Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie widać ikonek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Mam problem .... Myślę ,że mi pomożecie:)

Więc zacznę od tego przeniosłem cały serwer Team Speak 3 na inną maszynę i w rezultacie nie widać żadnej ikonki.

W bazie danych i katalogu wszystkie ikony zostały usunięte lecz  to nie dało żadnego efektu.

Dalej jak wgrywam ikony ich nie widać.

Doszliśmy  do wniosku ,że trzeba zmienić, ( podmienić) port.

Dokładnie chodzi nam o .. "File Transfer" .. (Gdzie on się znajduję).

Jak zmienić wartość portu z 30033 na 35251 ?

Prosił bym o szybką odpowiedź..

Pozdrawiam.

80905622020518233637.png

Opublikowano

https://shad.waw.pl/index.html?pokaz_strone=t&strona=zmiana_portow_ts3

1. W katalogu z ts3 tworzymy plik ts3server.ini, wpisujemy w nim następującą zawartość:
[config]
default_voice_port=9987
voice_ip=0.0.0.0
filetransfer_port=30033
filetransfer_ip=0.0.0.0
query_port=10033
query_ip=0.0.0.0

default_voice_port - tutaj zmieniamy port, jaki chcemy port ustawić naszemu serwerowi (będziemy go także używać do łączenia się z naszym serwerem)
filetransfer_port - tutaj ustalamy domyślny port transferu plików, czyli ten przez który są wysyłane i odbierane ikony oraz pliki w file browserze
query_port - tutaj ustalamy domyślny port query, czyli ten przez który zarządzamy serwerem i przez który łączą się takie serwisy jak tsviewer lub gametracker
voice_ipfiletransfer_ip i query_ip - adres IP (zastępujemy oczywiście 0.0.0.0 adresem IP naszego serwera)

2. Teraz wystarczy dodać nasz plik konfiguracyjny do komendy startowej serwera, robimy to w następujący sposób
a) Otwieramy plik ts3server_startscript.sh
B) Szukamy linii COMMANDLINE_PARAMETERS="${2}" #add any command line parameters you want to pass here
c) Edytujemy następująco COMMANDLINE_PARAMETERS="inifile=ts3server.ini ${2}" #add any command line parameters you want to pass here

Opublikowano

Nadaj chmod 777 na cały folder files , nie wydaje mi się że to port ale też spróbuj .

Opublikowano

https://shad.waw.pl/index.html?pokaz_strone=t&strona=zmiana_portow_ts3

1. W katalogu z ts3 tworzymy plik ts3server.ini, wpisujemy w nim następującą zawartość:

[config]

default_voice_port=9987

voice_ip=0.0.0.0

filetransfer_port=30033

filetransfer_ip=0.0.0.0

query_port=10033

query_ip=0.0.0.0

default_voice_port - tutaj zmieniamy port, jaki chcemy port ustawić naszemu serwerowi (będziemy go także używać do łączenia się z naszym serwerem)

filetransfer_port - tutaj ustalamy domyślny port transferu plików, czyli ten przez który są wysyłane i odbierane ikony oraz pliki w file browserze

query_port - tutaj ustalamy domyślny port query, czyli ten przez który zarządzamy serwerem i przez który łączą się takie serwisy jak tsviewer lub gametracker

voice_ipfiletransfer_ip i query_ip - adres IP (zastępujemy oczywiście 0.0.0.0 adresem IP naszego serwera)

2. Teraz wystarczy dodać nasz plik konfiguracyjny do komendy startowej serwera, robimy to w następujący sposób

a) Otwieramy plik ts3server_startscript.sh

B) Szukamy linii COMMANDLINE_PARAMETERS="${2}" #add any command line parameters you want to pass here

c) Edytujemy następująco COMMANDLINE_PARAMETERS="inifile=ts3server.ini ${2}" #add any command line parameters you want to pass here

Dzięki za pomoc :)\

Uporaliśmy się z problemem.

Temat do zamknięcia.

Ps.

Nadaj chmod 777 na cały folder files , nie wydaje mi się że to port ale też spróbuj .

Chmody były objęte prawami 777 jak by co :).

Lord101 dał przeźroczyste rozwiązanie problemu.

80905622020518233637.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...