Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka wydajność?

SK OperatoR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałem się zapytać bardziej zaawansowanych graczy , przy takich specyfikacjach komputera:

Procesor - Amd x6 4,50 Ghz Turbo
Płyta główna - Asus Lx3 Amd 760G Socket Am 3+
Pamięć ram - GoodRam 2x4GB CL9 Play Blue
Zasilacz - NeoTEC Magnus Gx-450W
Dysk twardy - Black 1TB Sata III 64MB
Karta Graficzna - nVidia Geforce GTX 750 Ti 2GB

Na jakich detalach powinienem grać najlepiej?

Chodzi mi głównie o płynność.

Gdyż waham się nad ustawieniami najwyższymi.

logo.png

Opublikowano

Full detale bez problemu.

Ja na gts 250 e7200 i 4 gb ram cisne na full.

Następnym razem:

http://www.mpcforum.pl/topic/1203538-fps-czy-pojdzie-mi-csgo/

Tu nie chodzi o to czy mi gra pójdzie , gram normalnie tylko się pytam zaawansowanych graczy o najlepsze ustawienia na moich parametrach.

Gdyż zależy mi na najlepszej płynności.

logo.png

Opublikowano

No płyność to np jak masz 240hz to już te 240 fps jak masz to płynośc bardzo dobra.

Jak chcesz mieć bardzo płyną gre to zmiejsz ustawienia na minumum.

Proste.

Więcej fps= większa płyność.

Mniejsze ustawiena= wiecej fps.

Ja gram na full mam stary monitor 1280x1024 60 hz i mam te 58/61 fps ograniczenie, bo po co mi wiecej skoro i tak ich nie widze?

PS skoro masz CS to odpal na full i sprawdz ile bedziesz mial fps podczas gry rzucaj duzo granatów graj 15 na 15 i tyle z botami np aby jak najbardziej obciążyć pc.

Wpisz w konsoli net_graph 3 

Opublikowano

Rozumiem zaraz to sprawdzę ,

jeszcze mam jedno pytanie dotyczące fps , z tego co wiem i z tego co pisałeś to ludzkie oko widzi maksymalnie 60 klatek na sekundę więc raczej jeżeli posiadam 80fps - 150fps na najlepszych ustawieniach to nie ma sensu zmieniać ich?

logo.png

Opublikowano

Ludzkie oko na moje te 85 do 125 widzi. albo i może do 100, napewno wiecej niz 60. Nie wiadomo dokładnie. ;p

Ale to zależy bo jak masz np 85 hz monitor to wiecej niz 85 fps nie widzisz  najlepsze ograniczenie do 85 lub jak masz o pare fps to czasami pomaga dac te 1-3 wiecej czyli 88. (Przyklad na 85 hz, tak robile na 60)

Opublikowano

Na jakiej rozdzielczości grasz?

Wpisz fps_max 77 lub 78 jak chcesz. nawet 76 ale nie więcej niz 80 bo nie będziesz i tak widział a te +/- 1-3 fps odejmuje od limitu . (Limit 60 a mam stale 58 tylko chwilami 61)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...