Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Unity...

Veriael

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam problem z Unity 3d, otóż po instalacji, kiedy chcę go uruchomić - wyskakuje błąd: error initializing license system. Jako że problem dotyczył licencji, postanowiłem wręcz pobrać wersję PRO, jej natomiast nie mogę scrackować - gdyż nigdzie nie widzę pliku Unity_v4.x.ulf - który miałem podmienić. Sam nie popieram piractwa wtedy, kiedy mogę korzystać z darmowej wersji programu... Ale wiecie - siła wyższa. Ktoś zna rozwiązanie?  :mellow:

@Edit 

Zapomniałem dopisać. Mój system to Windows 8.1 x64, oczywiście oryginał.

Opublikowano

Hmm...

Wiem, że taki błąd często mają osoby instalujące Unity przez WINE na Linuxie. Wtedy wystarczy wyczyścić rejestr kluczy z kluczy Unity oraz odinstalować silnik a następnie zainstalować na nowo. 

Opublikowano

A nie wpadłeś na to, żeby podpowiedzi szukać w dziale FAQ Unity albo na ich forum?

Rozjebał cie pierwszy problem, jeszcze nawet nie zacząłeś w tym 'programować' a już masz ponad dobę przestoju z powodu 'nie umiem zrobić'. To co będzie dalej? Z każdym głupim problemem będziesz latał do ekspertów z mpc? :D

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

@UP 

Żarty sobie stroisz? Przeczytaj może najpierw tekst tematu, później chwal jakim to nie jesteś dobrym programistą. Jeśli jakimś dziwnym cudem użyłeś mózgu, aby jednak zacząć czytać przed dodaniem kolejnej odpowiedzi - szukałem takowej w trzech językach i żadnej nie znalazłem, przynajmniej dla Windowsa. Pozdrawiam.

Opublikowano

Czytałem twój marny wywód o tym jak to nie popierasz piractwa, ble ble ble, ale cracka sobie chciałeś wgrać, bo ci się wersja 'nie-PRO' nie chce uruchomić. "Nie zabijam małych kotków, chyba, że mnie jakiś wkurwi".
Tak właśnie, bezmózga rozwielitko, problem z 'initializing license system' to problem, którego rozwiązania należy szukać na forum unity (nie ma - zakładasz k***a temat, proste) albo pisząc do ich supportu.
Skoro ze swoim problemem trafiłeś na mpc to równie dobrze mógł byś poprosić o pomoc na forum o gotowaniu, na pudelku albo jakimś wielotematycznym dla pryszczatych nastolatków.

I wiesz, ile ja kodu do swojej gry zdążyłem napisać w czasie, gdy ty się pierdolisz z uruchomieniem unity? ;D To tak à propos tego, jakim to ja jestem dobrym programistą ;)

EDIT: Dziękuję za czerwony znaczek wyróżniający. Wnoszę po tym, że post się szczególnie podobał. Obiecuję więc utrzymywać ten styl wypowiedzi w moich kolejnych postach.

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:
Opublikowano

Zniszczenia? Przecież ja ci tu szczerze i bezinteresownie pomagam ;p

Moje wybujałe ego kręci się wokół mnie, tylko mnie. Tylko i wyłącznie mnie. Nie masz możliwości stanąć mu na drodze, po prostu jesteś za nisko. Jedyne, co cię w takim razie może irytować w moich postach to to, że ktoś tak wredny i nielubiany jak ja nakierował kolejnego wanna-be-programistę na rozwiązanie problemu. I przy okazji wytknął mu kompletny brak myślenia.

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:
Opublikowano

Wiesz, że Windows też ma swój rejestr kluczy? I że mógłbyś spróbować tej metody co napisałem? Sądziłem, że bez pisania "spróbuj tą metodę" domyślisz się aby spróbować tego. 

Opublikowano

Zniszczenia? Przecież ja ci tu szczerze i bezinteresownie pomagam ;p

Moje wybujałe ego kręci się wokół mnie, tylko mnie. Tylko i wyłącznie mnie. Nie masz możliwości stanąć mu na drodze, po prostu jesteś za nisko. Jedyne, co cię w takim razie może irytować w moich postach to to, że ktoś tak wredny i nielubiany jak ja nakierował kolejnego wanna-be-programistę na rozwiązanie problemu. I przy okazji wytknął mu kompletny brak myślenia.

Nie mówię że jestem programistą, ani że chcę nim być.

Wiesz, że Windows też ma swój rejestr kluczy? I że mógłbyś spróbować tej metody co napisałem? Sądziłem, że bez pisania "spróbuj tą metodę" domyślisz się aby spróbować tego. 

Próbowałem jeszcze przed napisaniem tego tematu - nigdzie takowego w regedicie nie znalazłem. :/

Opublikowano

1)Po co piracisz darmowy program?
2)Przed wzięciem się za programowanie najpierw weź się za naukę angielskiego.
3)Zapoznaj się z zasadami netykiety. Głównie z tą która dotyczy zapoznania się z FAQ przed zadaniem pytania. (Tak, Unity ma FAQ, nie wiem czy zadziała ale możesz spróbować ctrl+f na ich stronie i wpisz tam FAQ wtedy nawet ci podświetli). 

W FAQ, masz napisane żeby wyłączyć antywirusa, dodać do wyjątków zapory i uruchomić wtedy jako administrator. Dalej idąc, można kombinować z rejestrem systemu (kluczy).

4)Jeżeli to nie pomoże to poszukaj na forum. Na pewno jest taki temat dotyczący Windowsa Vista i tego błędem. (Nie nie będzie prościej go tu wstawić)

Tyle zrób, a jeżeli nadal będziesz czekał na to że ktoś ci wyłoży jak na tacy rozwiązanie, to tak jak byś zatrudnił się w firmie informatycznej jako programista załóżmy c++ i ktoś ci daje program do napisania a ty zaraz na forum o tym piszesz.

mca.png
Opublikowano

Nie wiem skąd bierzecie te porównania, nie mniej jednak nie są w ogóle adekwatne. Wracając do tematu, żaden ze sposobów powyższych osób nie pomógł - co gorsze spotkałem się tu ze zbędną opryskliwością i głupotą jednej z osób. Proszę o zamknięcie.

Opublikowano

Jak szukasz odpowiedzi na tacy. Użyj mózgu, przeanalizuj co napisałem wyżej, napisałem gdzie szukać odpowiedzi na twoje pytanie. Unity posiada FORUM w którym można zapytać innych jak naprawić te problem. To jest kwestia znajomość angielskiego i umiejętność czytania oraz podejście inne niż twoje czyli 10 latka który chce mieć wszystkie odpowiedzi na tacy i każdy ma mu pomóc za wszelką cenę bo on chce być wielkim twórcą gier komputerowych. 

Jak ty się bierzesz za programowanie z takim samym podejściem to polecam pomyśl nad innym zawodem w przyszłość. 

ps. Pytania można zadawać, owszem od tego jest forum, ale skoro masz problem z unity a piszesz tutaj zamiast zapytać na forum unity, czyli forum gdzie UWAGA! są osoby które korzystają z tego silnika kilka lat, to pomyśl na jak mądrą osobę wychodzisz. Jeszcze rozumiem jak by unity to był program bez community. No ale bądź co bądź Unity ma community rozbudowane pod każdym względem.

ps2. Jako żebyś nie płakał jak to 10 latek że cię obrażam, urażam twoja dumę itp. to na forum Unity jest temat, dotyczący twojego problemu. Masz tutaj kurs jak używać google, niestety po angielsku, ale są w nim zawarte bardzo proste zdania, których zrozumienie powinno być na twoim poziomie inteligencji  http://petergood.github.com/learn2google

ps3. A jak już nie umiesz znaleźć, to jest coś takiego jak [email protected] i uwaga jeżeli napiszesz do nich to pomogą ci rozwiązać twój problem. Nie wiem co prawda jak działają w święta ale gdy ja miałem kilka problemów odpowiedź dostawałem w ciągu 1-2 dni. Aha, musisz do nich pisać w języku angielskim a do tego masz google translate.

mca.png
Opublikowano

@SwordBrother

nie kapuje, czemu się go tak czepiasz? Nie możesz zwyczajnie podesłać linka do odpowiedzi i dopisać, że jak wystąpią kolejne problemy to dobrze by było, by poszukał w google/na ich forum?

Czemu się nabijesz z tego, że nie ma jakiejś umiejętności(nawet jeżeli to jest wyszukiwanie w google)? Może nie wiesz, ale nie rodzisz się z tym.

@FrozenShade

No, ale wystarczyło, że napisze raz, a nie w każdym poście w tym samym temacie napisze ironicznie i powie jaki to autor tematu jest głupi.. Poza tym, raczej widać po jednej z odpowiedzi, że wyszukał w google problem:

Próbowałem jeszcze przed napisaniem tego tematu - nigdzie takowego w regedicie nie znalazłem. :/

Skądś musiał wiedzieć, że do tego regedita powinien zajrzeć.

Jedyne co wystarczyłoby odpisać, to by poszedł na forum Unity.

I nie chodzi mi tylko o ten temat.

Opublikowano

@NopeDotAvi słuchaj, jak ktoś się bierze za tak poważną sprawę jak programowanie to wg mnie powinien, przynajmniej na poziomie podstawom, myśleć.

Zobacz ile czasu mu schodzi z tym problemem, ale ok, załóżmy, że dostanie linka do rozwiązania i sobie z tym poradzi. Wiesz co będzie za chwilę? Znowu będzie miał problem! Coś mu nie zadziała, coś się nie będzie chciało uruchomić, nie będzie wiedział jak coś tam napisać. Co zrobi? Przyjdzie nam tu o tym p******** i smucić. Znowu!

Więc lepiej jak ktoś odpowiednio wcześnie go kopnie w d*** albo zmusi do myślenia.

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:
Opublikowano

@FrozenShade

Śmieszny jesteś, wiesz? Najpierw poszukaj sobie ile pytań zadałem na tym forum, a potem pomyśl ile programów przeleciało przez mój komputer. Nie oczekuję już odpowiedzi na to pytanie. Może najlepiej po prostu ominę ten dział - bo w innych chyba tak nie szalejesz.  -.-

PS.

Tak dla uzmysłowienia zapytam się, czy istnieje tutaj opcja blokowania idiotów? Niczego nie sugeruję.  :rolleyes:

Aha. Jak już wspominałem, do zamknięcia.

Opublikowano

@NopeDotAvi Przecież mu napisałem, żeby tam szukał, wczoraj! Zamiast podziękować to mi insynuował różne rzeczy ;)

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...