Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Channel admin i vip

091

Rekomendowane odpowiedzi

Bywalec
Opublikowano

Mam problem, mianowicie vip ma u mnie talk power na 60, channel admin na 40, HCA na 60 - mam odznaczoną opcje permissions of this group cannot be restricted by channelgroups, czyli jeżeli dam vipowi bana na dany kanał - nie wejdzie, problem jest taki, że jak vip dostanie channel admina to jest pod hca nawet jak ten jest zwykłym użytkownikiem.

Da się zrobić tak, żeby vip dalej był ograniczany przez grupy kanałowe typu ban, ale był wyżej mająć CA niż HCA bez vipa?

Opublikowano

Dzieje się tak dlatego ze rangi channelowe sa ponad serwerowymi czyli kiedy masz range serwerwa z talk power np 6 i channelowa z talk power np 3 to twoj talk power wynosi 3 tak samo dzieje sie z reszta permissi np nadawaniem rang gdy nadasz np administatorowi ktory moze nadawac rangi serwerowe range channelowa ktora moze nadac tylko kilka rang channelowych to wtedy ten administrator bedzie mogl nadawac tylko te rangi channelowe na ktore pozwoli mu ranga channelowa ( sry za bledy z fona pisze )

Bywalec
Opublikowano

Ja to wiem, chce wiedzieć czy można to jakoś zmienić, tak jak opisałem to w 1 poscie.

Opublikowano

jasne że można :) heh

w permisji VIPa serwerowego przy permisji talk power zaznacz flagę skip :) I PO PROBLEMIE

Profesjonalne Wsparcie Serwerów TeamSpeak3          Boty funkcyjne na Serwery na zamówienie         Twórca bety Dużego Bota Serwerowego TS3

Kontakt:

PW     GG: 2660269     e-mail: [email protected]

Opublikowano

Daj randze VIP:

b_client_skip_channelgroup_permissions
To uprawnienie pomoże, lecz pamiętaj, że gdy użyjesz tej opcji osoba z rangą VIP nie będzie miała uprawnień rangi kanałowej :)
Bywalec
Opublikowano

jasne że można :) heh

w permisji VIPa serwerowego przy permisji talk power zaznacz flagę skip :) I PO PROBLEMIE

Dzięki wielkie mistrzu, do zamknięcia.

Opublikowano

Daj randze VIP:

b_client_skip_channelgroup_permissions
To uprawnienie pomoże, lecz pamiętaj, że gdy użyjesz tej opcji osoba z rangą VIP nie będzie miała uprawnień rangi kanałowej :)

BOŻE, broń boże nie używaj tej opcji, bo ranga serwerowa będzie ponad wszystkie permisje kanałowe, join, delete, desc view. Ta permisja jest zakazana dla userów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I ty @KaaCeeQ jesteś KidModem działu TS

Profesjonalne Wsparcie Serwerów TeamSpeak3          Boty funkcyjne na Serwery na zamówienie         Twórca bety Dużego Bota Serwerowego TS3

Kontakt:

Bywalec
Opublikowano

BOŻE, broń boże nie używaj tej opcji, bo ranga serwerowa będzie ponad wszystkie permisje kanałowe, join, delete, desc view. Ta permisja jest zakazana dla userów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I ty @KaaCeeQ jesteś KidModem działu TS

Wiem od czego jest ta permisja i ten temat jest właśnie dlatego, że nie chciałem jej używać.

Skoro temat jeszcze nie zamknięty, o co dokładnie chodzi ze "skip", "negate" i "grant"?

Opublikowano

@Yirumas , za przeproszeniem techniku. Przed pisaniem jakiegokolwiek postu polecam przeczytać to co ktoś napisał wcześniej, nie wystarczy mieć wiedzę :)

Tak, jestem KidModeratorem działu teamspeak3, jeżeli uważasz, że nie wypełniam swoich obowiązków możesz to po prostu zgłosić. :)

@091 Negate - Jeżeli ranga np. troll ma zakaz mówienia, a ranga administracyjna ma utawiony talk power na X a troll na -1 to administrator będzie miał głos po nadaniu rangi, a gdy zaznaczysz opcję "Negate" zniwelujesz jego "Talk power" i nie będzie miał głosu :)

Bywalec
Opublikowano

@Yirumas , za przeproszeniem techniku. Przed pisaniem jakiegokolwiek postu polecam przeczytać to co ktoś napisał wcześniej, nie wystarczy mieć wiedzę :)

Tak, jestem KidModeratorem działu teamspeak3, jeżeli uważasz, że nie wypełniam swoich obowiązków możesz to po prostu zgłosić. :)

@091 Negate - Jeżeli ranga np. troll ma zakaz mówienia, a ranga administracyjna ma utawiony talk power na X a troll na -1 to administrator będzie miał głos po nadaniu rangi, a gdy zaznaczysz opcję "Negate" zniwelujesz jego "Talk power" i nie będzie miał głosu :)

Okej, czyli coś jak przeciwieństwo skipa, a do czego dokładnie służy Grant? :D

Opublikowano

@KaaCeeQ nie jestem technikiem i nigdy nie mówiłem że za takiego robie, tak samo jak nie jestem Querym u siebie na serwerze ani RooTem. Pracuję tylko dla siebie,  co najwyżej komuś pomagam ;)

Ale forum nie jest od kłótni i dyskusji, jeśli chcesz porozmawiać przejdzmy na priv, aby nie zaśmiecać tematu.

Kontakt:

Bywalec
Opublikowano

Bywalec
Opublikowano

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...