Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dywizja

araszewski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To wszystko zależy od gry i z jakimi z danej dywizji graczami grasz

Wydaje mi się że :

1-3/10 Win - Brąz V-I
4-7/10 Win - Silver V - I
8-10/10 Win - Gold V-I

Jak już wspomniałem to wszystko zależy od Twojego MMR (?), gdyż słyszałem że jednego gracza po 10 winach wpadł do Platyny IV, ale czy to prawda, nie jestem pewny.

Inny zaś gdy wygrał 4 gry trafił Do Brąz II. 

Tego nie da się obliczyć. Zagraj te 10 gier i się przekonasz, gdzie trafisz ^^

34xi1itwtu8v.png

Odkrywca
Opublikowano

To wszystko zależy od tego z jakimi typami będziesz w teamie i przeciwko. Ja wygrałem 8 a dostałem S2, więc Ciężko powiedzieć.

Opublikowano

Niektórzy po 5 wygranych lądują w brąz 1, a niektórych nawet po 3 wygranych wrzuca do silver 5. :D Wszystko zależy od tego jak grasz, czyli wyliczona wartość MMR oraz ilość wygranych w placementach. MMR jest obliczane ze statystyk graczy, z jakimi grasz oraz twoich, więc im lepiej grasz, tym wyższe masz MMR. Zazwyczaj jak już uda Ci się wygrać te 9/10 placementów, to dostaniesz jakiś wysoki gold.

Opublikowano

Nie dam sobie ręki uciąć, ale mianownikiem tego wszystkiego jest elo z normal games które dotychczas zdobyłeś podczas gry, zarowno możesz dostać się do silver po wygranych 10 meczach, jak i do golda. Są to tylko moje przypuszczenia w związku z tym, że dywizja po tej samej ilości wygranych gier często bywa zmienna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...