Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Terraria - TShock jak normalny linux

Master Flow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam... nie mogę odpalić normalnych plików serwerowych terrarii (z oficjalnej) strony, gdyż VPS linux. Odpaliłem tshock ... no ale pełno problemów bo nie można spawnować bossów, przenosić npc etc. bo permission. Znalazłem na internetach żeby usunąć tshock api.dll ... zrobiłem i nareszcie terraria wygląda jak zwykła terraria ale jest problem boo teraz nie działają statuty, które spawnują moby.... Jak zrobić normalną, naturalną terrarie bez zbędnych permission etc. (i żeby były nagrobki :P) ale żeby i działały spawnery...

Statuy działają na : tshock z api.dll, na normalnych plikach (sprawdzałem u siebie na pc).

Opublikowano

ale nie do końca rozumiem...

nie chce ci działać np. spawnowanie bossów / stworów przy użyciu poleceń TShock ?...

użyłeś /auth...

jeśli dobrze pamiętam ( dawno nie korzystałem z TShocka ) po odpaleniu servera standardowego TShocka

wystarczyło wejść wpisać /auth ( kod który dostałeś na konsoli ) a potem utworzyć konto administratora :)

i zwyczajnie się logować...

robiłeś coś takiego ? : P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...