Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Komputer mi zaczał mulić w grach/ ogólnie

bedefix

Pytanie

Opublikowano

Od pewnego czasu komputer mi zaczął mulić, ostatnio zainstalowałem jakiś plugin/sterownik który się nazywał jakoś newblue fx który niby był potrzebny do odpalenia templa w sony vegasie, nie wiem czy to od tego czy nie (Sterownik pograłem z strony producenta).

Komputer jest dosyć dobry, a więc dziwi mnie to czemu muli ;/ 

Specyfikacja

Karta graficzna: nvidia geforce gtx 660 

Procesor: intel core i 7 4770 

Pamięć 8gb good ram 

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

NewBlueFX to może i "mocny" plugin do vegasa/after effect ale wątpliwe żeby powodował coś takiego na takim dobrym komputerze.Przeskanuj czy nie pobrałeś przy tym jakiś wirusów,wykonaj podstawową optymalizacje komputera i wyczyść go z kurzu...co najwyżej do antywirusa (który usuwa pliki z wirusami) to combofix.

wyszyściłem komputer ccleanerem, użyłem combofixa i przeskanowałem komputer, ale nie wiele to pomogło, próbowałem użyć przywrócenia systemu ale też nie wiele to pomogło ;// 

edit: Już ok, jednak do czegoś przydało się narzędzie windowsa do rozwiązywania problemów :D, po prostu miałem ustawiony tryb zasilania, na oszczędzanie energi i to powodowało spadki fps i wolne działanie komputera. 

Opublikowano

Dobra ja bym poprosił więcej danych.

Co rozumiesz poprzez mulenie? Jakieś porównania tutaj poproszę.

Powiedz równiej ile lat ma twój komputer, oraz kiedy ostatnio wymieniałeś pastę termoprzewodzącą w procesorze. ;)

Jaki posiadasz dysk hdd i w jakim stopniu jest on zapchany?

Kiedy ostatnio defragmentowałeś dysk?

Posiadasz antywirusa? Jest on aktywny? Posiadasz dwa działające w tym samym czasie?

Jeden z niewielu użytkowników, którzy pamiętają początki tego forum.

85.jpg

Opublikowano

NewBlueFX to może i "mocny" plugin do vegasa/after effect ale wątpliwe żeby powodował coś takiego na takim dobrym komputerze.Przeskanuj czy nie pobrałeś przy tym jakiś wirusów,wykonaj podstawową optymalizacje komputera i wyczyść go z kurzu...co najwyżej do antywirusa (który usuwa pliki z wirusami) to combofix.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...