Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki wybrać hosting?

Lekor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam planuje kupić hosting na Serwer działki+survival+frakcje na fiberhost.pl narazie na około 50 slotów. Jak myślicie dobry wybór? Dobry hosting? Opisz ktoś trochę co i jak tam? jaka administracja itd?

Nowicjusz
Opublikowano

Weź testowy to nie będziesz miał wątpliwości aby przedłużyć serwer. Masz ochronę DDoS, dyski SSD i niską cenę. 

Opublikowano

Witam planuje kupić hosting na Serwer działki+survival+frakcje na fiberhost.pl narazie na około 50 slotów. Jak myślicie dobry wybór? Dobry hosting? Opisz ktoś trochę co i jak tam? jaka administracja itd?

Więc wszystko ci powiem gdyż mam sam u nich serwer: Nie polecam... Mam u nich lave (już wkrótce koniec przenoszę się na inny) i tak jakiś czas temu miałem problem że serwer zawieszał mi się podczas włączania a także czasami zdarzały się błędy w stylu: "maszyna nie odpowiada". Lepiej przejdź na craftserve tam za 8GB zapłaciasz 30zł i 0-300 slotów

Opublikowano

@HardStyl3r
Proszę Cie enderchest 3 miesiące temu miały takie lagi że jak bym miał u nich -100% to by nie brał serwer'a.
@topic
craftserver lub fiberhost ma na dzień dzisiejszy dobry plan cenowy i ramowy.

Opublikowano

Ja kieeedyś miałem serwer na fiberhost, nie był zły, ale potem wypróbowałem cubehost.pl i jestem bardziej zadowolony.

Miałem tam trochę serwerów, z czego jeden rozwijany i publiczny i jest ok. :) Administracja też jest w porządku. Sprawdź sobie ich ofertę. 

Służę pomocą w sprawach związanych z grą FIFA WORLD-

Masz problem? Pisz na PW! :)

Opublikowano

A ktoś jeszcze miał większe problemy z fiberhostem?

Już pisałem (Trwało to 2dni) serwer mi się zawieszał jak go odpalałem... Nic nie zrobiłem po 2 dniach serwer działał

Opublikowano

Hosting jest tak samo dobry jak hosting Pukawka.pl. 

- Masz załatwiony w 100% szybki kontakt z Supportem jak i odpisanie jego. 

Tani hosting a dobry w miarę pod swoje możliwości (Co dla niektórych).

- Hosting posiada łatwy panel klienta.

Dużo bajerów hostingu.

Hosting bardzo dobry na każdy serwer.

Ogólnie dobry hosting, ale plusy i minusy posiada również. 

Opublikowano

Ja polecam fiberhost. Zalety:

- niska cena (teraz promocja zimowa -50℅ !!!)

- usługi na bardzo wysokim poziomie

- interfejs jest miły dla oka i przyjazny użytkownikowi

- BOK (support/biuro obsługi klienta) odpisuje bardzo szybko. Przykład: BOK funkcjonuje do 23:00. Ok. 23:30 zaczęły się problemy z crashami serwera. Napisałem do BOK'u licząc na to, że jutro to ogarną. Wyobraźcie sobie moje zdziwienie, gdy po niecałych 3 minutach dostałem odpowiedź, żebym zrestartował serwer, bo problem został naprawiony (faktycznie, crashe ustały)

- jako jedyni oferują wypłatę pieniędzy

- możliwość wgrania dowolnego silnika

- wykres obciążenia, procesów (można zabijać procesy)

- ochrona przed DDoS

- brak lagów (testowane na serwerze "chest", ponad 20 pluginów i 7 osób na serwie)

- harmonogram zadań

- hosting nie tylko minecraft, ale także www, vps i (chyba) cs

- możliwość wgrywania pluginów przez hosting (strona połączona z dev.bukkit, są wszystkie wersje, wszystkich dostępnych pluginów)

- własna domena serwera (jeśli dobrze pamiętam to nazwaserwera.fhmc.pl)

- itemshop

- backupy

- ftp i najbardziej ze wszystkich hostingów rozwinięte webftp

- i wiele więcej

Wady:

- mało ogarnięta konsola, ma drobne opóźnienia

Zdecydowanie polecam fiberhost :)

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Enderchest.pl . Ostrzegam cię przed craftserve.pl podpinają oni 5+ serwerów pod jedną maszyne

xD

Opublikowano

Polecam enderchest.pl, natomiast nie polecam cubehost.pl w wsparciu,technicznym, mailu wogóle nie odpisują a na wypłatę pieniędzy czekam już dwa tygodnie a pisało, że maksymalnie 3 dni...

j

Opublikowano

"Witam planuje kupić hosting" chcesz wydać aż tyle kasy nie lepiej załorzyć własny ?

Opublikowano

Ja miałem serwer prawie na każdym hostingu na fiberhoscie miałem sporo problemów a mianowicie serwer sie sam wyłączał ja ci polacam jako najlepszy hosting serwerów moim zdaniem to pukawka.pl wybierz oferte MAX i Slotów ile chcesz tam nie jest drogo ale codzienie o 5.00 rano robią ci kopie zapasową serwera . Nie raz uratowało mi to serwer .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...