Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

tryb oszczedzania energi

majkson2

Pytanie

Opublikowano

Witam problem polega na tym ze zalanczam kompa i nic sie nie dzieje. Tzn monitor nie reaguje. Gdy klikam przyciski na monitorze to na czarnym ekranie pojawia mi sie napis "In Power Safe mode Press Any Key on keyboard or move mouse" problem w tym ze klikam i nic sie nie dzieje. Sr za ortografie. Pisalem na fonie.z gory dzieki za pomoc

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem identyczny problem. U mnie okazało się że szlag trafił wejście PCIe.  Postaraj się sprawdzić u jakiegoś znajomego czy nie spaliła Ci się karta graficzna. Możesz też spróbować podpiąć monitor pod płytę główną (o ile masz kartę zintegrowaną). Jeśli nie będzie działać no to trzeba będzie kombinować dalej. Jeśli nic się nie będzie działo to prawdopodobnie będziesz musiał zresetować BIOS aby wrócił do ustawień domyślnych (przy których na bank powinna działać integra). Jeśli dalej będzie to samo to pewnie masz to samo co ja miałem czyli zepsute wejście PCIe. Oczywiście możesz też kombinować czy nie zepsuł Ci się kabel albo monitor ale szczerze w to wątpię (choć mogę się mylić).

Opublikowano

Mam tylko 3 przyciski na monitorze plus przycisk do włączania/wyłączania i nic się nie dzieje jak je klikam a co do modelu monitora to jest z tyłu nalepka(inaczej sprawdzić nie mogę bo nie mam dostępu do kompa)DELL model no:1504FP.chciałem dodać zdjęcie ale jakość zbyt kiepska.

Opublikowano

Nie mam innego podłączenia pod monitor(wewnątrz kompa też) co do karty graficznej to chyba mam integre bo nigdzie swojej nie widze.do biosu nie mam jak wejść bo nie widze nic przecież na monitorze

I chciałem dodać że mam ten problem już drugi raz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...