Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skyrim - Domy

ReFaza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W jakich miastach można kupić dom? I jaki będzie najlepszy dla złodzieja i skrytobójcy?

Powinien być tam co najmniej jeden manekin i magiczny katalizator. Kiedy już pokonam Miraaka to wyprowadzę się do Solstheim i zamieszkam w Rezydencji Severinów, ale potrzebuję tymczasowego  lokum  :D

Opublikowano

W każdym domu masz wszystko jeśli kupisz. Standardowe domy są raczej neutralne, ale jako że w Pękninie są złodzieje to może dom będzie na nich jakoś wzorowany.

Opublikowano

Postanowiłem kupić dom w Pękninie, dlatego że blisko mam Gildie Złodziei. Mam jeszcze jeden problem, a mianowicie to że nie mogę kupić tego domu. Wykonałem misję na dilera skoomy i dalej nie mam opcji dialogowej u doradcy jarla.

Opublikowano

Wiem że wszyscy na internetach mają tutaj problem. Musisz zostać tanem. Po prostu robisz questy ile wlezie dla Pękniny i liczysz na to że jarl lub doradca coś powie. Dodam że jak podbiłeś miasto grając cesarskimi to wtedy zmienia się jarl i podobno nie da się wtedy zostać tanem.

Opublikowano

Wiem że wszyscy na internetach mają tutaj problem. Musisz zostać tanem. Po prostu robisz questy ile wlezie dla Pękniny i liczysz na to że jarl lub doradca coś powie. Dodam że jak podbiłeś miasto grając cesarskimi to wtedy zmienia się jarl i podobno nie da się wtedy zostać tanem.

Jak na razie zrobiłem misję z handlarzem skoomą i przedmiotami dla nadwornego maga. Poszukam więcej misjii.

A co do tych cesarskich to ja słyszałem że zmienia się też doradca jarla na Hemminga Czarną-Róże, u którego można kupić dom bez żądnych misji.

Edit: Wykonałem kilka innych misji w Pękninie i ciągle nie mogę kupić domu. Może to jakiś bug? Szukałem jakiegoś kodu żeby dostać ten dom, bo wczoraj gdzieś taki kod widziałem a dzisiaj nie mogę znaleźć. 

Za znalezienie odpowiedniego kodu dam "Lubię to"

Opublikowano

A nie lepiej pobrać sobie moda "pocket empire builder" i samemu zbudować cały dom od zera ?: D

możesz tam stawiać wiele bloków od murów aż do kawiatki czy zwykłe leśne roślinki : P

są też dostępne normalne domki z miast... np. Miodowe Zbocze z pękniny :)

Opublikowano

Jak na razie zrobiłem misję z handlarzem skoomą i przedmiotami dla nadwornego maga. Poszukam więcej misjii.

A co do tych cesarskich to ja słyszałem że zmienia się też doradca jarla na Hemminga Czarną-Róże, u którego można kupić dom bez żądnych misji.

Edit: Wykonałem kilka innych misji w Pękninie i ciągle nie mogę kupić domu. Może to jakiś bug? Szukałem jakiegoś kodu żeby dostać ten dom, bo wczoraj gdzieś taki kod widziałem a dzisiaj nie mogę znaleźć. 

Za znalezienie odpowiedniego kodu dam "Lubię to"

Wiem tylko tyle że to miasto jest zbugowane i każdy ma z tym mniejszy lub większy problem. 

Co do kodu zapisz grę i spróbuj tego player.setstage freeformriftenthane 200.

Opublikowano

Wiem tylko tyle że to miasto jest zbugowane i każdy ma z tym mniejszy lub większy problem. 

Co do kodu zapisz grę i spróbuj tego player.setstage freeformriftenthane 200.

Dzięki, ale znalazłem już taki kod który zadziałał: SetStage FreeformRiften01 40. Jak się później okazało to kod nie był w ogóle potrzebny, bo po wykonaniu kilku dodatkowych misji w mieście dostałem tytuł tana. Więc czytałem zapis i nie używałem żadnego kodu  xD 

Ale i tak dostaniesz Like za to że poszukałeś  ;) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...