Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pukawka.pl cod mod. Help !

krzywolcziter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jestem świeżakiem od stawiania serwerów. Chciałbym postawić CoD MoD 201 lvl. Słyszałem, że pukawka.pl to bardzo dobry hosting i dobry wybór dla świeżaków. Teraz moje pytanie. Kupie już ten server, jak patrzałem to tylko kliknięciami się wgrywa pluginy, a jest baza danych, że np. zrobiłem klasę jakiś tam "memek", to będę mógł ją wgrać na serwer ? PS. Mogę tam wybrać jaki max lvl i exp, czy to musiałbym sam zrobić, albo znaleźć. Potem chciałbym dodać premki i vipy. <--- Jak umiesz to powiedz. 

Daje like ^^

Opublikowano

Zależy jaką posiadasz paczkę CoD Mod'a.

Jeśli wszystko byłoby takie proste jak piszesz to nie byłoby ludzi, którzy zarabiają na AMXX lub znają się w stopniu zaawansowanym. 

Sytuacja wygląda tak.
Każdą klasę którą zrobisz możesz umieścić na swoim serwerze, to nie problem.

Na QTM_Peyote który jest na Pukawce (jest to wersja podstawowa, czyli brakuje jej sporej ilości łatek, czyli wprost jest pobugowana) lecz nie o tym mowa.

Masz coś takiego jak CodMod.cfg w folderze configs.
Tam oscylujesz na maksymalnych poziomach i szybkości expa.

Jest to dosyć niewygodne i ma ograniczenie.

Góra bez jakichś problemów pobawisz się do CoD'a 2001lv. 

Powyżej już tylko i wyłącznie tablice doświadczenia.
A odnośnie tego, to ja stosuje już nawet w 50lv tablicę, bo jest wygodniej dostosować do tego zdobywanie doświadczenia bo masz konkretne cyfry na każdy poziom.
Jest to dużo wygodniejsze, a jak zrobisz to sobie dodatkową biblioteką *.inl to nie zajmuje Ci miejsca w kodzie silnika.

Także droga wolna :)

yyj6bCh.png
"Żaden etyczny inżynier oprogramowania nie zgodzi się napisać procedury zniszczBagdad.
Jego poczucie etyki domaga się, aby napisał procedurę
zniszczMiasto, a Bagdad przekazał jako parametr"

~
Nathaniel Borenstein 

Opublikowano

Zależy jaką posiadasz paczkę CoD Mod'a.

Jeśli wszystko byłoby takie proste jak piszesz to nie byłoby ludzi, którzy zarabiają na AMXX lub znają się w stopniu zaawansowanym. 

Sytuacja wygląda tak.

Każdą klasę którą zrobisz możesz umieścić na swoim serwerze, to nie problem.

Na QTM_Peyote który jest na Pukawce (jest to wersja podstawowa, czyli brakuje jej sporej ilości łatek, czyli wprost jest pobugowana) lecz nie o tym mowa.

Masz coś takiego jak CodMod.cfg w folderze configs.

Tam oscylujesz na maksymalnych poziomach i szybkości expa.

Jest to dosyć niewygodne i ma ograniczenie.

Góra bez jakichś problemów pobawisz się do CoD'a 2001lv. 

Powyżej już tylko i wyłącznie tablice doświadczenia.

A odnośnie tego, to ja stosuje już nawet w 50lv tablicę, bo jest wygodniej dostosować do tego zdobywanie doświadczenia bo masz konkretne cyfry na każdy poziom.

Jest to dużo wygodniejsze, a jak zrobisz to sobie dodatkową biblioteką *.inl to nie zajmuje Ci miejsca w kodzie silnika.

Także droga wolna :)

Tzn. tej paczki z pukawki nawet mam nie brać pod uwagę ? Mam znaleźć/zrobić swoją ? Czy da rade zmienić tego coda z pukawki ?

Opublikowano

Tzn. tej paczki z pukawki nawet mam nie brać pod uwagę ? Mam znaleźć/zrobić swoją ? Czy da rade zmienić tego coda z pukawki ?

Jak zrobisz swoją to będzie chyba najlepiej bo będziesz tam miał to co Ty konkretnie chcesz.

Możesz brać pod uwagę tylko masz przy tym dużo roboty, zresztą jak modyfikowanie czegokolwiek dla kogoś nowego to kupa pracy :|

yyj6bCh.png
"Żaden etyczny inżynier oprogramowania nie zgodzi się napisać procedury zniszczBagdad.
Jego poczucie etyki domaga się, aby napisał procedurę
zniszczMiasto, a Bagdad przekazał jako parametr"

~
Nathaniel Borenstein 

Opublikowano

Z tego co wiem to masz tam cod mod MW to jest czysty cod mod z klasami perłami itp itd jeżeli chcesz pomocy mogę pomoc ci zrobić ten serwer skontaktuj się na pw lub na Skype apokalipsaxd tam mogę ci objaśić dokładniej

Jak zrobisz swoją to będzie chyba najlepiej bo będziesz tam miał to co Ty konkretnie chcesz.

Możesz brać pod uwagę tylko masz przy tym dużo roboty, zresztą jak modyfikowanie czegokolwiek dla kogoś nowego to kupa pracy :|

Co ty człowieku gadasz ja swojego pokemod a zrobiłem w 2h

Opublikowano

Z tego co wiem to masz tam cod mod MW to jest czysty cod mod z klasami perłami itp itd jeżeli chcesz pomocy mogę pomoc ci zrobić ten serwer skontaktuj się na pw lub na Skype apokalipsaxd tam mogę ci objaśić dokładniej

Co ty człowieku gadasz ja swojego pokemod a zrobiłem w 2h

Wezmę to pod uwagę ^^

Opublikowano

Na pukawce jest Cod mod z podstawowymi klasami i perkami z własnego doświadczenia polecam (możesz tam dodać własne klasy i przedmioty) i edytować jaki max lvl itp

4af

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...