Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początkujący w iOS!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
chciałbym się dowiedzieć czy są jakieś strony, poradniki które umożliwiają naukę programowania GIER/APLIKACJI do naszych iOS'ów?
Ostatnio pomyślałem że fajnie byłoby stworzyć jakąś grę, przy odrobinie nauki może coś z tego wyjdzie.

Opublikowano

Ogólnie Apple to osobny świat - świat Objective-C i Swift. Proponuję się nauczyć tych języków programistycznych. Pamiętaj, aby tworzyć aplikacje na Mac/iOS, musisz mieć komputer wyposażony w Mac OS X.

Opublikowano

Ogólnie Apple to osobny świat - świat Objective-C i Swift. Proponuję się nauczyć tych języków programistycznych. Pamiętaj, aby tworzyć aplikacje na Mac/iOS, musisz mieć komputer wyposażony w Mac OS X.

No i właśnie oto się rozchodzi, bo nie mam jeszcze komputera z Mac OS... Objective-C o nim mi wiadomo i właśnie jego chciałbym się uczyć, no ale skoro już mowa o komputerach, to warto się zaopatrzyć w MacBooka w najbliższym czasie.

Dziękuje! ;)

Opublikowano

Pozwolę jeszcze dodać, że na iBooks masz poradnik od Apple dotyczący Swift'a. Niestety uwzględnione tam są podstawy jak i nauce np. C++. Jeśli chciałbyś się nauczyć projektować okienkowe aplikacje itp., polecam YT

3587513.png

Potrzebujesz pomocy? Pisz śmiało na PW/Skype/Gadu-Gadu!

(albo napisz na forum... ^.^)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...