Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[MTA][DayZ] *

Mickey227

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przedstawiam Wam całkowicie nowy serwer ourDayZ, na który myśl przyszła parę dni temu panosząc się po różnorakich serwerach przy tym strasznie się nudząc.
Swego czasu rok temu, a może i dalej sporo wraz z kumplami pogrywaliśmy sobie na właśnie takim trybie i nie przypominam sobie aby kiedykolwiek wcześniej jakaś gra opierająca się na współpracy z kolegami przynosiła mi tyle radości co ta.
Z tego też powodu postanowiliśmy stworzyć nasz własny serwer DayZ, zapewne się zapytacie - "To dlaczego nie pogramy na innych serwerach?", otóż odpowiedź jest jasna w obecnej chwili nie ma na tyle dobrego serwera, żeby pozostać tam na dłużej jedynie te 2 dni klepania non stop tego samego schematu, no może jest jeden lecz dyktatura i stronnictwo kolegów, które zostało tam wprowadzone strasznie mnie odstrasza.
I właśnie dlatego postanowiliśmy zrobić swój własny który będzie stale aktualizowany o nowe rzeczy, zmienimy monotoniczność tego skryptu w coś odjazdowego i tutaj chcę apelować do Was graczy - jeżeli wpadliście na jakiś ciekawy pomysł, który urozmaici samą rozgrywkę proszę bez wahania zgłosić go do nas, gdyż 4 głowy do myślenia to nie jedna i w ten oto sposób każdy będzie wstanie dołożyć cegiełkę do projektu jakim jest ourDayZ!
Obecne oprogramowanie nad jakim pracujemy jest nieskompilowany uzyskany od kolegi skrypt DayZ, bardzo dużo czasu spędziliśmy na odszukaniu nieskompilowanego skryptu, gdyż to była podstawa - jedyne co znaleźliśmy to w nie najlepszym stanie posiadające sporo bugów oprogramowanie.
Krzaczki zaistniałe w tym skrypcie doprowadziły do dwóch bardzo ciężkich pełnych emocji i wrażeń dni - pracowaliśmy niemal 24 godziny na dobę, jednakże są tego efekty a to jeszcze nie koniec - mamy w planach tego więcej!
Obecnie pracujemy nad systemem baz oraz rozmyślamy nad wdrożeniem do skryptu panelu interakcji oraz zmiany wizualnej większości skryptu, mamy też parę innych pomysłów które na dniach powinny zostać dodane. Może teraz objaśnię trochę samą rozgrywkę jej walory

Zaraz po zalogowaniu zostajemy wyrzuceni "na głęboką wodę" czyli tak zwane odludzie, gdzieś gdzie nie dociera cywilizacja, sama idea gry polega na tym, aby przetrwać w bardzo trudnych warunkach. Apokalipsa, która przewlekła się przez te rejony zdziesiątkowała ludzi pozostawiając po sobie garstkę osób walczących o życie oraz masę zombiaków, które pragną mięsa przy tym zjadając swoje ofiary. Miejsce w którym toczy się rozgrywka to nic innego jak stan San Andras, czyli setki kilometrów otwartej przestrzeni pełne zabudowań, lasów oraz pozostałości po pradawnych budynkach, czyli ruiny. Nie braknie tu także wiele niebezpieczeństwa czekającego tuż za rogiem.

No i zaczynamy naszą przygodę! Wiemy, że nagły przypływ adrenaliny i strach źle wpływa na samopoczucie oraz racjonalne myślenie, jednakże tu nie ma lekko! Początkiem do sukcesu będzie obranie dobrego kierunku marszu, do tego posłuży Ci mapa oraz GPS, które są w ekwipunku podstawowym wraz z bandażem oraz painkillerem - radzę niczego tutaj nie wyrzucać chyba że masz dobrą orientację w terenie wtedy wolne miejsce w kieszeniach zapełnią Ci bardziej przydatne itemy. Waszym podstawowym zadaniem jest dojść do miasta i zaopatrzyć się w niezbędne przedmioty do walki z zombiakami oraz z wrogo do Was nastawionymi graczami, których na waszej drodze do przetrwania nie braknie.
Ogólnie rzecz mówiąc musisz tak dobrać ekwipunek, abyś sobie poradził w każdej sytuacji. Ważnym elementem tej całej układanki jest dobranie sobie odpowiedniego ubioru, to pomoże Ci być bardziej niewidocznym przez co zyskasz przewagę nad wrogiem! Po wielogodzinnym marszu zapewne masz już dość i chcąc nie chcąc musisz załatwić sobie jakiś środek transportu za który posłużą Ci porozrzucane po całej przestrzeni rozwalone auta, które mając odpowiedni osprzęt możesz bardzo szybko naprawić! Oczywiście gra posiada dziesiątki innych walorów, które musicie po prostu odkryć, a nie odkryjecie jak nie zagracie! Zapraszam też do interakcji z innymi graczami, bo przecież o to w tej grze chodzi. Pamiętajcie gra powinna łączyć graczy a nie dzielić, także zasady rozgrywki oraz czatu, bo to przecież słowa najbardziej bolą będą o zaostrzonym rygorze!

Tutaj chciałbym przedstawić kilka zdjęć z gry, by przedstawić, jak wygląda podstawa. Niedługo temat zostanie zaktualizowany, by przedstawić skrypty stworzone przez naszą ekipę.

234321419442987452393.png

103071419442987452393.png

991111419442987452393.jpg

307981419442988452393.png

947021419442988452393.png

210061419442988452393.png

656361419442988452393.png

913841419442989452393.png

875951419442989452393.png

375881419442989452393.png

894781419442989452393.png

409181419442990452393.png

300481419442990452393.png

264881419442990452393.png

405881419442991452393.png

x

Opublikowano

Gorąco życzę powodzenia na scenie DayZ , choć proponuję polepszyć prezentacje.

Zarazem twój serwer nie zabłyśnie na scenie tym iż jest żywcem wrzucony na maszynę i odpalony.

Nie che Cie tutaj oczywiście zniechęcać lub hejtować projekt.

Jeszcze raz , powodzenia :)

Opublikowano

Zubek ? czyżby upadek twojego serwera obudził uśpione w tobie dobro które zmusiło cię do zaprzestania hejtowania innych serwerów ?

Gdy tylko pojawiła się jakaś nowa publikacja zaraz ją mieszałeś z błotem mimo tego że była o wiele lepsza od tej.

Albo to twój znajomy , albo jak wcześniej wspomniałem obudzone dobro hehehe

A wracając do serwera , nic ciekawego nie pokazaliście ale to dopiero początek więc życzę powodzenia!

RMCF

Opublikowano

@koller44 , nadaj hejtuje serwery , lecz tylko te których znam właścicieli i wiem jacy są

ourDayZ jest stawiany na czysto z tego co wyczytałem i nie będzie miał kradzionych skryptów jak wiele innych serwerów które teraz wychodzi.

Może wielu pomyślało , iż na świeta się zmieniłem , lecz nie ;3

Nadal jestem skur... hejtującym wszystko ;3

Serwer polecam ze względu na braki , które w tych czasach są plusem serwera , gdyż na wielu jest od uja... rzeczy dodanych.

A i upadek mojego serwera mnie nie obudził ponieważ mam go w uj opłaconego , a o graczy się nie boje xdd

Opublikowano

Odbiegając od prezentacji ,kradzionych skryptów?? sam z crossroadem kradliście z serwerów co popadnie za pomocą galaretki!!!!!!!

Twój serwer to gówno na którym gra sama dzieciarnia choć teraz nawet oni przestają grać.

Bym nie obrażał ciebie i twojej pracy gdybyś ty nie obrażał innych i szanował ich pracę ! 

,,Serwer polecam ze względu na braki , które w tych czasach są plusem serwera , gdyż na wielu jest od uja... rzeczy dodanych.'' 

A twój serwer to co ? przeładowane GÓWNO!! 

pozdrawiam 

RMCF

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...