Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór PORZĄDNCYCH i SOLIDNYCH słuchawek [Beats by dr. Dre etc.]

adi8pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, rozglądam się za nowymi słuchawkami, jednak nasz kapitalistyczny rynek, który zalany jest wszystkim, co możliwe, nie ułatwia mi zadania, dlatego proszę Was o pomoc w wyborze. Słuchawki mają być do noszenia na zewnątrz , ale myślę, że jeżeli wepnę je do komputera do równie dobrze będą się sprawować, ponieważ szukam konkretów. Narazie to, co mnie zainteresowało to model SOLO 2 http://beats.strefamarek.allegro.pl/sluchawki-beats-solo-2-biale.html<-- oficjalna aukcja oficjalnego sklepu ;) , jednak czekam na Wasze propozycje, bo wiem, że tutaj mogę liczyć na pomoc ludzi, którzy się na tym znają - doświadczenie w informatyce mam, jednak tu nie chodzi o wydanie 100zł w jedną czy drugą stronę. Proszę o pomoc, dzięki :)

Odnośnei tych solo 2 to mogę je kupić korzystniej dla siebie, ponieważ mam oferte przedłużenia umowy, dlatego powiedzcie czy warte są zachodu, ale za niższą cenę.

Z góry napiszę, że jeżei chodzi o modele AKG to nie chce takich, bo to kulfony i raczej dziwnie wygląda xD

//edit patrzyłem na poradnik, ale tam max 300zł dlatego jeszcze wstrzymałem się

76561198018588473.png
Opublikowano

Poradnik robię na bierząco więc na razie lipa. Beatsy sobie odpuść, może faktycznie są nieźle wykonane bo mają wstawki metalowe ale dźwiękowo to po prostu tragedia. Chcesz sprzęt na zewnątrz, ile masz pieniędzy ? Jaki telefon ? Chciałbyś ewentualnie nosić dodatkowy wzmacniacz itd. ?

Opublikowano

No myślę, że  500-1000 zł to kupię sobie dobre słuchafony. Telefon Galaxy S5. Oczywście ucieszę się , jeżeli dowiem się, że za 100zł moge se kupić dobre, ale znając nasz cudowny i dobrodajny kapitalizm -.-

76561198018588473.png
Opublikowano

Jaki kapitalizm. Naprawdę dobre słuchawki kupisz już za 50zł. To, że patrzysz na syf pokroju beatsów za 1000zł to już nie jest problem władzy :D

Jakie masz wymagania jeśli chodzi o dźwięk ? Wstępnie proponowałbym Shure SRH840 - są duże, wygodne, mają bardzo dobrą izolację od otoczenia, całkiem niezłą scenę, są bardzo dynamiczne, grają żywo i dość muzykalnie.

Obczaj też Sennheisery Momentum, HD25, Amperior, Audio Technica ATH-M50X, o nich Ci już dużo nie napiszę bo po prostu nie odsłuchiwałem.

Moim zdaniem jeśli mają być do kompa również to Audio Technica ATH-M50X lub Shure SRH840

Opublikowano

i dość muzykalnie <3  ;D Najbardziej pasuje mi ATH-M50X - białe - patrzę na kształt i jak to wygląda, xD innych jest ,,za dużo" na głowie - może są jakieś również przeznaczone do outdoora ?

//edit paczyłem na recenzje ATH-M50X - ludzie kwiczą, że zniekształca wysokie dźwięki ;< , niezbyt lubię kupować coś co jednak w minimalnym stopniu jest nie takie jakbym chciał xD

//edit Shure SRH840 + tzlko czarne matowe - łatwo o zarysowanie :/

76561198018588473.png
Opublikowano

SRH840 są matowe i duża część obudowy jest wykonana z metalu, kupiłem kilku letnie używane + sam mam je już jakiś czas i nie ma ani jednej rysy.

Co do AT, przeczytaj sb np. to:

http://zakupek.pl/test/sluchawki/recenzja-audio-technica-ath-m50x/2/

Jest napisane że czasami mogą mieć skłonności do sybilizacji, co powinno się uspokoić po wygrzaniu. I tak kupujesz sprzęt o lata świetlne lepszy od beatsów.

Opublikowano

Hmm a jeszcze jakieś inne modele mógłbys podać, które nie byłyby gorsze od w.w. ? SRH trochę wyglądem mnie straszą - mam na myśli ich logo (ten napis :/) a AT można jeszcze brąz-granat kupić oraz białe - narazie to one prowadzą :D no i są pokryte o ile mnie wzrok nie myli syntetykiem, a reszta to metal :x

http://img03.allegroimg.pl/photos/oryginal/48/53/08/85/4853088528właśnei szukam np. czegoś takiego, ale rzecz jasna musi dobrze grać - stąd zdecydowałem się wydać nieco więcej, bo wiem, że jest na co liczyć

76561198018588473.png
Opublikowano

Podałem Ci inne sensowne modele do 1000zł, jednak myślę, że jeśli mają być czasami domowe to Shure i AT najlepiej się sprawdzą. 

Ciężko będzie o design beatsów czy tych 50centa, może noontec zoro hd 2 ? Są co prawda dużo tańsze jednak są dobrym wyborem na przenośne w kwocie 200-300zł, grają ładnie i są podobne do beatsów.

Opublikowano

A jak nie będą miały być czasami domowe? :D , te noontec zoro hd 2 to tak średnio ><

//edit: ATH jednak mają też wymiary fajny, bo są na granicy pomiędzy średnimi, a dużymi

Chociaż tak patrzę to wnioskuję, że musi być coś funkcjonalnego, z designem :D  i dobrze grającego, bo w kwotach do 200zł jest tego pełno jeżeli chodzi o przeznaczenie (na zewnątrz)

76561198018588473.png
Opublikowano

To określ się w końcu czego chcesz i w jakim budżecie. Piszę Ci piąty raz, że masz podane w moim drugim poście najlepsze przenośne modele poniżej 1000zł. Jeśli są za drogie, za tanie to mów o co chodzi.

Opublikowano

Jesteś ślepy czy udajesz ? 

Sennheisery Momentum, HD25, Amperior,

Zobacz jeszcze Audio Technica ATH seria W i WS np. WS70

Opublikowano

Patrzyłem i jedynie  Sennheisery Momentum są takie w miarę , ale piszę cały czas o czymś w średnim rozmiarze (takim jak te Momentumy) a inaczej wygądającym

takie coś sobie wypaczyłem:

ATH-ANC70 , no i te WS to też rozsądny wydaje się być wybór

ATH-WS77 - co o tym powiesz?
76561198018588473.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...