Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem ze snem

cola!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z hipnagogią. Kiedy juz usypiam ale mam swiadomosc wyskakuje mi przed morde jakas straszna twarz i h*j nie moge zasnac.

Opublikowano

z tego co mi mowi wiki to jest to normalne, ale sproboj sie polozyc gdy bedziesz mozno zmeczony i zasniesz praktycznie od razu np. o poznej godzinie, moze pomoze

Opublikowano

Nie oglądaj żadnych filmów przed snem ;P najlepszym sposobem jest na to 30 min spacerek :P ewentualnie jak chodzisz na siłownie ( daj sobie w kość, mi to pomaga :P ) albo poczytaj jakąś książkę ( to jest też super sposób ) + melisa i chrapiesz jak zabity (:

Opublikowano

Też tak czasem mam - jest prosty sposób. Najpierw pomyśl, że z*********e się tego czegoś boisz (poważnie), a później zamknij oczy, wyobraź sobie tą mordę i zacznij się z tego stworka śmiać. Nie wiem, śmiej się, że ma krzywe zęby, brakuje jej oka, cokolwiek. 

Brzmi idiotycznie, ale pomaga. ;)

ㅈㅈ.

Opublikowano

Hmmm tyle ze ciezko mi jest to wyobrazic sobie a nigdy nie wiem co mi na ryj wyskoczy czy freddy czy zombi czy h*j go wie co. To calkowicie nagle wyskakuje na ulamek sekundy a jeszcze dodatkowo sie boje siedziec w ciemnosci (miałem kiedys urojenia i zostało mi)

Opublikowano

Gdzieś kiedyś czytałem o tym, że kiedy się czegoś boisz powinieneś pomyśleć o swoim obecnym odczuciu - czyli o strachu. Zwyczajnie idziesz ciemnym korytarzem i myślisz sobie "ale to jest straszne, cholernie się boję" - podobno zmniejsza to "siłę" tegoż uczucia o kilkadziesiąt procent. Moim zdaniem działa. + siła woli, przejdziesz się tak kilkaset razy i przestaniesz się bać. :)

ㅈㅈ.

Opublikowano

Gdzieś kiedyś czytałem o tym, że kiedy się czegoś boisz powinieneś pomyśleć o swoim obecnym odczuciu - czyli o strachu. Zwyczajnie idziesz ciemnym korytarzem i myślisz sobie "ale to jest straszne, cholernie się boję" - podobno zmniejsza to "siłę" tegoż uczucia o kilkadziesiąt procent. Moim zdaniem działa. + siła woli, przejdziesz się tak kilkaset razy i przestaniesz się bać. :)

Czy zmniejsza? nwm ale jak kiedyś tak zrobiłem na ciemnej ulicy i sprobowalem ogarniecia to k***a po chwli motorek w d***e i bylem szybszy od usainta bolta tak spierdalałem przed niczym

Pewnie lubisz jeść w nocy. 

Ja mam tak samo, że opycham się w nocy a później mi się głupoty śnią i niekiedy budzę się w środku nocy :)

Wlasnie malo jem wiecej pije (Niealko)

Opublikowano

O k***a, miałem tak może w wieku 8 lat. Nocki od zawsze lubiłem zarywać, w nocy lepiej mi się myśli i jestem bardziej kreatywny i trudno mi zasnąć. Przywykłem do tego i kiedy nie muszę wstawać to kładę się spać o 4-5. No, a w tygodniu kiedy muszę wcześniej wstawać to albo biorę leki nasenne (czasem działa lepiej, czasem gorzej ale zwykle lepiej się wysypiam, nawet jak mnie śpię) no ale najlepsze na tą dolegliwość dla jest inne "lekarstwo".

Opublikowano

Ponoć piwo pół godziny przed snem pomaga na spanie (ciepłe piwo).

Ja jak przychodziłem najebany nigdy nie miałem problemu ze zaśnięciem nawet w opakowaniu niekiedy spałem :D

2utq9g5.png b6u4qg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...