Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet/Dostawca/Ograniczenia

piokl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, mam na dachu anteny które odbierają i przekazują sygnał innym osobą. Miałem prędkość ~5mb/s ale od jakiegoś czasu dostawca zaczął ją zmieniać stwierdził ze pobrałem 160 Gb teraz mam prędkość 1mb/s. Moje pytania są takie :

- czy on może tak zmieniać tą prędkość

- czy powinien płacić nam za to że mamy "jego" anteny na dachu

-czy może być jakieś ograniczenie do pobierania ? (tzn. 50 Gb miesięcznie)

- czy gra WOT pobiera aż tyle internetu ?

Ps. sry jak zły dział ...

Opublikowano

witam, mam na dachu anteny które odbierają i przekazują sygnał innym osobą. Miałem prędkość ~5mb/s ale od jakiegoś czasu dostawca zaczął ją zmieniać stwierdził ze pobrałem 160 Gb teraz mam prędkość 1mb/s. Moje pytania są takie :

Po pierwsze to nie daj się robic w c***a.Nie żyjemy w 2000 roku, gdzie takie rzeczy miały miejsce.

Powiedz mu że albo stabilne łącze i prędkość przynajmniej to 6mb/s albo niech spierdala z tymi antenami.Typ sobie znalazł na tobie darmową stacje na anteny i jeszcze wybrzydza.W obecnym stanie rzeczy nawet na niektóre umowy z LTE nie ma ograniczeń a co dopiero na internet radiowy(który w rękach idioty, takiego jak twój dostawca jest najgorszym co możę byc, wiem co mówie).

Powinien Ci albo płacić za te anteny albo zaoferować DARMOWY, PORZĄDNY internet, typek sobie znalazł po prostu ofiare.

Pomyśl sobie - wypieprzysz go ze swojego dachu to straci mase podłączonych tam klientów, na pewno nie bedzie tego chcial więc zaproponuj mu korzystne dla ciebie warunki bo patrząc na to, to ludzie z DARMOWYM areo mają podobnie..(nawet z areo nie ma limitu, z tego co wiem, a działa na zasadzie internetu w telefonie)

Dajesz się po prostu robić w c***a i tyle.

Opublikowano

1. 160 Gigabitów czy Gigabajtów bo to jest różnica... Napisałeś Gb czyli Gigabitów, GB to jest Gigabajt. (160Gb = 20GB)
  2. Może zmieniać prędkość jeśli Wasza umowa takie coś przewiduje
  3. Jeżeli dach należy do Ciebie tj. twój własny dom to możesz dowolnie pobierać opłaty od tzw. dzierżawy
  4. Ograniczenie do pobierania?
  5. WoT nie pobiera dużo danych podczas gry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...