Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka lepsza klasa - Szpieg czy Żołnierz?

King Spy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaka lepsza klasa ? Szpieg czy Żołnierz ? Obiema klasami.umiem grac tylko nwm która klasa bd miala wiecej punktow.od zabic itp. A wiec ktora klasa lepsza do nabijania sb punktow z zabijania ?

Opublikowano

@MatrixXHardcore

"F2P Jakoś ogarniają" A co to F2p gorszy? po prostu nie wydał kasy na grę ... i tyle ;)

a co do tematu... każda klasa jest najlepsza, każda klasa znajdzie zastosowanie w grze, musisz odnaleźć swoją ulubioną klasę i szlifować ją do perfekcji, dostosuj się również do drużyny, jeżeli jest 5 soldierów a 0 spyów to weź spya ;p

2e102b5f9b77b.jpg

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Jeśli dobrze ogarniasz szpiega to lepiej grać szpiegiem według mnie.
Lecz jeśli grasz obiema bardzo dobrze to raczej musisz wybrać według własnego gustu

Opublikowano

Jaka lepsza klasa ? Szpieg czy Żołnierz ? Obiema klasami.umiem grac tylko nwm która klasa bd miala wiecej punktow.od zabic itp. A wiec ktora klasa lepsza do nabijania sb punktow z zabijania ?

Szczerze? Grałem Szpiegiem mało, i tyle co ci powiem.

Szpiegiem gra się z*********e, moim zdaniem jest to dosyć prymitywna klasa lecz jest trudna do ogarnięcia dla nowych graczy. Jeśli miałbym od nowa zaczynać jako szpieg, jako nowy gracz w grze nie ogarnął bym gry. Jeśli posiadasz odpowiedni zestaw do gry Szpiegiem, polecam ci tą klasę ;)

Co do Żołnierza, grałem nim niespełna godzinę i niezbyt mi się ta klasa podoba. Nie potrafię w tej klasie wyczuć aspektów gry, jest ona dosyć ciężka do ogarnięcia ponieważ każdy gracz uważa że= jest najlepsza, dlaczego? Ponieważ każdy wybiera ją na początek. Gram długo w tą grę, i jestem w stanie stwierdzić że jest to jedna ze średnich klas w grze. Ponieważ nie dość że nowy gracz nie będzie mógł sobie poradzić z celnością Wyrzutni Rakiet, to nie będzie dostatecznie potrafił grać tą postacią.

Swoją przygodę z TF2 zaczynałem z Grubym, Wszyscy uważają ze ta klasa jest do dupy, jednak ja mam swoje zdanie. Grubym według mnie gra sie najlepiej + Medyk to już totalny niszczyciel. Lub jeśli leczy cię 3+ Medyków, jesteś w stanie zrobić bardzo dużo. Gruby cechuje się dosyć dobrą celnością (Chodzi mi o trafność w cele) może i jest wolny, ale moim zdaniem jest to dobra klasa na początek ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Porównywanie klas jest kompletnie bez sensu, bo obie służą do kompletnie czego innego. Soldier służy do otwartej walki, Spy'em działasz w ukryciu. Co do nabijania killi - zależy jak bardzo ogarniasz i kto jest w przeciwnej drużynie. Jeżeli Szpiegiem grasz bardzo dobre, to myślę, że nim nabijesz więcej zabójstw.

2iw7m89.jpg

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Wszystko zależ od preferencji.

Odkąd Gun Mettle zostało wydane, broni jest dużo więcej i można wybrać sobie swój loadout. Ale nie wyprzedzajmy faktów.

Żołnierz ma techniki trudniejsze do opanowania niż Szpieg, z powodu dziwacznych ewolucji rocket jumpów, ale jeśli to jest zbędne, klasa jest ok.

Szpieg działa bardziej samemu, więc raczej jeśli jesteś typem, który nie kooperuje, to wybierz go.

Tak jak kolega powyżej uważam, że bez sensu jest porównywać.

Wejdź do gry i daj każdej klasie z godzinę uwagi i testowania loadoutów. Potem ocenisz i wybierzesz swoją klasę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...