Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy istnieją pluginy na logowanie do bungee?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proste pytanie, czy są takie pluginy ale po stronie bungee, a nie bukkita, czyli takie AuthMe pod bungee.

Głównie chodzi o to czy ktokolwiek czegoś takiego używa, czy raczej używa się zwykłego pluginu od logowania ale z MySQL i odpowiednią konfiguracją.

Najlepiej jakieś linki do nich :P

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Ale po co Ci logowanie do bungee? Bungee nie jest zwykłym serwerem. Jest to taki tryb serwera, który łączy dane serwery w jeden.

|| 50 | 100 | 150 | 200 | 250 | 300 | 350 | 400 | 450 | 500 ||

Opublikowano

Ale po co Ci logowanie do bungee? Bungee nie jest zwykłym serwerem. Jest to taki tryb serwerów, które łączy dane serwery w jeden.

Bo plugin od bungee obsługuje wtedy wszystkie servery jednocześnie :P A tak to po przejściu z jednego servera na drugi może wygasnąć sesja z AuthMe np (oczywiście wszystko da się skonfigurować, albo zrobić logowanie tylko na lobby), więc jakiś sens to ma.

Po 2: mi nie potrzebne, nie wiem tylko czy jest jakiś sens dodawania API do mojego pluginu od strony Bungee, więc staram się dowiedzieć czy istnieją takie pluginy, do których to mogło by się przydać.

Opublikowano

Nie wydaje Mi się, ale może dlatego że nigdy o tym nie myślałem, dużo osób robi na zasadzie, logowania na serwerze do tego przeznaczonym, a na reszcie już olewa, bo po co ;) Ew, możesz dodać metodę do sprawdzania sesji c;

giphy.gif

Opublikowano

To może Cię to zainteresuje 

http://www.spigotmc.org/resources/bungeeauth.493/

Jeżeli nie to poszukaj sobie tego co Ci będzie odpowiadać na stronie spigota. 

Gdzie taki plugin miałem, jak znajdę to jeszcze podeślę linka.

Ten plugin i tak wymaga osobnego servera do logowania z tego co widzę?

Ech... to nie ma sensu :D olewam.

Jak ktoś napisze że mu potrzebne, to najwyżej dodam API od tego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...