Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Linux

ITPolska

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś mi że powiedzieć o co chodzi. Mam Linuxa Ubuntu na płycie i na pendrivie i BIOS nie czyta mi pendriva a jak odpalam przez płytę to jakieś Crash jest i nie idzie dalej sprawdzałem na innym kompie i Linux odpalił się bez problemu z pendriva 

Pomogłem? Daj LIKE

Ciebie to nic nie kosztuje! Ale mnie motywuje

Opublikowano

no i ?  nie stać nagrać płytkę CD ponownie skoro źle nagrana albo iso lub sama płytka była uwalona ?

nie jest powiedziane że musi czytać pena, bo to wina może być zarówno jego jak i płyty głównej, zmień pena na inny 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

No tak mam 4 peny i żadnego nie czyta. Płytę czyta na laptopie a na kompie nie 

Pomogłem? Daj LIKE

Ciebie to nic nie kosztuje! Ale mnie motywuje

Opublikowano

Ja z doswiadczenia mialem tak ze wykrywal bios mi pendrive lecz po wlaczeniu bootowania nie mogl wczytac nic i zrobilem tak ze sformatowalem pod fat32 i uzylem programu do partycjowania i zrob aby ta jedna partycja byla nie partycja logiczna lecz primary sciagnij sobie program darmowy minitoll pcartition wizard home edition usun cala partycje na pendrive i utworz nowa i ustaw typ partycji na primary i zapisz zmiany.Potem wez i zbootuj programem universal usb booting bootuj i powinien ci bios wszystko czytac

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...