Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wgrywanie mapy - problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mam mały problem, skopiowałem sobie z serwera gotową mapę na DT i wgrałem ją jeszcze raz pod inną nazwą w celu edytowania jej pod WO, dodałem w indexach pozmieniałem kordy bazowe w mapie i wszystko elegancko pięknie, lecz po przeniesieniu postaci na mapę (czy to przez questa czy ręcznie) pojawiam się na mapie i od razu leci relog przed DT na ustawione kordy . Czym może to być spowodowane ?

mapa wgrana na clienta po edycji settings, nazwa mapy wszedzie taka sama, do channeli wgrane, do indexu na serwerze dodane oraz do pliku atlasinfo też dodane.

Syser:

SYSERR: Dec 26 15:05:50 :: Entergame: !GetMovablePosition (name [HA]Sube 1000000x1000000 map 2 changed to 1011300x1061100)

z indexem mapy też już kombinowałem, nic nie pomaga, wgrywam wszystko chyba dobrze, oraz nasuwa sie kolejne pytanie, jak wielki jest świat metin ? Mam na myśli to jakie największe kordy mogę ustawiać na nowe mapy oraz czy mogę ustawiać jakie chcę tylko które nie są w użyciu na innych mapach ? czy może muszę podmieniać za inne mapy?

Myślałem też o tym, że może teleport w dt na początku jest zbugowany i automatycznie mnie cofa, lecz próbowałem teleportować się w różne miejsca na dungeonie kordami i efekt był taki sam, więc w sumie sam już nie wiem

Proszę bardzo o pomoc.

@Edit próbowałem już na wielu bazowych kordach robić nie tylko 10 000  -efekt był taki sam.Jedynie przy kordach 66666 które ustawiłem, mogłem wbić na mapę, lecz połowa była ucięta, tak jakby koniec świata i jak zlurowałem moby z jednej części na tą 2 pustą, to nie mogłem ich bić oraz one mnie też nie mogły.

Opublikowano

Pobawiłem się, sam nie wiem z czym i teraz działa, także temat do zamknięcia/usunięcia, lecz nadal chciałbym się dowiedzieć jak wielki jest świat metin ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...