Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowa karta graficzna przy 250 fps postac teleportuje mi sie do przodu

MrPoland

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć nie wiem gdzie napisać ten temat wiec pisze go tu.

Dostałem na gwiazdkę nowa kartę graficzna a dokładnie :amd radeon r7 260x 

w pakowałem do komputera z nowym zasilaczem i zainstalowałem.

Odpaliłem lola i dałem wszystko na full. Patrze git 230-260 fps tylko problem w tym ze kiedy przekracza 250fps to teleportuje mi postać do przodu. Kiedy miniony się pojawiają spadają mi fps ponizej 200 i dziala juz wszystko normalnie lecz gdy fpsy sa ponad 250 to postać skacze mi po ekranie co denerwuje na początku gry i jestem pewien ze tak się nie powinno dziać. Wiec wiecie moze co z tym zrobić i jak to naprawia? 

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Nie przejmuj się tym i graj. Ustaw maxymalną liczbę klatek na taką, by gra była stabilna bez spadków - 60/80/120/144.

Jeśli bardzo Ci to zacznie przeszkadzać napisz w dziale komputery i napewno ktoś Ci pomoże. :)

Specjalista
Opublikowano

Czemu tak się dzieje? Może limit klatek, spytaj się Rito ile max fpsów można mieć w lolu ale 144fps to po co ci więcej? :v

Opublikowano

@Koder1223

Ja czuję różnicę pomiędzy 60fps u mnie, a 80fps u kolegi.

Ale nie o tym mowa.

Ja, gdy wyłączę sobie vsync, to mam ~380fps i też tak jest. Nie wiem, dlaczego, ale po prostu ustawiam sobie limit fps na 60.

1389638202-U295319.png

Opublikowano

@Koder1223

Ja czuję różnicę pomiędzy 60fps u mnie, a 80fps u kolegi.

Ale nie o tym mowa.

Ja, gdy wyłączę sobie vsync, to mam ~380fps i też tak jest. Nie wiem, dlaczego, ale po prostu ustawiam sobie limit fps na 60.

Jak możesz czuć różnicę jak ludzie oko jest w stanie rejestrować max 60 fps ? >.<

Opublikowano

Jak możesz czuć różnicę jak ludzie oko jest w stanie rejestrować max 60 fps ? >.<

Skoro nie doswiadczyles tego na wlasnej skorze to sie nie odzywaj.

Na monitorze 120 hz miedzy 60fps a 120 j ja i duzo osob widza roznice ;x

4zzt3n.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...