziennie i przynajmniej w 5 bitwach mam takie lagi, że nie da się grać, ping skacze do 999 i tak przez jakieś 3 sekundy. Potem ping spada i znowu skacze i tak cały czas. W innych grach nie mam żadnych problemów CS GO stałe 30 ms, Lol stałe 50 ms, BF3 stałe 40 ms. Czy da się tego jakoś pozbyć, czy może jest to wina po stronie WG?

Pozdrawiam,

ZooiX

Opublikowano

Czy na pewno nie jest, to wina Twoja? - Też tak niekiedy mam i operator mówi, że czasami ping skoczy na 100-200, ale niezbyt często... Mimo to zdarza mi się mieć również bardzo duży ping w WOT. :rolleyes:

Opublikowano

Zauważyłem, że w WoT też mam duży ping. Skacze okropnie. - Może jest to wina serwerów? Masz lagi na serwerze EU1, czy EU2.

Opublikowano

WoT ma duże wymagania jeśli chodzi o łącze. To normalne że w fps'ie, gdzie liczy się położenie przeciwników i w którą stronę się patrzą/strzelają będzie mniejszy ping, niż w takim wocie, gdzie jest rng, przewracanie się drzew, murków, różne przyspieszenie pojazdów - to wszystko jest po stronie serwera (aby nie było cheatów) i przez to jest wymagane dobre łącze.

Opublikowano

Możliwe, że komputer przegrzewa się w trakcie gry.

Sprawdź temperatury w HW Monitor, gdy gra zaczyna lagować.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Temperatury są okej. Internet mam 80mb/s i zazwyczaj gram na eu2 bo na eu1 nie mogę zagrać normalnie nawet 1 bitwy.

Opublikowano

999 nie mialem, ale serwery wota sa ogolnie zjebane, net 30 mb nie ma prawa mi ping podskoczyc nawet jak nasa sie podlaczy a w wocie mam po 120.

Opublikowano

Przepraszam że się wtrące do tematu.

Normalnie w mam ping w granicach 40-60.

A dzisiaj cały dzień, niezaleznie od pory ping nie spada poniżej 200-300.

Kurwicy dostaje bo żadnej bitwy nie można zagrać.

I teraz pytanie czy jest to moja wina czy serwerów :/ ? 

Wszystkie programy typu skype torrent i przeglądarki mam powyłączane i naprawdę nie wiem o co chodzi... 

Opublikowano

Przepraszam że się wtrące do tematu.

Normalnie w mam ping w granicach 40-60.

A dzisiaj cały dzień, niezaleznie od pory ping nie spada poniżej 200-300.

Kurwicy dostaje bo żadnej bitwy nie można zagrać.

I teraz pytanie czy jest to moja wina czy serwerów :/ ? 

Wszystkie programy typu skype torrent i przeglądarki mam powyłączane i naprawdę nie wiem o co chodzi... 

Mam podobnie, ping niekiedy skacze mi w granicach 100-300. Wcześniej nie miało to miejsca i praktycznie nigdy nie miałem więcej niż 80

Opublikowano

Wielcy eksperci, pozwólcie że wam coś wyjaśnię (nie obrażać się).

Ping zależy w głównej mierze od odległości dzielącą nas od serwera i przeciążenia.

To, czy mamy 30mb/s, 90mb/s czy nawet 500mb/s prawie nic nie zmienia (wiadomo, że jeżeli mamy 0.1 mb/s uploadu to będzie się to odczuwać mocno).

Dodatkowo to co mówił @Juri. (jednak mogą być i tak cheaty - exploit).

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Wielcy eksperci, pozwólcie że wam coś wyjaśnię (nie obrażać się).

Ping zależy w głównej mierze od odległości dzielącą nas od serwera i przeciążenia.

To, czy mamy 30mb/s, 90mb/s czy nawet 500mb/s prawie nic nie zmienia (wiadomo, że jeżeli mamy 0.1 mb/s uploadu to będzie się to odczuwać mocno).

Dodatkowo to co mówił @Juri. (jednak mogą być i tak cheaty - exploit).

Nieprawda. Ping zależy też od internetu - prosty przykład - ściągasz coś = wysoki ping. Czy odległość się zwiększa?

Sam miałem dotychczas 10Mb/s i ping ok. 80, teraz mam 40Mb/s i jest ok. 60.

Opublikowano

Nieprawda. Ping zależy też od internetu - prosty przykład - ściągasz coś = wysoki ping. Czy odległość się zwiększa?

Sam miałem dotychczas 10Mb/s i ping ok. 80, teraz mam 40Mb/s i jest ok. 60.

Pobieranie = przeciążenie naszego serwera, prosta logika.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Internet 512kb/s radiówka, najbliższy nadajnik 8-10km od miejsca zamieszkania, ping oscyluje w przedziale 50-80. Zdarza się że podskoczy do 100-120 ale są to krótkotrwałe skoki, nie mające wpływu na ogólne odczucie z gry. Co na to eksperci?

" Żyć chwilą, nie chwilę "

Opublikowano

Dzisiaj były takie przeciążenia na Wocie, że masakra, szczególnie po godzinie 20:00. Gdy wchodziłem do gry była kolejka, zdziwiłem sie. Poczekałem chwile i mnie zalogowało. Wchodze do bitwy, a tu takie lagi, że ja pierdziele. Po prostu WG musi zrobić EU3, bo co tydzień w piątek/sobota/niedziela jest coraz więcej ludzi i coraz większe lagi. I nie mówcie, że WoT ma duże wymagania łącza bla bla bla, bo głównie zależy to od serwerów. Dodam jeszcze, że w BF3 mam ping: 20-50 :) a dzisiaj w wot powyżej 100 prawie cały czas, a mam internet 20mb/s z netii :)

Opublikowano

Zrobienie EU3 miało sens 1,5 roku temu, gdy na klastrze kisiło się po 160 tyś graczy, a nie dziś.

" Żyć chwilą, nie chwilę "

Opublikowano

Też mam (dość często) cholernie wysoki ping w granicach do 999 xD. Normalny ping mam tak na poziomie od 100 do 120. Ja gram na laptopie i do zmniejszenia pingu wystarczy mi zmienić miejsce grania. Czasami ten sposób nie pomaga  więc rozłączam i internet i po chwili znowu się łączę. Bywa ,że te sposoby nic nie dają ,wtedy pozostaje tylko zdać nie łaskę serwera. Z mojej strony to tyle.

ps. Mam nadzieję ,że jakoś pomogłem  B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...