Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] AdvancedRanks - czasowe rangi w skript

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Potrzebowałem plugin, który pozwoli mi ustawiać rangi na określony czas. Znalazłem plugin AzRank, ale był zbugowany i nie pełnił swojej funkcji. Dlatego wziąłem się za pisanie skryptu. Efektem mojej pracy jest skrypt "AdvancedRanks". Wiem ,że można było go zrobić krótszego, ale jest jak jest .Skrypt sprawdza rangi co 12 godzin, nie uwzględnia roku, więc jeżeli serwer będzie miał całodziennego crasha moga wystąpić problemy . Przy ustawianiu rangi skrypt tworzy plik dla gracza któremu ranga została nadana , po upłynięciu czasu rangi plik zostaje usunięty. Skrypt automatycznie po określonym czasie zmienia rangę gracza na "default"

=========================================================================================================

Autor:[Enter121]

Nazwa:[AdvancedRanks]

Najnowsza wersja:[v 1.0]

Uprawnienia[Permissions]

-nadawanie rank "advranks.promote" lub "advranks.*" lub "*"

-przeładowanie "advranks.reload" lub "advranks.*" lub "*"

Komendy

- /advrank <gracz> <ranga> - ustawia rangę na 1 miesiąc

- /advrankm <gracz> <ranga> <dzień.miesiąc> - automatycznie ustawia rangę do okresu określonego w komendzie

- /adv <reload/pomoc/info>

Przykłady komend

- /advrank Janek15 vip

- /advrankm Janek15 vip 07.11

Wymagania

-PermissionEX

-WildSkript

Download

PasteBin: http://pastebin.com/b3XZYvGQ

PasteBin Raw: http://pastebin.com/raw.php?i=b3XZYvGQ

Opublikowano

Ciekawe ale mało dodaj jeszcze do tego jakieś ciekawe komendy np szkrzynki na czas albo przedmioty 

Opublikowano

Po co mu jakieś skrzynki do skryptu na dawanie rang ?! Ha ha, skrypt jak najbardziej działa, ale mógł byś dodać komendy do dawania rang permanentine 

thczcu9udp7h5l0zg.jpg

Opublikowano

Dla ludzi który nie korzystają jest on totalnie nie przydatny. 
Od tego są mniej lagujące pluginy. 

Opublikowano

Fajny skrypt, wszystko działa. Myślałem, że nie da się tego zrobić w skrypcie, a jednak. Szkoda jednak, że tylko na jeden miesiąc. Dodaj, że można wybrać na ile czasu ma dawać rangę. :)

Gratulację.

sygnatura.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

@554461402688252517908.pngHardStyl3r W skrypcie można ustawiać rangę na dowolną datę , przeczytaj post dokladniej, mozliwe że jutro dodam update , w którym dodam mozliwosc ustawiania rang na tydzien i pare poptawek.☺ i dzieki za opinie

Opublikowano

Moim zdaniem, skrypt zbyt rozłożony na części pierwsze. Dałoby radę go ścisnąć, przez co delikatnie zoptymalizować. Szkoda, że kompatybilność skryptu tylko pod PermissionEX, przez co mała rozciągliwość. Najlepiej stworzyć mu uniwersalke, no ale co kto woli. Dla zachęty, łap plus, chociaż mógłbyś się postarać o lepsze wykonanie skryptów.

Opublikowano

UPDATE v.2.0

CHANGELOG:

1.Poprawiono optymalność kodu

2.Dodano możliwość ustawiania rangi na tydzień

3.Zmniejszono ilość komend

BŁĘDY:

1.Skrypt nie wykrywa lat przestępnych. Luty jest ustawiony na 28 dni.

KOMENDY:

/advrank month <gracz> <ranga> - ustawia rangę gracza na 1 miesiąc

/advrank date <gracz> <ranga> <dzień.miesiąc> - ustawia rangę do daty określonej w komendzie

/advrank week <gracz> <ranga> - ustawia rangę gracza na 1 tydzień

/adv reload - przeładowuje AdvancedRanks

UWAGI:

Zmienił się format daty:

np. zamiast 03.06 jest 3.6

PRZYKŁADY KOMEND

- /advrank month Janek15 vip

- /advrank date Janek15 vip 7.9

DOWNLOAD:

P.S Nie zezwalam na edytowanie informacji o wersji skryptu i informacji o autorze. 

//Dzięki za opinie ;)

Opublikowano

@Rogal545 do dawanie perma rangi można użyć Permissions'Ex którego posiada każdy (komenda /pex user NICK group set Ranga i mamy na stałe)

@topic zobaczę jak działa ale wielki + bo AzRank naprawdę ma masę problemów naet po dobrym skonfigurowaniu potrafi się zepsuć ot tak więc skrypt jak najbardziej dobry

TEMAT

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...