Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co sądzisz o serwerze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka drodzy użytkownicy MPCforum.
Pewnie zauważyliście, że na polskich serwerach jest coraz mniej osób.
Może być to spowodowane tym, że więcej osób przestaje grać, kupować tą grę lub
serwery już im się nie podobają. Postanowiłem, że niedługo zrobie serwer, serwer będzie
wyglądał jak dawne serwery z wersjii 1.5, 1.6. Nie będzie żadnych cuboidów, żadnych
automatycznych stoniarek, żadnych cobblex. Serwer będzie taki jak dawniej. Cuboidy
zastąpią claimy, automatyczne stoniarki zastąpią zwykłe stoniarki, cobblex zastąpią NPC,
które będą na spawnie. Serwer będzie się różnił od innych. Będzie więcej przygód, rozrywki
itd. Serwer nie będzie miał raczej autorskich pluginów, bo po co? Zbierzemy wszystkie
dobre pluginy i je poskładamy, tak że będzie super serwer. Z Kamienia będzie dropiło tylko
to co można znaleźć pod ziemią i to co nam się przyda czyli:
-Diaxy
-Złoto
-Żelazo
-Emeraldy
Nie będą dropiły żadne jabłka, żaden proch. U nas gracze będą musieli po takie itemy
wyjść na powierzchnie, troszkę ich poszukać, powalczyć, nauczyć się
uciekać przed graczami lub z nimi walczyć. Itemy na gildię oczywiście będą, nie chcemy
na serwerze milion gildii, w których nikt nie gra. Itemy na gildię na pewno nie będzie
się zbierało pod ziemią typu: 64 diaxów, 64 żelaza tylko będą np. 16 Jabłek 16 TNT,
16 ryb itd. Nie będzie żadnych Top10 na TAB, każdy gracz woli chyba zobaczyć czy jego
przyjaciel jest na serwie czy go nie ma. Zamiast rankingu na TAB będzie przed nickiem.
Do tego użyjemy pluginu PvPLevels. Przed nickiem będzie nam pisało ile osób zabiliśmy.
1 śmierć to 1 lvl niżej. 1 zabójstwo to 1 lvl wyżej. Dostępne będą też /kit gracz
bo każdy FreeKill chce mieć jakieś itemy. Pododajemy też parę fajnych efektów np.
piorun po zabiciu gracza, różne efekty podczas teleportacji.

Można się tutaj rozpisać, ale nie oto tutaj chodzi.

Mam pytanie:
Czy zagralibyście na takim serwerze tak, żeby sobie przypomnieć jak
działa plugin na frakcje, przypomnieć co to jest budowanie stoniarek, przypomnieć
co to jest różne wyprawy, klepy, zbieranie jabłek, prochu a nie siedzenie cały
czas pod ziemią i kopanie? Przypomnieć sobie jak to się budowało fajne domki
na terenie frakcji a nie spore twierdze oblane wodą i wyłożone całe obsem.

Elo :P

Opublikowano

Ja w ogóle nie lubie "dzisiejszych" serwerów, wolałem kiedy były stare gildie z komendą /f claim niż te nowe "lepsze" które w ogóle nie są lepsze a według mnie gorsze. Ja bym z chęcią zagrał na tym serwerze gdyby były stare gildie z f claim wsparte plugsem PayItemForGuild [czy jakos tak] ktory dodaje płacenie itemami za gildie.

Opublikowano

Ja w ogóle nie lubie "dzisiejszych" serwerów, wolałem kiedy były stare gildie z komendą /f claim niż te nowe "lepsze" które w ogóle nie są lepsze a według mnie gorsze. Ja bym z chęcią zagrał na tym serwerze gdyby były stare gildie z f claim wsparte plugsem PayItemForGuild [czy jakos tak] ktory dodaje płacenie itemami za gildie.

Dzięki za odpowiedz. Itemy na gildię na 100% będą. Jak serwer będzie startował to na pewno Ciebie poinformuje.

Pisać co jeszcze mogę dodać na serwer. Coś co wam się najbardziej podoba, a czego już nie robią na tych serwerach dzisiaj.

Opublikowano

Możesz również dodać żeby założyć gildie potrzebujesz np. 500$ i żeby zdobyć piniądze musisz sprzedawać itemy np.

Diax - 5$

Zloto - 3$

itd...

Opublikowano

Możesz również dodać żeby założyć gildie potrzebujesz np. 500$ i żeby zdobyć piniądze musisz sprzedawać itemy np.

Diax - 5$

Zloto - 3$

itd...

Sklepu raczej nie robił, to tylko zaśmieci serwer, ale czekam na wasze opinie co do sklepu. Mi się tan pomysł nie za bardzo podoba.

Opublikowano

reff...

Udzielać się. Widzę, że jest sporo wyświetleń a odpowiedzi mało.

Pisać co sądzicie o takim serwerze i czy zagracie.

Serwer będzie otwarty gdzieś w lutym.

Na start będzie MegaEvent

40 osób na start serwera - Event, kto pierwszy przepisze kod dostaje Gift-Code na minecrafta

Jeszcze będzie jak będzie 10,15,20,30 osób ale to już słabsze nagrody

Opublikowano

Sądzę że dzisiejsza młodzież nie poradzi sobie na takim serwerze ,chyba będziesz musiał napisać instrukcje obsługi i listę komend ,jednak leniwej większości i tak nie będzie się chciało tego czytać.

Dla doświadczonego gracza to zapewne ciekawa sprawa jednak mini gry niszczą minecrafta bo głąby już niczego tam znać nie muszą.

Jest coraz mniejsze grono ludzi którzy potrafią scraftować np. kilof

Ja napewno zagram u ciebie :)

Powodzenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...