Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA IV - chłodzenie nie wyrabia

NoNewbie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Pół roku temu grałem sobie w GTA IV na średnich ustawieniach, rozdzielczość (jakaś wysoka bo 50"), 50 FPS i laptop łapał temperaturki w przedziale 80-85 st. więc jeszcze nie tak źle. Teraz jestem po formacie oraz wymianie pasty termoprzewodzącej (grając w inne gry zauważyłem spadek temp.), instaluję GTA i BANG! Laptop wyłącza się z powodu zbyt dużej temperatury. Wszystko jest ustawione na minimum, rozdzielczość typowa dla 15.6", wyłączyłem wszystkie zbędne programy i wciąż nie można grać. Coś poradzicie? 

Specyfikacja:

i7 3610QM

GT 630M

4 GB RAM

Pozdrawiam

ezgif.com-add-text1ee3bf.gif

Opublikowano

Wentylatory na pewno chodzą, pasta nazywała się chyba mx-2 lub mx-4, a z tego co wiem nie jest kiepskiej jakości. Napisałem już wcześniej, że zaobserwowałem spadek temperatur grając w inne gry.

EDIT: wgrałem najnowsze sterowniki, trochę się polepszyło tzn. temperatury spadły o 2 stopnie :D

Opublikowano

Może za dużo pasty ? Ludzie nakładają niestworzone ilości tymczasem wystarczy ledwo widoczna kropka szczególnie w laptopach gdzie rdzeń często jest malutki.

Opublikowano

Nie no, z tego co pamiętam nałożyłem całkiem mało tej pasty, więc to nie może być przyczyną. Coraz bardziej wydaje mi się, że jednak jest to wina sterowników. Chyba będę musiał instalować po kolei sterowniki od pierwotnej wersji począwszy, bo tylko takich z przed dwóch lat używałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...