Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

TES: V - Skyrim pytania.

Natan17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio na wyprzedaży zakupiłem Skyrima. Giera super , lecz mam kilka pytań.

1. Jak w łatwy sposób zdobyć ( na początku gry ) dobre bronie typu miecze ? Aktualnie korzystam z broni dwuręcznej,którą dostałem po queście z zabiciem pierwszego smoka nieopodal Białej grani.

Ale wolał bym mieć Miecz oraz tarczę, ale wszystkie miecze jednoręczne które znajduje mają DM poniżej 10, mogę na tak niskim poziomie gry zdobyć lepszy miecz , jeżeli tak to w jaki sposób ? ( mam teraz quest z dostaniem się na wierze Siwobrodych )

2. Skąd najłatwiej brać np. sztabki żelaza , rudy różnych minerałów ? Sztabki można ukraść u kowali lecz nie chcę tego robić.

3. Dom można kupić tylko w Białej Grani ?

4. Da się zmienić nazwę swojemu koniowi ?

5.  Chcę kupić jakiś dodatek do gry. Polecacie mi jakiś ? 

To chyba tyle. Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam.

Wesołych Świąt i Pijanego Sylwestra ! 

Opublikowano

1. Zbieraj różne rzeczy z wrogów i je sprzedawaj, a potem kupuj oręż u handlarzy. DMG zwiększa się jeśli dodajesz umiejętności np. w  broń jednoręczną i używasz broni jednoręcznej ;]

2. Możesz ukraść w kopalni / kupić u handlarza kilof i w kopalni kopać surowce, polecam jednak ukraść na początku w nocy od kowali te sztabki na początek.

3. Nie, ale na początku po pewnej misji możesz kupić w Białej Grani, pomagając ,, królom " czy tam c**j wie komu temu kto rządzi danym miasteczkiem, wykonując dla nich questy, pomagając mieszkańcom dostaniesz propozycje kupna domu w danej lokacji.

4. Tu już Ci nie powiem, lecz chyba nie - możliwe, że są modyfikacje pozwalające a zmiane.

5. Polecam Ci szczerze od siebie dodatek Dragonborn, jak dla mnie wymiata.

WaldzioxD.png

Opublikowano

Dom możesz kupić w każdym większym mieście. Są one bardzo podobne więc kupuj tam gdzie jest dla Ciebie lepiej. Polecam zaopatrzyć się w mody, ale najlepsze są na Wietrzny Domek w Białej Grani. 

Opublikowano

1.Kup :) Lub najlepiej maxuj umiejętność Kowal i sam wyrabiaj.

2.Szukać po skyrim surowców do wykopania/kupować/kraść.

3.- Nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie. Nie interesowałem się tym.

4.Raczej nie

5. DragonBorn i Dawnguard dwa najlepsze i jeszcze jest Heathfire.

1 - DragonBorn : Dodatek dodaje nową mape Soltstheim (Mieszkajo tam same mroczne elfy) nowa kampania wiadomo. kampania jest można powiedziec mroczna a na końcu jej oczytwiście musisz zabić głowny czarny charakter. Kim on był i jak sie nazywa dowiesz się już sam . Więcej o dodatku - http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=19920

2 - DawnGuard : Też jest to całkiem mroczny dodatek ogólnie o wampirach. (Wampiry chcą zniszczyć słońce) Możesz sie napotkać czasem za atakami kupki wampirów przeważnie 5 na jakieś wioski. Więcej o dodatku - http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=18608

3 Heathfire - Dodatek umożliwia zbudowanie własnego domu w 3 miejscach. WIecej o dodatku - http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=19334

Sam przeszedłem 3 i so boskie.

Opublikowano

2.Szukać po skyrim surowców do wykopania/kupować/kraść.

Wiesz gdzie mogę znaleźć jak najwięcej złóż ? Byłem w tej kopalni obok Rzecznej Puszczy , przetrzebiłem ją całą. 

Na jakim levelu kowala będę mógł wyrabiać te lepsze rzeczy ? Aktualnie mam 27 ( nabijam na żelaznych daggerach )

Opublikowano

Wiesz gdzie mogę znaleźć jak najwięcej złóż ? Byłem w tej kopalni obok Rzecznej Puszczy , przetrzebiłem ją całą. 

Na jakim levelu kowala będę mógł wyrabiać te lepsze rzeczy ? Aktualnie mam 27 ( nabijam na żelaznych daggerach )

Z tego co pamiętam to na wschodzie, może w pobliżu Wichrowego Tronu jest obóz Orków wraz z kopalnią.

Opublikowano

"Na jakim levelu kowala będę mógł wyrabiać te lepsze rzeczy ? Aktualnie mam 27 ( nabijam na żelaznych daggerach )" Jak maxujesz perki.  To jedziesz coraz dalej Najlepsza ciężka zbroja (deadryczna) o ile pamiętam jest chyba od 50pzm? Dokładnie nie pamiętam ;p .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...