Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Budżet?

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

To nie jest ważne bo ponoć są tanie

To jest ważne, bo ciężko jest coś zaproponować bez wiedzy jakimi pieniędzmi dysponujesz. Ludzie, nie ma czegoś takiego jak "nie mam budżetu", albo "to nie ważne", podajcie go, a szybciej otrzymacie pomoc - proste.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

@michas1051 budżet jest ważny, mogę ci zaproponować 3 karty z tego sklepu:

Asus Xonar DG - 110 zł (Karta nie jest zła, ale budżetowa dla kogoś koto nie stać na droższą)

Asus Xonar DX - 260 zł (Bardzo podobna karta do tej powyżej, jednak ma dużo lepszą elektronikę, na pewno wytrzyma nieco dłużej oraz jakość dźwięku może być nieco lepsza)

Asus XONAR Essence STX II - 900 zł (To już karta w wyższej półki, jakość dźwięku jest naprawdę na bardzo wysokim poziomie. Skoro budżet niema znaczenia, to proszę zamawiaj tą)

Dobrą kartą, której chyba niema na morelo jest Audiotrak Prodigy Cube, cena około 330 zł. Karta bardzo dobra dla kogoś kto ma nowszy sprzęt, lub same słuchawki/mikrofon.

Ja np. posiadam wzmacniacz podłączany do komputera na 4 jacki więc cube odpada.

Fajnie gdybyś jednak określił budżet i oczekiwania co do karty, do czego będziesz ją używać itd.

Czy wolisz na PCI/PCI-E czy może USB.

Opublikowano

Dobra raczej nie potrzeba mi karty o jakości studyjnej do 300 zł powinno wystraczyć, a wykorzystanie to mikro i słuchawki bo jakość jaką ma moja karta to ścierwo, albo po prostu kubić blue yeti? Co sądzicie ?

76561198090181771.png

Opublikowano

W takim razie proponowałbym zakup Asus Xonar DX/XD lub Asus XONAR D1. To to samo, tylko jedna jest na PCI-E, a druga na PCI. Koszt to koło 250-260 zł. (obsługuje system 7.1)

Ewentualnie gorzej wykonają i z mniej trwałych materiałów Asus Xonar DG. Po prostu wersja budżetowa, koszt około 110 zł. (obsługuje system 5.1)

Na morelo jest jeszcze Asus Xonar DS, o którym za dużo nie wiem. Jest na pewno ciut gorzej wykonany od DX/D1. Ma plastikowe gniazda, średniej jakości. Obsługuje system 7.1 ale moim zdaniem lepiej dopłacić 50 zł. Sam jestem zadowolonym użytkownikiem Xonara D1.

Jednak jeśli będziesz używać karty tylko do połączenia słuchawek i mikrofonu to polecam również Audiotrak Prodigy Cube, cena około 300 zł ale niema jej na morelo.

Opublikowano

Wolisz pewnie lepszą jakość dźwięku. Xonary są dobre, trochę lepsze od integry ale do Prodigy Cube czy E10k w prawie identycznej cenie nie mają startu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...