Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tablet do 2500zł

Gość Szubryt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam tabletu, który spełni moje oczekiwania. Niestety nie wiem jaki tablet będzie odpowiedni, więc zwracam się do Was o pomoc. Kwota, którą mogę na niego przeznaczyć to 2500zł plus/minus. Chciałbym, żeby był trwały, wytrzymały, szybki i ładnie wyglądał. Mogę się wstrzymać z zakupem do kwietnia 2015 jeżeli w tym czasie wyjdzie coś wartego uwagi. Może to być tablet ze stajni Sony, gdyż osobiście lubię tą firmę, ale nie jest to wymagane. Miałem kiedyś Sony Tablet S, nadal go mam ale nie korzystam z niego potrzebuję coś lepszego.

Co będę na nim robił? Właściwie to zależy mi na komfortowym przeglądaniu internetu. Jak już wyżej pisałem gram na konsoli, zbieram trofea z gier i potrzebuję czasami szybko odpalić YT lub zajrzeć na jakieś forum. Chciałbym, żeby działało to szybko i wygodnie więc musi posiadać mocne bebechy. Chciałbym też czasem oglądnąć jakiś film, zdjęcia, posłuchać muzę,więc dobrze gdyby posiadał czytnik kart pamieci SD i mikroSD. Chciałbym aby miał wejście USB abym bez problemu podłączył pendrive i zagrał potrzebne informacje na tablet aczkolwiek nie jest to wymagane gdyż na pewno są jakieś przejściówki. Duży ekran, co najmniej 10" aby bez problemu przeglądalo się internet i pisało wiadomości. Nie zależy mi na grach, nie mam zamiaru żadnej ściągać. Chciałbym, żeby tablet służył mi bardziej w celach informacyjnych. Chcę, żeby była możliwość dokupienia fajnego etui, które będzie miało jakąś podstawkę gdyż często będę miał tablet przed sobą, żeby coś wyszukać a jak siedzę przy biurku to nie chcę patrzeć z góry na ekran.

To chyba wszystko, każdą sensowną odpowiedź nagrodzę lajkiem.

Opublikowano

Bardzo się nie znam, ale polecę z górnej półki:

- Microsoft Surface Pro (najlepszy tablet z Windowsem 8)

- HTC Nexus 9 (za jakiś czas będzie premiera w Polsce)

- Sony Xperia Z3 Tablet Compact (lubisz Sony tak więc może i on)

- Apple iPad Air 2 (cóż, tutaj mogę powiedzieć że jak chcesz dobry sprzęt to bierz :-) )

i może jeszcze jakiś Samsung

- Samsung Galaxy Tab S 8.4 

Osobiście wybrałbym tablet od Apple mając taką kwotę, lecz to twój wybór! ;)

Opublikowano

Oczywiście przejrzę recenzje wymienionych tabletów i proszę o dalsze wypowiedzi. Mogę podnieść kwotę do 3000zł i ewentualnie 8" ale nie mniej. Dodam, że sprzęt Apple mnie nie interesuje. Tablet musi być z Androidem albo Windows 8.1

Opublikowano

Oczywiście przejrzę recenzje wymienionych tabletów i proszę o dalsze wypowiedzi. Mogę podnieść kwotę do 3000zł i ewentualnie 8" ale nie mniej. Dodam, że sprzęt Apple mnie nie interesuje. Tablet musi być z Androidem albo Windows 8.1

W takim razie sprzęty wyżej wymienione prócz iPada w sam raz się nada! :)

Windows - Surface pro

Android - HTC Nexus 9

Opublikowano

Ta Xperia z3 compact mi się podoba i Google Nexus. Do Xperii można podłączyć klawiaturę? A co powiecie na 10.1" tablet Xperia z2? I kiedy będzie polska premiera Nexusa9?

Opublikowano

Ta Xperia z3 compact mi się podoba i Google Nexus. Do Xperii można podłączyć klawiaturę? A co powiecie na 10.1" tablet Xperia z2?

Skoro podoba Ci się Nexus 9 to poczekałbym na jego premierę! ;)

Opublikowano

A kiedy będzie w Polsce? Na necie coś nie mogę znaleźć

Opublikowano

Ta Xperia z3 compact mi się podoba i Google Nexus. Do Xperii można podłączyć klawiaturę? A co powiecie na 10.1" tablet Xperia z2? I kiedy będzie polska premiera Nexusa9?

Polecam poczekać na Nexusa 9, będzie świetny, nawet xperia się bedzie przy nim chować.

Opublikowano

Nie warto tyle wydawać jak masz Nexusa 9, świetnie wygląda, świątynie działa. Poczekaj, za niedługo się pojawi.

@Doktor Randka

Shield jest lekko niedorobiony, N9 będzie miał lepszą wydajność za taką samą cenę.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Bardziej kierowałbym się ku Nvidii Shield. 1600 złotych za tablet z LTE, 1100 za samo Wi-Fi. Na Allegro jeszcze taniej :) Lub też Lenovo Yoga Tablet 2. Ekrany od 10 - 15 + możliwość wyboru między Androidem i Windowsem oraz potężny głośnik.

Za tą cenę lepiej kupić laptopa... 3000 złotych za tablet to przegięcie, tym bardziej, że nie różni je wiele od tych za 1000.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...