Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z paczką modyfikacji X-Pack - nie można jej uruchomić.

marcino3344

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pewien problem z paczką modów X-Pack (grał na niej np. Husiek). A mianowicie nie mogę jej uruchomić, ponieważ wymaga ona 4GB wolnego RAMU. Jeśli na komputerze nie ma wystarczającej ilości, po prostu się nie uruchamia. 

I teraz moje pytanie brzmi: czy da się jakoś obejść to zabezpieczenie abym jednak mógł uruchomić grę?

Mój komputer ma 4GB RAMU, ale to nie zadowala X-Packa, ponieważ około 0,5 GB zajmują inne programy.

Dodam jeszcze, że przydzielenie ilości RAM dla MC z pozycji launchera nic nie daje, w paczce jest jakieś inne zabezpieczenie. 

Wersja paczki, którą próbuje uruchomić to 1.7.10_3, ale to raczej nie ma większego znaczenia.

Opublikowano

W paczce jest mod wykonany przez twórców X-Packa o nazwie X-Pack Utilities. Jest on odpowiedzialny za te 4GB. Spróbuj go usunąć :)

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

ja mam taki problem że pisze mi że nie mam systemu 64 bitowego a go mam wiem że nie do tematu ale nie mogę założyć nowego tematu

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...