Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Doradzanie serwera PvP.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zabieram się za dość spory projekt serwera PVP.

Mam kilka pytań :

Jaki wybrać hosting?

Ile slotów dać?

Jaką maszynę kupić,żeby była płynna gra?

I najważniejsze ,czy mam zakładać własną stronę itp? Czy może lepiej dołączyć do jakiejś sieci serwerów CS itp. Czy jak bym chciał zakładać stronę własną to żeby serwer wypalił to bym musiał chyba sporą zapowiedź zrobić ? 

nic

Opublikowano

1). Kup serwer dedykowany na:

ovh.pl

2). Żeby gracze grali tak z 200 slotów.
3). Jeżeli chcesz mieć od razu dużo graczy dojdź do serwerowni,albo sam wypracuj reputacje serwer'a!  

Opublikowano

Hosting: LvLUp, FiberHost, EnderChest, --->OWH <---

Sloty: Zalezy ile masz hajsu... Na pvp takie 60 minimum (najlepiej 200) ale niektore serwery zaczynaja od 20.

Maszyna: Najlepiej Dedyk.

Strona: Oczywiście, że tak! Własna strona serwera z forum i sklepem. Jesli nie umiesz robić stron WWW, napisz do mnie ;-) Moze cos ci zrobie

A jesli chodzi o reklame to jest wiele sposobow:

1) Reklama YouTube

2) Reklama na forach

3) Mc-Lista, listy serwerow

4) Cos czego nie wymienilem

(Jesli szukasz pomocy na serwer napisz ;-))

baner1.png

Opublikowano

Też nie polecam enderchest'a... Po 1. Dłuuuuuuuugie włączanie/wyłączanie serwera... 2. Nie można przewijąć console.... itd. itd. @Craftserve o wiele wiele lepsze.

Opublikowano

Możesz kupić stronę WWW na xaa.pl i tam wybierasz najtańszy pakiet. Potem podpinasz pod MySQL i gotowe :D A jeśli używasz gildii FunnyGuilds możesz użyć WEBFunnyGuilds by Neuronsky. Na prawdę polecam ten styl! Przyjemny dla oka oraz przejzysty :-)

Opublikowano

1. Najlepiej wziąć enderchest.pl

2. Myślę, że na start 30 wystarczy.

4. Najlepiej nie być uzależnionym od innych i zrobić swoją stronę. :-)

Enderchest, bo co? Bo ma zbugowany panel jak cholera, ze nawet nie da sie konsoli przewinac? Bo ma procki z lat '90? Kupilem na 5 dni serwer testowy i musze sie jeszcze z tym czyms meczyc. Pisze pluginy a jak cos sypnie to trzeba w logs > latest.log

Wygoda 2/10 10/10.

@topic

1. CraftServe Pakiet premium (30 zl - nie martw sie ze drogo ;p)

2. ustaw ile tam chcesz slotow np. 150 - 200

3. tak jak wyzej

4. mclista reklama youtube i inne syfy.

Opublikowano

Ja polecam crafthost, nigdy laga nie miałem, przez 5 msc serwera była,to tylko  strona www zlagowana na 3 dni,a serwery dalej działały bez lagów. Sloty jak na pvp to 50 daj i zobacz co się będzie działo. Reklama to ładna grafika, jakiś yt

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngsutv

Crafthost to największe gówno. Na easyh*.pl było 3 graczy i były mega cofki. 

@topic

Najlepiej bierz z ovh/craftserve

Stronę serwera weź z nazwa.pl będziesz miał przez 1 rok aktywną stronę za darmo z domeną .pl 

JEŻELI POMOGŁEM DAJ LAJKA :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...