Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy to prawda? - GP, wybór rasy

Ronter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, czy to prawda że jak nie włożę kasy w Aiona to nie bd miał połowy opcji i ciężko bd mi się grało? Pytam się bo właśnie pobieram i jak to prawda to raczej dziękuje :)

Opublikowano

Cześć. Przegrałem w tą grę naprawdę dużo czasu i osiągnąłem to co chciałem. Nie wydałem na grę złamanego grosza. W Aionie aktualnie (krążą plotki, że ma się to zmienić) funkcjonuje system Gold Pack'ów, czyli pakietów dla graczy Premium. Daje on dostęp do takich opcji jak (WTF GAMEFORGE?) handel czy pisanie na LFG (czat ogólny). Owszem, bez GP nie da się grać na przyzwoitym poziomie, jednakże da się nimi handlować w grze. Pakiety kupuje się przeważnie na 30 dni. Pytanie jak go kupić, skoro nie mam możliwości handlu? Niestety pierwszego GP najlepiej kupić za realne pieniądze, jednak istnieje też inna możliwość, o której nie wszyscy wiedzą. Mianowicie osiągając maksymalny lvl (65) dostajesz możliwość kupienia GP z Brokera, czyli na wirtualnej aukcji handlowej. Jest to wydatek rzędu 70kk (Barus). Nie jest to może mało, jak na początek kariery, jednakże czasami lepsze to niż 20 pln na Allegro :) Zawsze możesz się też dogadać z innymi graczami, np na forach. W razie pytań pisz PW, może i ja będę mógł Ci jakoś pomóc. Pozdrawiam.

Opublikowano

Właśnie widziałem na YT że bez GP można tylko przyjmować handel, ale to trochę przesada że nie można pisać... pobrałem już prawie połowę ale jak gra tak ma wyglądać to ja dziękuje... jeszcze powiesz że nie można bez gp do żadnej gildii dołączyć(czy jak to się nazywa w tej grze)...

Opublikowano

Można dołączyć go Legionu, jak najbardziej i jest to dobra opcja, ponieważ w Aionie duży nacisk kładziony jest na komunikację :) Bardziej niż GP potrzebujesz słuchawek, mikrofonu i TS3. W Legionach często znajdują się ludzie, którzy chętnie Ci pomogą. Aion jest cholernie łatwą grą, na tegorocznym świątecznym evencie sam (nie grając już, zakończyłem karierę) narobiłem ok 1kkk :) Gdybyś potrzebował więcej info, pisz PW, mogę też wpaść na Skype czy TS'a. Pozdrawiam.

Opublikowano

Z mikro to akurat nie problem i z głosem bo mam 19 lat ale czy znajdę legion zaczynając od 0? Najlepiej jak by to byli ludzie z MPC

Opublikowano

Tego niestety nie wiem. Wszystko zależy od Ciebie :) Czy jesteś ogarniętym graczem? By aktywnie będziesz przybywać na Aiona? Jeżeli chodzi o polski server (Barus), to po pewnym czasie będziesz kojarzył każdą z lepiej grających osób, nawet z głosu :) Legionów prowadzących rekrutację jest masa, jednakże tych do których naprawdę warto dołączyć już mniej. Oczywiście zaczynając dopiero grę, polecam Ci poszukać czegoś z lvl'ami podobnymi do Twojego. W legionach nastawionych na endgamowe instancje czy pvp (siege - codzienne oblężenia fortów, czyt. o godz. 20:12 - 21:12 nie przejdziesz się na lepsze instancje :D) nikt nie będzie miał czasu ani prawdopodobnie chęci pomagać Ci z misjami na kliknięcie skila. Aion jest naprawdę obszerną grą i sporo jest tutaj możliwości, ale na dłuższą metę zauważysz, że jest to monotonne i czasami trzeba zrobić sobie przerwę :) Ogólnie jeżeli nie masz co robić w wolnym czasie, którego masz całkiem sporo to jak najbardziej możesz pograć. Dobierz dobrą klasę dla siebie i ją ogarnij. Nie kombinuj na low lvl'u z jakimiś magicznymisupermega itemkami, jeżeli wiesz co robić, to wyleveluejsz postać bardzo szybko i otworzysz sobie drzwi do lepszych instancji ;). Uff, jeszcze raz pozdrawiam. Aha, jeżeli chodzi o głos, to znajdziesz tutaj przeróżnych ludzi w przedziałach wiekowych nawet i 60+ się trafiają :) Jak najbardziej pozytywna opcja, bo osobiście nie spotkałem się z "Gimbusami" na wysokolvl'owych instancjach, wszystko przez ogólnie obecny TS3 :)

Opublikowano

Tego niestety nie wiem. Wszystko zależy od Ciebie :) Czy jesteś ogarniętym graczem? By aktywnie będziesz przybywać na Aiona? Jeżeli chodzi o polski server (Barus), to po pewnym czasie będziesz kojarzył każdą z lepiej grających osób, nawet z głosu :) Legionów prowadzących rekrutację jest masa, jednakże tych do których naprawdę warto dołączyć już mniej. Oczywiście zaczynając dopiero grę, polecam Ci poszukać czegoś z lvl'ami podobnymi do Twojego. W legionach nastawionych na endgamowe instancje czy pvp (siege - codzienne oblężenia fortów, czyt. o godz. 20:12 - 21:12 nie przejdziesz się na lepsze instancje :D) nikt nie będzie miał czasu ani prawdopodobnie chęci pomagać Ci z misjami na kliknięcie skila. Aion jest naprawdę obszerną grą i sporo jest tutaj możliwości, ale na dłuższą metę zauważysz, że jest to monotonne i czasami trzeba zrobić sobie przerwę :) Ogólnie jeżeli nie masz co robić w wolnym czasie, którego masz całkiem sporo to jak najbardziej możesz pograć. Dobierz dobrą klasę dla siebie i ją ogarnij. Nie kombinuj na low lvl'u z jakimiś magicznymisupermega itemkami, jeżeli wiesz co robić, to wyleveluejsz postać bardzo szybko i otworzysz sobie drzwi do lepszych instancji ;). Uff, jeszcze raz pozdrawiam. Aha, jeżeli chodzi o głos, to znajdziesz tutaj przeróżnych ludzi w przedziałach wiekowych nawet i 60+ się trafiają :) Jak najbardziej pozytywna opcja, bo osobiście nie spotkałem się z "Gimbusami" na wysokolvl'owych instancjach, wszystko przez ogólnie obecny TS3 :)

Jestem ogarniętym graczem ale ostatnim czasem czasami mogę pykać cały dzień a czasami mnie 2/3 dni w grze nie ma bo też mam swoje życie i czasem po prostu nie mam czasu na grę, czy istnieje jakaś strona z legionami czy trzeba w grze szukać? Bo najchętniej bym od zera z kimś pograł by mi wszystko po kolei tłumaczył :P, a GP zawsze mogę kupić ale nie na low lv bo 1 muszę troche pograć i obczaić co i jak :D

Opublikowano

Jestem ogarniętym graczem ale ostatnim czasem czasami mogę pykać cały dzień a czasami mnie 2/3 dni w grze nie ma bo też mam swoje życie i czasem po prostu nie mam czasu na grę, czy istnieje jakaś strona z legionami czy trzeba w grze szukać? Bo najchętniej bym od zera z kimś pograł by mi wszystko po kolei tłumaczył :P, a GP zawsze mogę kupić ale nie na low lv bo 1 muszę troche pograć i obczaić co i jak :D

http://www.mpcforum.pl/topic/1140125-prezentacja-legion%C3%B3w/

Dodam jeszcze, że nie trzeba wydawać PLN na złoty pakiet. Ciężko jest nazbierać na pierwszy, ale potem już z górki.

Bez niego praktycznie nie da się grać, ale zanim wbijesz 65, nie będzie Ci tak strasznie potrzebny.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Legionu najlepiej szukać w grze, często to one szukają Ciebie a nie odwrotnie ;) Jeżeli chodzi o to co napisałeś, to jest tutaj chyba taki temat. http://www.mpcforum.pl/topic/1047821-zapisy-na-wsp%C3%B3ln%C4%85-gr%C4%99/

Może tutaj znajdziesz kogoś do gry od zera ;) 

Ps: Legiony czasami ogłaszają się na oficjalnym forum gry, tam możesz przeglądać oferty ;) Dużo zależy tej od wyboru strony po której będziesz grał (Asmo vs Elyo). To walka tych nacji jest motywem całej gry. Obie rasy mają oddzielne mapy na niskich poziomach, questy i instancje. Bez odpowiedniego programu nie zrozumiesz nawet co Twój przeciwnik napisał. Wybór zależy od Ciebie, mogę jedynie wymienić Ci pare +/- :)

Opublikowano

Ja właśnie myślałem o Asmodianach bo podobno jest ich mniej więc będzie więcej ludzi do zabijania na hlvl :D, ale też ciężej będzie znaleść ludzi do gry :/

@Edit

Okazało się że miałem wcześniej konto i mam kod na 7 dni na GP, przy ilu pakietach mogę wejść do gry by aktywować bo nwm czy dam rade do jutra ściągnąć całego klienta :D

Opublikowano

"Podobno", to dobre słowo ;)

Krążą pogłoski, że gracze Elyo ograniczają się w dużej mierze do PvE, natomiast Asmodianie stawiają na PvP. Z mojej perspektywy to tylko pogłoski :) W obu frakcjach znajdziesz na 100% grupę ludzi, z którymi będziesz mógł iść na daną instancję. Na siegach też sam nie będziesz stał na murach, zapewniam Ci to :) Problem pojawia się, kiedy do głosu dochodzi Liga, ale to już sprawy organizacyjne prowadzących osób. 

Co do instancji hlvl, do tej pory funkcjonował system stałych party. Często na instancje z tygodniowym cd chodzi się z tą samą grupą ludzi. Możesz również szukać randomów i coraz częściej pojawiają się takie wpisy, ale nie zawsze się to opłaca :)

Z tego co mi wiadomo, Asmo dostało ostatnio boosta - niezasłużonego wg. mnie i nie jest to determinowane przez fakt, iż ja grałem Elyo (dostajesz za friko itemki i inne pierdoły do expa). Bez tego także doskonale dawali sobie radę, nie ma co gadać ;) 

Opublikowano

"Podobno", to dobre słowo ;)

Krążą pogłoski, że gracze Elyo ograniczają się w dużej mierze do PvE, natomiast Asmodianie stawiają na PvP. Z mojej perspektywy to tylko pogłoski :) W obu frakcjach znajdziesz na 100% grupę ludzi, z którymi będziesz mógł iść na daną instancję. Na siegach też sam nie będziesz stał na murach, zapewniam Ci to :) Problem pojawia się, kiedy do głosu dochodzi Liga, ale to już sprawy organizacyjne prowadzących osób. 

Co do instancji hlvl, do tej pory funkcjonował system stałych party. Często na instancje z tygodniowym cd chodzi się z tą samą grupą ludzi. Możesz również szukać randomów i coraz częściej pojawiają się takie wpisy, ale nie zawsze się to opłaca :)

Z tego co mi wiadomo, Asmo dostało ostatnio boosta - niezasłużonego wg. mnie i nie jest to determinowane przez fakt, iż ja grałem Elyo (dostajesz za friko itemki i inne pierdoły do expa). Bez tego także doskonale dawali sobie radę, nie ma co gadać ;)

Widzałem na YT że na Elyo jest 40% bonus expa przy jakimś wypoczynku, na Asmo tego nie ma?

Opublikowano

Asmoki są ogarnięci na dredach ale jak przychodzi pvp i zobaczą elka to potrafią się tylko w grupie bić. Taka mentalność. :p

Opublikowano

Widzałem na YT że na Elyo jest 40% bonus expa przy jakimś wypoczynku, na Asmo tego nie ma?

Asmodianie mają to samo.

Asmo dodatkowo dostają różne itemy https://docs.google.com/spreadsheets/d/1FViUKizhisf8wnL-BzcYF7zKRkPq38obJdPatsq91lc/pubhtml ponieważ są objęci pakietem balansującym serwery, który tak naprawdę nie jest im potrzebny, ale cóż. Więc jeśli chodzi o jakiekolwiek dodatkowe korzyści, to są one u Asmodianów.

Opublikowano

Gdzie ten kod na 7 GP trzeba wpisać bo ja zielony jestem ;d

Ja bym na Twoim miejscu trochę się wstrzymała z aktywowaniem tego kodu. Im później go aktywujesz, tym lepiej. Bo na niskim lvlu nie jest Ci on do niczego potrzebny.

Dopiero na większym, gdy będziesz chodził na instancje (wypady grupowe na bossy, etc.) i będzie Ci coś fajnego dropiło, to będziesz mógł to sprzedawać.

Nie wiem, do kiedy ten kod jest ważny, ale polecam czekać z jego aktywowaniem do ostatniego dnia jego ważności.

Opublikowano

Ja bym na Twoim miejscu trochę się wstrzymała z aktywowaniem tego kodu. Im później go aktywujesz, tym lepiej. Bo na niskim lvlu nie jest Ci on do niczego potrzebny.

Dopiero na większym, gdy będziesz chodził na instancje (wypady grupowe na bossy, etc.) i będzie Ci coś fajnego dropiło, to będziesz mógł to sprzedawać.

Nie wiem, do kiedy ten kod jest ważny, ale polecam czekać z jego aktywowaniem do ostatniego dnia jego ważności.

Kod można aktywować do 30 czy 31 grudnia więc od razu aktywowałem, ok gram na Asmo jak na razie 6 lv gra ktoś jeszcze na takim lv?;d

Opublikowano

Ja gram od roku i ani razu nie wydałam na IS :D Da się ale jest sporo ograniczeń. Np. ograniczone pozyskiwanie esencji, brak możliwości handlowania z innymi graczami..

Kiti ♥

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...