Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co chciałbyś ujrzeć na serwerze skyblock?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, witajcie! Dzisiaj zadaję Wam pytanie: co chcielibyście aby znalazło się na serwerze skyblock? Ps. Zapewne wielu z Was napisze "taki temat już był" itp. Ale przeszukałem kilka stron w google i w żadnym z wyszukanych tematów nie znalazłem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi.

Opublikowano

Admini którzy są online, parkoury, jakies inne niz te zwykłe wyspy bo to juz nudne jest jedno drzewo jakies jeziorko i pod spodem , koniecznie duży sklep, udogodnienia dla vipów w postaci komendy /spawner /hat /warp vip chyba nic więcej miło by było gdyby wszystkie pluginy spolszczyć - 1 dzien nad tym posiedzisz a super efekt. No moze oprocz /sethome ;d

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Tak się prezentują początkowe wyspy:

596c795c4c681_post-726617-14196646038073_thumb.jpg

Woda jest w środku wyspy, jest jej 4 kratki, więc idealnie do zrobienia nieskończonego źródełka. Spawn będzie spory, a na nim dużo ukrytych skrzynek. Drop będzie z cobblestone, można scraftować cobblestoniarkę. Będą stragany, które każdy może wynająć i sprzedawać tam przedmioty. Wyspy będą obok siebie (tzn. bez żadnej przerwy między nimi, bd można łatwo łączyć). Wyspa może mieć wymiary 160x160. Na spawnie będą parkoury, sklep, skup, arena pvp itp. Vip moze wziasc sobie glowe jakiegos gracza (komenda) co 24h, ma 3 kity do wyboru (co 3 dni, tzn. Jak jeden weźmie to przez 3 dni nie bd mógł wziąść żadnego innego). Są eventy typu przepisz kod itp. Szmaragdy są cenniejsze niż diamenty, bowiem można z nich zrobić dobre eq. Można kupić mobspawner, a po jego położeniu i kliknięciu na niego prawym można zmienić jego typ za kasę, w wygodnym GUI. Jest minigierka (paintball) spolszczona, i chcę dodać jeszcze mob arene lub skywars (co wybrać?) Zastanawiam się nad dodaniem npc z questami. Co ma być w skupie? Chcę aby gracze miédzy sobą też handlowali, a nie tylko w skupie. Co jeszcze dodać?

Opublikowano

Jakiś ciekawy system rankingowy, oraz system coinsów. Możliwość kupowania większych wysp za zdobyte monety, przedmiotów itd.

Poza tym, ciekawy drop z kamienia ze statystykami, automatyczne eventy, dużo, dużo dodatków. ­

Pozdrawiam.

5465845486.png

Opublikowano

System rankingowy? Chodzi Ci o ranking rozbudowania wyspy?

O co chodzi z coinsami? Ostatnio dużo się o nich mówi, a ja tego nie ogarniam ;-; drop kamienia ze statystykami, chodzi o to, ile wykopałeś poszczególnych surowców? I co rozumiesz poprzez dodatki?

Opublikowano

@Helperr spawner jest w sklepie jeden. Po położeniu go i kliknięciu na niego prawym przyciskiem pojawia się gui , w którym za walutę serwerową można zmienić typ spawnera. Czekam na dalsze propozycje.

Opublikowano

System rankingowy? Chodzi Ci o ranking rozbudowania wyspy?

O co chodzi z coinsami? Ostatnio dużo się o nich mówi, a ja tego nie ogarniam ;-; drop kamienia ze statystykami, chodzi o to, ile wykopałeś poszczególnych surowców? I co rozumiesz poprzez dodatki?

Chodzi o ranking wysp. Która wyspa jest najbardziej rozbudowana itd... Ranking pod komendą /ranking lub na 'TAB'.

Opublikowano

@gabrys07076 no właśnie, jeśli chodzi o komendy to jest problem. Jedni chcą standardowe komendy, takie jakie są w pluginie, a inni spolszczone... Co począć? Dodam tylko, że prawie wszystkie komendy będzie można użyć z poziomu wygodnego GUI.

Opublikowano

@gabrys07076 no właśnie, jeśli chodzi o komendy to jest problem. Jedni chcą standardowe komendy, takie jakie są w pluginie, a inni spolszczone... Co począć? Dodam tylko, że prawie wszystkie komendy będzie można użyć z poziomu wygodnego GUI.

Jeśli chcesz pomoc "W spolszczaniu komend itd..." to pisz do mnie na skype: gabrys821

Zawsze pomoge ;)

Opublikowano

@up według mnie to jest kompletny bezsens no ale skoro ludzie tego chcą... Jak myślisz, spalszczać np. /Wyspa utwórz itp. Czy np. /stworz, /zapros itp?

Opublikowano

@MR.ZiomuuSs według mnie to jest kompletny bezsens no ale skoro ludzie tego chcą... Jak myślisz, spalszczać np. /Wyspa utwórz itp. Czy np. /stworz, /zapros itp?

Komenda przykładowo:

/wyspa - Informacje.

/wyspa stworz - Tworzenie wyspy.

Itd.........

Program do spolszczania mogę wysłać ;) 

Można też SRC ;)

Opublikowano

@up nie, po prostu zrobię, że można używać komend standardowych typu /is create, ale można też komend spolszczonych...

Opublikowano

@MR.ZiomuuSs nie, po prostu zrobię, że można używać komend standardowych typu /is create, ale można też komend spolszczonych...

Eee pewnie skrypt -_- Jakbyś tak zrobił to ja bym na takim serwerze "Nie Grał". Gracze pewnie też powiedzą "Haha zmienił komendy skryptem!".

Opublikowano

Nie rozumiem co wy macie do tych skryptów... W takim razie wcale nie zmienie komend, niedawno już miałem srv skyblock i wiele graczy ceniło sobie fakt, że mam standardowe komendy, a nie jakieś wymyślne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...