Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Partycjowanie mint Pomocy :D

kruk392

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich przegladajacy ten temat Streszczam sie

Mam pendrive 32 gb i linux mint oczywiscie bootowany juz kilka krotnie robilem mam na tym pendrive i podzilem go na 3 partycje abym mogl wgrac lola lub cs to instaluje mi na partycji systemowej

i ta partycja systemowa dalem by miala 8 gb mint wazy chyba z 4 gb i powinienem miec jeszcze 4 gb wolnego lecz zauwazylem ze jedynie 2 gb wolnego miejsca mam i nie wiecej tak samo bylo jak sformatowalem linuxa i wgralem minta na 1 partycje co miala 28 gb 

3 partycje 

1:File system 8 GB

2 10GB Wolna partycja sformatowana pod fat32

3 10GB Wolna partycja sformatowana pod fat32

I jak polaczyc te partycje z partycja file system systemu bo jak np chce cos zainstalowac nie wykyrwa mi partycji (2 i 3 tylko file system) i mam wolne miejsce i chcialbym tam zainstlowac gry i otoz kieruje moje pytanie do was jak polaczyc te 2 partycje do file system.

Bo jak chce cos zainstalowac np steama to zostaje mi jedynie 2 gb wolnego miejsca na partycji file system i jedynie tam moge instalowac

Dam LIKE plis help me :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

GPartedem z jakiegoś Linuxa na live CD. Z poziomu swojego linuxa tego nie zrobisz, bo nie odmontujesz tej partycji, byś mógł ją edytować.

Hiren's Boot CD możesz sobie pobrać, zrobić płytkę czy bootowalnego pendriva i zedytować tą partycję.

http://www.hirensbootcd.org/

Linux tam dostępny można uruchomić w polskiej wersji językowej jeśli jest to dla Ciebie ważne 

76561198093115115.pngAddFriend.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...