Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Nie można używać /sethome i /home.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie gracze nie moga uzywac sethome i home... Dodalem permissie dla gracza - essentials.sethome i - essentials.home. Nie raz robilem relog, nie raz robilem restart i dalej nie dziala... Wyskakuje "You don't have the required permission to use this command" jezeli permissie dodalem... Moze byl jakis automatyczny update Essentials i sie uprawnienia zmienily? Blad dopiero dzisiaj zaczal sie predzej go nie bylo (tylko ja mam dostep do FTP i zadnego nowego pluginu nie wgrywalem...). Wy tez macie ten problem?

Dodam, ze jako admin wpisze /sethome wyglad wiadomosci sie zmienil, pokazuje takze kordy ustawionej lokalizacji (x, y, z)

Opublikowano

Sprawdziłem, uprawnienia pozostały niezmienne w najnowszej wersji Essentials.

Jaki masz plugin odpowiadający za uprawnienia? W PermissionsEx w niektórych wersjach jest pewien błąd i gracze losowo tracą uprawnienia, po kilku minutach i relogu znowu zyskują itd.

Pozdrawiam.­

5465845486.png

Opublikowano

Nie ma logow zadnych, skrypty sa, ale one tego nie psuja... Zamiast pisac "Dom zostal ustawiony" pisze "Set your home (x, y, z)". Moze reset confinga cos da?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...