Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co jest lepsze ? XONE czy PS4

amed12345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym się tak na poważnie zapytać co jest lepsze XONE czy PS4 , i nie piszcie "Xone jest lepszy" i to tylko dlatego bo wy go macie. Proszę o szczerą wypowiedź bo wiem że PS4 jest droższy ale ponoć lepszy i chciałbym się o to was zapytać. Ponieważ nie wiem co wybrać.

mpcforum.jpg

Opublikowano

Dla niektórych może być lepszy ps4 dla innych xone
Miałeś ps3/ps2 lub xboxa jakiegoś?
Jeżeli miałeś i ci się podobał np xboxa to na ps4 bedzię cięzko się odzwyczajić ja jestem fanem xboxa chociaż miałem ps2 ^^.

Wg nie:
Xbox ma lepsze pady,interface,kinect,gry
Na ps4 wychodzi wiecej gier, darmowy net ale do dupy musisz kupic usługe żeby był lepszy :3

Profil Steam ---->  *Kliknij*

Chcesz posnapować? *-* Dodaj : gabryyy997

Opublikowano

Jeżeli miałeś i ci się podobał np xboxa to na ps4 bedzię cięzko się odzwyczajić ja jestem fanem xboxa chociaż miałem ps2 ^^.

Wg nie:

Na ps4 wychodzi wiecej gier, darmowy net ale do dupy musisz kupic usługe żeby był lepszy :3

Dawno takich bredni nie czytałem. Xbox ma lepszy interface? Darmowy internet w PS4?

Sam jestem osobą, która od jakiś 2 miesięcy zastanawia się którą z tych dwóch konsol kupić. Generalnie wybór jest ciężki, powiedziałbym nawet że bardzo ciężki, ale po dłuższym researchu doszedłem do pewnych wniosków.

PS4 jest konsolą typowo gamingową, gry w 95% chodzą w 1080p i 30fpsach, czasami nawet 60. Jest kilka fajnych exclusivów m.in. Uncharted 4 i będzie ich jeszcze więcej. Ale oprócz grania (w bardzo przyzwoitej jakości) nie zrobimy na niej nic więcej. Jest to raczej propozycja dla tych, którzy szukają sprzętu tylko do grania.

Xbox One natomiast jest trochę gorszy technicznie i do tej pory spora część gier nie chodzi nawet w 1080p. Co prawda, jeżeli nie gramy na TV 42+ calowym, to różnicy między grami z PS4 nie zauważymy. ALE jeżeli konsola ma już teraz problemy z odpalaniem gier w 1080p, to nie wiadomo co będzie za 2, 3, 5 lat. To jednak tylko spekulacje. Jeżeli szuka się sprzętu nie tylko do gier, to Xbox prezentuje się bardzo korzystnie. Skype, Netflix i parę innych ciekawych aplikacji urozmaica możliwości konsoli, do tego Kinect, który dotychczas sprawdzał się znacznie lepiej niż kontrolery ruchu od PlayStation.

Generalnie mój wniosek jest taki: konsole są tak do siebie zbliżone, że powinny decydować exclusivy, w jakie chciałbyś pograć oraz jaką konsolę mają nasi znajomi. Jeżeli nikt ze znajomych nie posiada jeszcze next genów, a interesują Cię głównie tytuły cross-platformowe, to zastanów się na czym ci zależy: tylko gry - PS4, gry i multimedia - Xbox One.

Mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłem w tym ciężkim wyborze ;) Mój wybór na 99% trafi na PS4, ze względu na to, że na konsoli zależy mi tylko na graniu + kilku moich znajomych ją ma.

Opublikowano

Wg nie:

Sorki ale o ile wiem to w ps4 net za darmo do końca nie jest, teraz jest jak na xbox'ie, kupujesz ps plus to grasz online.

Wg mnie xbox one lepszy:

-Ładniej się prezentuje

-Wygodniejszy pad

-Ładniejszy dashboard

Miałem ps4, pad jest dość niewygodny, pograłem pare godzin w call of duty i trochę ręka bolała.

Ja polecam xone. Ty i tak kupisz co będziesz chciał.

-

Opublikowano

Obie te konsole są porównywalne i przy zakupie kierowałbym się exclusivami. 

Jednak Xbox one ma jedną niewątpliwie fajną zaletę. Chodzi mi tutaj o subskrypcję EA Access, której PS nie chciało. 

Opublikowano

napisz tak posiadam dwie konsole , kazda konsola ma cos w sobie fajnego , ale jak dla mnie xbox one wgrywa support lepszy odrazu pomagam jak ci sie konsola spierdoli czy pad , a tej sprawie co do ps4 ciezko o pomoc , xbox choci cicho nie grzeje sie a ps4 chodzi jak samolot i goslne jest ,co do grafiki nie ma roznicy 

jak masz kupywac polecam ci xbox one gry sa tanisze i konsola jest multimedialna 

Opublikowano

napisz tak posiadam dwie konsole , kazda konsola ma cos w sobie fajnego , ale jak dla mnie xbox one wgrywa support lepszy odrazu pomagam jak ci sie konsola spierdoli czy pad , a tej sprawie co do ps4 ciezko o pomoc , xbox choci cicho nie grzeje sie a ps4 chodzi jak samolot i goslne jest ,co do grafiki nie ma roznicy 

jak masz kupywac polecam ci xbox one gry sa tanisze i konsola jest multimedialna 

Gdzie ty tu widzisz tańsze gry? Na obie konsole gry są w podobnej cenie, aczkolwiek różnica nie przekracza 10 zł. Co do supportu to się nie wypowiem, ponieważ nie przydarzyła mi się jeszcze taka sytuacja, żebym musiał oddawać konsole. W dodatku większość funkcji z XO nie działa w Polonii.

Co do grafiki - multiplatformowe gry będą wyglądały niemalże identycznie na obu konsolach, ponieważ twórcy starają się utrzymać tą równowagę pomiędzy konsolami. Grafiki możemy porównywać tylko po tytułach ekskluzywnych, ponieważ w nich wykorzystuje się całą moc, która drzemie w konsoli.

A co do kwestii gier, to ja osobiście czekam na Uncharted 4. Posiadam jedynie PS4, więc nie wypowiem się na temat konsoli XO. Na razie nie ma co porównywać, ponieważ nie wyszło za dużo ciekawych exów. A co do ścigałek - wg mnie XO lepsze ścigałki, ponieważ mi Driveclub nie przypadł do gustu. Choć Driveclub to zupełnie inna gra niż Forza Horizon 2, to jednak chciałbym sobie pograć w tytułu z konsoli od MS.

O padach nie będę za dużo mówić. Dla mnie DS4 jest bardzo dobry, choć niestety bateria wytrzymuje w nim max 7-8 godzin grania. Gałki się szybki ścierają, ale można dokupić na allegro jakieś nakładki. W kwestii pada od XO się nie wypowiem, bo nie miałem okazji na nim grać.

Ogólnie rzecz biorąc, na twoim miejscu wybrałbym tą konsole, na którą wychodzą te gry, w które chciałbyś pograć. Jeżeli chcesz pograć w Halo, to bierz X0, jeżeli w Uncharted to bierz PS4. Twój wybór.

Opublikowano

@MrVessu No jakos to przeczytałem , ale radziłbym ci nie wybierać tej czcionki bo razi w oczy :D. Masz + za estetyke i normalną wypowiedź. Dzięki !

@likeroys Twoja wypowiedź została oznaczona jako spam 

@xarmin7 Masz + bo było łatwo zrozumieć ,dużo napisane i do tego bardzo mi pomogłes jesli chodzi o wybór :)

Ogólnie mówiąc dziękuję wszystkim za posty , podjąłem się kupna PS4 wszyscy mi pomogliscie i większosć dostała za to +. 

Temat do zamknięcia /rozwiązany

mpcforum.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...