Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wysoki ping po wejściu na serwer

JaKs160

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Gdy wchodza na serwer (obojetnie jaki w obojetnie jakiej grze cs, minecragt) ping skacze mi od 1 k do kilku. Gdy stoje w miejscu natomiast ping spada i jest normalny poruszam sie i znowu skacze to wysokich wartosci. Dzieje sie to jakby gdy cos mi sie laduje.

Speedtest: http://www.speedtest.net/my-result/4012745795

Jak widzicie mam uload prawie na tym poziomie co upload poniewaz download strasznie mi spadl. Dzieje sie to od kiedy wrzucilem film na yt ;/

Mam internet w Play 4 g ale lacze sie za pomoca 3g

Wszystkie programy typu skype, gg itd. sa powylaczane jedyne co to ts, ale gdy go wylacze dzieje sie to takze.

Ping monitoruje za pomoca ts`a

Opublikowano

Internet mobilny wszystko wyjaśnia

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Opublikowano

Widze, ze na tym forum panuje jedna wielka patologia. Problem z internetem? TO NAPEWNO INTERNET MOBILNY~. W d***e wszyscy maja ze wczesniej tego nei bylo tylko dzieje sie to od kilku dni, nie chce sie pomoc czy szukac odpowiedzi to sie pisze takie glu[oty typu "Internet mobilny wszystko wyjasnie" z takim nastawieniem zycze powodzenia

Opublikowano

Ej no ziomek.... luz. ja mam zloma i rez net mobilny i jak mi skacze to tak robie. Ccleaner odkurzacz regcleanpro avs register cleaner i refreshpc. i z okolo 100 robi sie 80-50.

Opublikowano

Problem sam rozwiazalem. Pobralem programik do ustawiania stalego priorytetu dla procesow i zmienilem kazdemu procesowi na normalny. Ping wgl nei skacze :)

Ale " to zawsze wina mobilnego internetu"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...