Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sklep HELP

Kycek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wie ktoś może jak stąd kupić coś i ile kosztuje przesyłka?

No i czy wysyłka do polski

http://www.chachipants.com/

pytanie teraz jak z cłem?

cena całości już z wysyłką to 50$ więc paczka jest zwolniona od cła i VATu?

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

dowiesz się jak złożysz zamówienie, zwykle płaci się brutto

czy cło będzie to poszukaj sobie tego  towaru na liście towarów objętych cłem do Polski jeśli jest

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Ja myślę, że wygodniejsze jest zakładanie pampersów aniżeli worków na kupsko. 

Kiedyś miałem ze stanów przesyłkę na pareset $. Jakiś wacek z celnej, całą mi rozpakował, przeszukał etc etc. 
Czy paczka zostanie oclona i sprawdzona, + doliczony do niej vat zależy od jakiegoś URZĘDASA, więc albo nie zapłacisz, albo zapłacisz. 

Tutaj policzysz cło:
http://isztar.mf.gov.pl/isztar/taryfa_celna/web/browsetariff_PL?Year=&Month=&Day=

Opublikowano

@Badus

To nie dla mnie :)

Dużo to ty mi nie powiedziałeś. Dowiedziałem się że: zapłacę albo nie zapłacę. hm.

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

@Badus

To nie dla mnie :)

Dużo to ty mi nie powiedziałeś. Dowiedziałem się że: zapłacę albo nie zapłacę. hm.

No tak. Musisz się przygotować na to, że zapłacisz. Jak coś to dostaniesz informacje z Urzędu Celnego, że paka przeszła przez "kontrole" i trzeba płacić. Jeśli nie dostaniesz takiej informacji to paczka powinna przyjść bezproblemowo (w cenie w jakiej zamówisz). 

Tak to jest aż tak PIERDOLNIĘTE, że ktoś sobie siedzi i patrzy na cenę, ilość, sprawdza czy towar nowy, używany i stwierdza: jemu przeszukamy, a innemu nie. Temu dowalimy cło + vat + inne chujemuje, a innemu tylko vat. Żyjemy w kraju absurdu, a on z kolei dla ludzi staje się normalnością. Zaraz tu ktoś przyleci i napisze: "To normalne, że cło, że podatek i że urzędas musi sprawdzić czy nie zamawiam bomby za $450. Oczywiście wszystko też zależy jak paczka będzie opisana przez sklep który towar wysyła.

Opublikowano

cło jest w sumie niskie, płaci się zwykle za odprawę celną która niejednokrotnie przekracza wartość przesyłki kilka razy

zresztą post wyżej napisano dokładnie zasady sprawdzania, albo sprawdzą albo nie ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...