Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Counterpicki

PatrykExTrEmE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli grasz na równym poziomie co przeciwnik i jesteś chociaż gold + to counterpick ci pomoże.

Nie chodzi o to żeby zobaczyć na stronie counterpicka i nim grać tylko żeby umieć nim grać oraz wiedzieć jak dana postać konruje przeciwnika.

Opublikowano

Generalnie to na większości stron ludzie głosują na counterpicki.

O kontrze powinniśmy zadecydować sami. Widzimy, jaką postać bierze enemy, więc musimy się zastanowić, co ją skontruje, np. nie będzie dopuszczać do farmy, a jeśli przeciwnik zaryzykuje, to straci dużo życia. Musimy tak dobrać postać, by w była w miarę dobrą kontrą przez całą fazę lane'owania, a nie tylko np. do 3 lvla, kiedy enemy będzie miał 3 skille.

Do wyboru kontry niewątpliwie potrzebny jest rozum i znajomość gry.

Oczywiście nie bierz kontry, którą nie umiesz grać. Lepiej wziąć taką postać, którą kontruje twój enemy, ale umieć nią grać i w fazie linii polec, ale potem w teamfightach dawać radę.

To jest moja opinia.

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Są takie typowe counter picki co nawet jak masz znaczną przewage to i tak cie rozjebia na lopatki powiedzmy taki pantheon.

ale w wiekszosci to liczy sie bardziej skill niz counter pick.

Bullet for my Valentine <3

Opublikowano

Counterpick może jedynie przybliżyć Cię do wygranej na linii, jednakże champion sam nie wygra linii, Ty musisz nim właściwie pokierować. ;-) Liczą się umiejętności, a nie champion jakim grasz.

Opublikowano

Counterpick może jedynie przybliżyć Cię do wygranej na linii, jednakże champion sam nie wygra linii, Ty musisz nim właściwie pokierować. ;-) Liczą się umiejętności, a nie champion jakim grasz.

Lub skrypty, których używasz.

UD7tahh.png 1337 szmatgo ! ;p

Opublikowano

counterpicki dają dużą przewagę ale jeśli jesteś typowym ,,bronzem'' to zlamisz tak czy tak. Jeśli ktoś nie wierzy w counterpicki to proszę zagrać sb. xerathem na leblanc to zobaczysz co to znaczy counter pick... ostatnio w jakimś półfinale czegoś tam w lolu wtedy co koleś grał tf'em na jungli leblanc rozyebała tak xertaha że skończył ze statami 2-8... albo zagrajcie sb. nasusem  na olafa... i tyle...

Opublikowano

Niby działa, niby nie. Na ELO pokroju brąz-platyna uważam, że nie ma to znaczenia czy jesteś counterpick'owany czy nie.

Opublikowano

Czemu wprowadzasz go w błąd? Pick to około 70-80% według mnie. Reszta to umiejętności. Oczywiście mowie o w miarę równym poziomie np plat vs plat a nie bronze z nordicka vs diamond z Korei

No właśnie, ja nie powiedziałem czy mówię o diament vs srebro czy złoto vs złoto więc nie wprowadziłem go w błąd. Czemu nie potrafisz czytać ze zrozumieniem?

nie zapewnia ci zwyciestwa jesli lamisz ale na pewno choc troche pomagaja

booze;) 

Nie jestem bogiem ale miło, że się tak zwróciłaś. Jeśli jestem w srebrze, a gram postacią A na poziomie platyny ale ta postać nie kontruje postaci X (poziom srebra) to biorąc postać Y zamiast A która w teorii kontruje postać X ale grałem nią może 2 razy w życiu (gram tą postacią na poziomie brązu/srebra) pomoże mi to w wygranej?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...