Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

zużycie ramu

matrixsk2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam 8gb ramu hyperx cl10 1600mhz, gdy komputer pochodzi 5h bez ruszania go nawet, zużycie ramu wzrasta, z godziny na godzine coraz więcej, teraz obecnie mam zużycie 6.5gb/8gb z czego sam "użytkownik" zabiera tylko 900mb, co jest przyczyną ? 

Opublikowano

a z czym masz przez to problem ?  skoro nie rozumiesz jak działa system to po cię interesuje to co nie spowalnia nawet systemu ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Rozumiesz że spowalnia ? Chyba Ty nie rozumiesz jak działa system, gdy zużycie ramu sięga 7gb/8gb to już zaczyna wszystko się ścinać i jedynym wyjściem jest zresetowanie komputera

Opublikowano

świadczy to jedynie o tym że masz raczej zasyfiony system zbyt dużą ilością programów/usług działających w tle

zresztą znając życie pewnie nawet nie wyłączyłeś pliku wymiany ( swap ) w systemie, stąd też i takie  przymulania

zresztą nie pochwaliłeś się nawet systemem jaki masz :/

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

win 8.1, informatykiem nie jestem, system nie jest zasyfiony bo dopiero co format, a gry ściągam tylko ze steam'a więc wątpie, plik wymiany ? mógłbyś coś więcej na ten temat powiedzieć ? 

patrzałem na yt i nwm czy to to ale plik jakiś tam na "s" mam na innej partycji nawet zrobiony lecz to nic nie dało 

Opublikowano

sam sobie wytłumaczyłeś , nowy system tak zawsze działa, jak zaznaczałem jeśli nie masz pojęcia o działaniu systemu ( jego usług Superfetch i Prefetch , masz google to sobie szukaj informacji sam ) nie narzekaj bo nie powoduje on żadnych problemów, tak działa i będzie działał u wszystkich użytkowników .

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...