Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko ładnie opisane. Na takie poradniki czekałem ! :)

Jak byś mógł ten tekst i obrazki wyśrodkować to było by idealnie.

Opublikowano

Zgodnie z sugestią wszystko wyśrodkowałem. Dodałem również screeny pułapek ;). Najpewniej jutro dopiszę NPC z Hardmode oraz wszystko o Eye Of Cthulhu.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Jak będzie ciąg dalszy mógłbyś zrobić taki punkt w którym pokażesz przedmioty np. kowadło , tartak , maszyne do szycia czy co to jest i opisać do czego służy?

Opublikowano

Bardzo dobry poradnik, o tej opcji Autopause to 1 raz słyszę :P

Jednak jest parę literówek mianowicie:

Zamiast Demonolist to Demolitionist, zaraz obok słowo sprzedajaće

I mała literówka - Goblin Trinkerer, bez tego r

Widać, że się napracowałeś, łap :)

Opublikowano

Trochę pracowałeś, widać, jednak w niektórych miejscach widziałem różnego typu literówki (tak jak powiedział kolega wyżej), oraz nielogicznie brzmiące zdania. Najbardziej przydał mi się część o Non Player Character'ach (NPC). :)

Wreszcie ze znajomym będę coś ogarniał. Nie po to wydaliśmy po 9.99 €. :D

Opublikowano (edytowane)

Miło, że poradnik się podoba. Jak są błędy to prosiłbym o napisanie ich tutaj, a poprawię. Jak dodam sporą część poradnika to prześledzę tekst w poszukiwaniu błędów.

Prawdopodobnie dzisiaj dopiszę kolejną część. Nawet zacząłem pisać, ale mi się skasowało :G

@Edit

Kolejna część już jest!

Edytowane przez pingwin1324

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

• 1 miesiąc temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

@pingwin1324

Będziesz aktualizował może ten temat ?

Wraz z nowym updatem ponownie zacząłem grać w Terrarię, więc będę. ;) Może jeszcze dzisiaj zaktualizuję informacje, a niedługo dodam kolejną część.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano (edytowane)

Wraz z nowym updatem ponownie zacząłem grać w Terrarię, więc będę. ;) Może jeszcze dzisiaj zaktualizuję informacje, a niedługo dodam kolejną część.

Dzięki :3

Taka Prośba, jakbyś mógł napisać dlaczego:

-Ten pierwszy NPC nie chce u nas zamieszkać(pomimo że mam duży dom)?

-Jak zwoływać innych npc do mnie do domu?

-Jak łatwo znajdywać świątynie?

-jak znajdywać dane bossy itp.?

-jak zdobyć zwierzaka ?

z góry dzięki :3

+Bonus(Głupie pytanie)

Czy Hardmode Bosses są wtedy Gdy nasza postać jest na trybie HardCore czy nasz świat jest na trybie Hardcore ?

Bo gram postacią na normalnym trybie na świecie Expert i nie wiem :/

Edytowane przez Mauurycy
Opublikowano

Taka Prośba, jakbyś mógł napisać dlaczego:

-Ten pierwszy NPC nie chce u nas zamieszkać(pomimo że mam duży dom)?

-Jak zwoływać innych npc do mnie do domu?

-Jak łatwo znajdywać świątynie?

-jak znajdywać dane bossy itp.?

-jak zdobyć zwierzaka ?

z góry dzięki :3

+Bonus(Głupie pytanie)

Czy Hardmode Bosses są wtedy Gdy nasza postać jest na trybie HardCore czy nasz świat jest na trybie Hardcore ?

Bo gram postacią na normalnym trybie na świecie Expert i nie wiem :/

-Jeżeli chodzi o Guide to musisz mieć spełnione wszystkie warunki, kliknij domek, wybierz znak zapytania i kliknij lewym przycieskiem na miejsce, gdzie ma mieszkać. Jeżeli wyskoczy "This house is suitable" to znaczy, że NPC mogą tu mieszkać i musisz tylko chwilę poczekać. Dom nie musi być duży, musi spełniać wymagania.

-Musisz spełniać warunki, wszystko jest wyżej napisane. Lepiej jest mieć jeden zapasowy dom, gdy spełnisz jakiś warunek to w przeciągu kilku-kilkunastu minut NPC pojawi się w domku.

-O jakie chodzi? Jeżeli chodzi o dżunglowy dungeon to jest zawsze tylko jeden na świecie, ja zawsze go znajdywałem przed Hardmodem, nie trzeba go specjalnie szukać, znajdziesz go przypadkiem. I tak nie wejdziesz przed Hardmodem

-O tym napiszę, ale powiem, że drugi boss znajduje się w Korupcji/Crimson, musisz znaleźć takie tunele/tunel w danym biomie, na końcu będą w kamieniu takie kule lub w Crimson serca. Jeżeli pokonasz oko to przyjdzie Dryad, sprzedaje proszek, który zamienia tamten kamień na zwykły, więc możesz go rozbić. Trzeci boss to Old Man przy dungeonie (zamku). W nocy można go przywołać klikając prawym przyciskiem i wybierając "Curse".

-Do nich jeszcze trochę, większość zwierzaków jest w Hardmode, dany przeciwnik ma bardzo małą szansę na upuszczenie najczęściej laski przywołując zwierzaka.

+ Każdy świat może się zmienić w Hardmode jeżeli pokonasz piekielnego bossa, wtedy będziesz mógł bić bossy z Hardmode. HardCore to tylko inny tryb, nie ma nowych bossów ani przeciwników.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

-Jeżeli chodzi o Guide to musisz mieć spełnione wszystkie warunki, kliknij domek, wybierz znak zapytania i kliknij lewym przycieskiem na miejsce, gdzie ma mieszkać. Jeżeli wyskoczy "This house is suitable" to znaczy, że NPC mogą tu mieszkać i musisz tylko chwilę poczekać. Dom nie musi być duży, musi spełniać wymagania.

-Musisz spełniać warunki, wszystko jest wyżej napisane. Lepiej jest mieć jeden zapasowy dom, gdy spełnisz jakiś warunek to w przeciągu kilku-kilkunastu minut NPC pojawi się w domku.

-O jakie chodzi? Jeżeli chodzi o dżunglowy dungeon to jest zawsze tylko jeden na świecie, ja zawsze go znajdywałem przed Hardmodem, nie trzeba go specjalnie szukać, znajdziesz go przypadkiem. I tak nie wejdziesz przed Hardmodem

-O tym napiszę, ale powiem, że drugi boss znajduje się w Korupcji/Crimson, musisz znaleźć takie tunele/tunel w danym biomie, na końcu będą w kamieniu takie kule lub w Crimson serca. Jeżeli pokonasz oko to przyjdzie Dryad, sprzedaje proszek, który zamienia tamten kamień na zwykły, więc możesz go rozbić. Trzeci boss to Old Man przy dungeonie (zamku). W nocy można go przywołać klikając prawym przyciskiem i wybierając "Curse".

-Do nich jeszcze trochę, większość zwierzaków jest w Hardmode, dany przeciwnik ma bardzo małą szansę na upuszczenie najczęściej laski przywołując zwierzaka.

+ Każdy świat może się zmienić w Hardmode jeżeli pokonasz piekielnego bossa, wtedy będziesz mógł bić bossy z Hardmode. HardCore to tylko inny tryb, nie ma nowych bossów ani przeciwników.

Ale kilku rzeczy nie rozumiem :/

1.Różnica miedzy trybem normalnym a Hardcore jest taka że NIE DODAJE NIC prócz tego że jak sie zginie w jednym to tracisz kilka golda a jak w drugim to traci się postać ???

2.Właśnie z tymi NPC mam taki problem (że ten pierwszy) mam DUŻY DOM i pomimo że klikam to nie pisze jakie wymagania mam spełnić :/ tylko pisze że nie mogę :/

3.Jeśli dobrze rozumiem ? Musze pokonać 7bossów "Pre-Hardmode"(czy tylko tego Eye of Cthulhu) i po pokonaniu ostatniego coś się pojawi ? czy prostu zacznie się spawn rzeczy z głównego "Hardmode"?

Opublikowano

Ale kilku rzeczy nie rozumiem :/

1.Różnica miedzy trybem normalnym a Hardcore jest taka że NIE DODAJE NIC prócz tego że jak sie zginie w jednym to tracisz kilka golda a jak w drugim to traci się postać ???

2.Właśnie z tymi NPC mam taki problem (że ten pierwszy) mam DUŻY DOM i pomimo że klikam to nie pisze jakie wymagania mam spełnić :/ tylko pisze że nie mogę :/

3.Jeśli dobrze rozumiem ? Musze pokonać 7bossów "Pre-Hardmode"(czy tylko tego Eye of Cthulhu) i po pokonaniu ostatniego coś się pojawi ? czy prostu zacznie się spawn rzeczy z głównego "Hardmode"?

1.

Softcore - gracz po śmierci traci połowę monet

MediumCore - gracz po śmierci traci itemy

Hardcore - postać umiera na zawsze (wszystkie itemy jakie miała są stracone)

2. Daj mi na pw screena tego domu i tego komunikatu

3. Aby świat stał się trybem HardMode musisz zabić piekielnego bossa, ale wszyscy biją te wcześniejsze bossy, ponieważ one bardzo pomagają w zdobywaniu lepszego wyposażenia.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano (edytowane)

1.

Softcore - gracz po śmierci traci połowę monet

MediumCore - gracz po śmierci traci itemy

Hardcore - postać umiera na zawsze (wszystkie itemy jakie miała są stracone)

2. Daj mi na pw screena tego domu i tego komunikatu

3. Aby świat stał się trybem HardMode musisz zabić piekielnego bossa, ale wszyscy biją te wcześniejsze bossy, ponieważ one bardzo pomagają w zdobywaniu lepszego wyposażenia.

EDIT*

Oki już nieważne bo musiałem mieć piec i łóżko blisko i tylko tyle :v

Edytowane przez Mauurycy
Opublikowano

mam Ogólnie napisane "THIS IS NO VALID HOUSING."

Ja ogólnie w domu nie mam żadnych krzeseł/łóżek itp

No to czego ty oczekujesz? Najpierw spełnij wszystkie wymagania, a najlepiej zrób z "przepisowymi" wymiarami, możliwe, że wielkie pokoje nie są akceptowane przez NPC, ale jak tam nie ma mebli, tylnich ścian, czy pochodni no to na pewno nie jest to dom bliski ideału, dlatego nie wyskakuje czego brakuje.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!