Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet z limitem.

Mateusz-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Korzystam z internetu wiele lat, ale nie mam pojecia o tym.

Czy internet z limitem np 30 gb, który jest na usb ma w sobie ten zasieg czy w każdym miejscu w polsce będzie odbierał? Bo często u mnie siostrzenica ogląda bajki na yt i przez to nie mogę grać w cs go, bo mam ping około 200. 

Opublikowano

Z zasięgiem LTE nie powinno być problemu, ale zawsze lepiej upewnić się na stronie operatora na mapce. W rodzinnej miejscowości sam korzystam z internetu mobilnego. Kiedyś był to internet z Plus GSM z limitem 1GB, więc to była masakra. Obecnie mam Orange z limitem 9 GB w CDMA i daje to radę, pod warunkiem, że nikt inny  w tym czasie nie korzysta z internetu. Mam kilku znajomych, którzy korzystają z LTE i nie narzekają na pingi (są bardzo dobre) mimo tego, że ktoś w tym momencie korzysta razem z nimi z połączenia internetowego.

53617914622311377282.png

Sygnatura by KarMixx

Opublikowano

Jak jesteś w zasięgu lte po wykorzystaniu transferu to masz nielimitowany (dopiero chyba od jakiejś oferty bo najtańsza nie ma) i tam im więcej płacisz tym masz większy down/upload

Opublikowano

w wybranej przez Ciebie lokalizacji oferujemy następujące usługi:

telefonia komórkowa:Orange

internet mobilny:Orange Free / Business Everywhere

internet domowy (CDMA):Orange Freedom Pro / Internet dla Firm Pro

Nie rozumiem tej mapy zasiegu. Co to znaczy 2g 3g i 4g, bo u mnie na mapie pokazuje kolor 3g

Opublikowano

2,3,4 to numer

g to generacja

np. 2G to sieć drugiej generacji

im wyższy numer tym nowsza generacja, co za tym idzie bardziej sprawna, szybsza itd.

Skoro pokazuje ci zasięg 3G to powinno być w porządku. Ja mieszkam z dala od miasta, jest 3G i mam prędkość około 17mb/s. Ale już dwa kilometry dalej nie mam zasięgu 3G i prędkość jest bardzo niska.

W mieście mam 4G i wtedy upload jest szybszy, download też ale nieznacznie.

Mówię tu o doświadczeniach z internetem mobilnym orange na telefonie iphone, ale myślę, że na laptopie będzie podobnie

Opublikowano

no i w czym problem ?? przeczytać nie potrafisz w jakim zasięgu można tam złapać sieć ? chyba widzisz wyraźnie co pisze jakie usługi oferują w tym miejscu

zasięg nie zależy od żadnych pieprzonych mapek !   zależy od położenia użytkownika względem nadajnika i od miejsca w którym się łapie sygnał no i czasem od samego nadajnika, jakiej jest klasy i zajętości kanałów przez innych użytkowników.

czyli najlepiej sobie sprawdzić samemu bo to będzie zabawa z cyklu dzisiaj jest jutro niema :/

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Idziesz do punktu i mówisz, że chcesz przetestować internet. Nie ufaj żadnym mapkom, a tym bardziej sprzedawcom.

394591421101183179764.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...