Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Części] Lamborghini Murcielago LP640

nop

Rekomendowane odpowiedzi

Nowicjusz
Opublikowano

Witam,

mam pytanie odnośnie części, w tym temacie znalazłem to

http://www.mpcforum.pl/topic/1178500-czesci-lamborghini-murcielago-lp640-na-dragi-w-klasie-a/

Jednakże jak to się odnosi do znalezienia części typu ultra/profesjonalnych?

Czy lepiej założyć sklepowy silnik zielony co daje: 4,3,0

czy lepiej silnik ultra czerwony który daje 11,8,0

to samo do reszty części

Opublikowano

Jednakże jak to się odnosi do znalezienia części typu ultra/profesjonalnych?

Czy lepiej założyć sklepowy silnik zielony co daje: 4,3,0

czy lepiej silnik ultra czerwony który daje 11,8,0

Ciężko stwierdzić.

Jak włożysz ultra czerwony silnik to podniesie to overall ale nie zyskasz na komforcie jazdy  ;)

Jeżeli włożysz sklepowy zielony silnik to nie podniesie się aż tak bardzo overall, ale zyskasz trochę na komforcie.

Polecam przeczytać http://www.mpcforum.pl/topic/1213342-wszystko-na-temat-czesci-tuningu-osiagow/, wtedy będziesz mógł samodzielnie dobierać części.

f

Nowicjusz
Opublikowano

Tak więc, mogę albo wpakować najlepsze co mogę kupić ze sklepu, albo włożyć coś z tych części. Z kasy jestem ogołocony tak więc części ultra mi nie szkoda.

Chcę mieć jak najlepszy performance w wyścigach drag, w sprintach i na torze sobie poradzę skillem ;>

QHs8y7D.pngWshYM6T.pngFlpaN8t.pngeELWm2q.pngRp5Iie8.pngBYL5V0q.png

co z tego wybrać

Opublikowano

Tak więc, mogę albo wpakować najlepsze co mogę kupić ze sklepu, albo włożyć coś z tych części. Z kasy jestem ogołocony tak więc części ultra mi nie szkoda.

Chcę mieć jak najlepszy performance w wyścigach drag, w sprintach i na torze sobie poradzę skillem ;>

279521419430612112559.png649331419430612112559.png179131419430612112559.png925311419430612112559.png877111419430612112559.png423971419430613112559.png

co z tego wybrać

Jeżeli chcesz radzić sobie na dragach, polecam taki setup:

Silnik, Turbo, Skrzynia - Zielone

Zawieszenie, Hamulce, Opony - Czerwone

f

Nowicjusz
Opublikowano

Wlasnie tu jest pytanie, czy zielona silnik ze sklepu ktory daje mi +4,+3 będzie lepszy niż czerwony które daje mi to co widać wyżej

Opublikowano

Na sprintach i na torze jeśli będziesz jeździł na częściach pod dragi to skill może nie wystarczyć bo sterowanie takim autem nie będzie należało do przyjemnych ;)

Ps.

Wlasnie tu jest pytanie, czy zielona silnik ze sklepu ktory daje mi +4,+3 będzie lepszy niż czerwony które daje mi to co widać wyżej

Na dragi przydatny jest jak największy overall, więc pakuj to co najbardziej go podniesie.

Setup:

Silnik, turbo, skrzynia: Zielone

Zawieszenie, opony, hamulce : Czerwone

na częściach ultra zapewnia najwyższy możliwy overall.

349241432911096669131.jpeg
Nowicjusz
Opublikowano

Nie mam ultra zielonego silnika, więc po prostu pakować czerwony aby overall byl wyzszy?

i które dać doładowanie z tych dwóch wyżej? profesjonalne czy wyścigowe?

Nowicjusz
Opublikowano

Wydaje mi się, że jadąc ze wszystkimi ulepszeniami najlepszymi jakie mogłem wybrać z magazynu uzyskiwałem czasy około 11,10-20 a teraz po dołożeniu zawieszenia i przekładni nie mogę zejść poniżej 11,70-80

czy to możliwe, że podwyższając overall samochód działa gorzej?

Nowicjusz
Opublikowano

Gram ROCKPORT TURNPIKE - 6 osobowy drag na moście

Miałem overall 700 bez zakładania skrzyni i zawieszenia - z tego co pamiętam kręciłem czas 11-11,20

Teraz mam overall 712 + założona skrzynia i zawieszenia z polecanego koloru i nie schodzę niżej jak 11,70

Czy to możliwe, czy coś mi się pomieszało i źle wcześniej spojrzałem na czasy?

Opublikowano

Wiesz... podałeś zmiany w overall, ale nie wiemy co konkretnie się zmieniło (może spadł Ci v-max i zwiększyło się przyspieszenie, albo - co gorsze, spadło przyspieszenie i v-max, a poprawiło się prowadzenie - możliwości jest kilka).

HB5fLf7.png

Nowicjusz
Opublikowano

Nic nie mogło spaść bo nie miałem w ogóle tych 2 części, więc możliwy był tylko wzrost.

Źle spojrzałem na czasy.

Jednakże teraz następuje druga kwestia, jak należy zmieniać biegi?

Narazie najlepszy czas jaki wykręciłem to 11.16

Czy kręcić na każdym biegu najniższe obroty do zielonego pola, czy najwyższe, czy może są jakieś inne mixy dla danych biegów?

Bardzo chciałbym zejść poniżej 11 sekund a narazie nie daje rady.

Skille:

zmiany biegów 20%

start 71%

Moc: ogółem 725 - 751,823,603

Nowicjusz
Opublikowano

Przy okazji chciałbym odkopać dawną kwestię podłączenia pada pod grę.

Podłączyłem sobie pad od plastation 1, w rejestr wpisalem ze to od xboxa i pad działa - ale na gałkach sterowanie mi nie odpowiada. Całe życie w wyścigówki grałem dodając gaz trójkątem i hamując kwadratem a tutaj w pełni trzeba operować gałkami.

Ma ktoś pomysł jak to przestawić? Bawić się w x360cemu i powinno zadziałać?

Opublikowano

Nic nie mogło spaść bo nie miałem w ogóle tych 2 części, więc możliwy był tylko wzrost.

Źle spojrzałem na czasy.

Jednakże teraz następuje druga kwestia, jak należy zmieniać biegi?

Narazie najlepszy czas jaki wykręciłem to 11.16

Czy kręcić na każdym biegu najniższe obroty do zielonego pola, czy najwyższe, czy może są jakieś inne mixy dla danych biegów?

Bardzo chciałbym zejść poniżej 11 sekund a narazie nie daje rady.

Skille:

zmiany biegów 20%

start 71%

Moc: ogółem 725 - 751,823,603

Biegi zmieniaj w zielonym zakresie obrotów - aby zyskać dodatkowe nitro.

Nie ważne czy na początku zielonego paska, czy na końcu.

Przy okazji chciałbym odkopać dawną kwestię podłączenia pada pod grę.

Podłączyłem sobie pad od plastation 1, w rejestr wpisalem ze to od xboxa i pad działa - ale na gałkach sterowanie mi nie odpowiada. Całe życie w wyścigówki grałem dodając gaz trójkątem i hamując kwadratem a tutaj w pełni trzeba operować gałkami.

Ma ktoś pomysł jak to przestawić? Bawić się w x360cemu i powinno zadziałać?

Usuń nazwę pada z rejestru (aby nie było żadnej reakcji po naciśnięciu jakiegoś przycisku w grze), a następnie skorzystaj z programu o nazwie "Xpadder" (dzięki niemu będziesz mógł przypisać przyciskom pada konkretne klawisze).

HB5fLf7.png

Nowicjusz
Opublikowano

Jeśli chodzi o sprawę pada to już ją rozwiązałem właśnie robiąc to co napisałeś, sam ogarnąłem ale mimo wszystko dzięki za radę.

Biegi natomiast - wydaje mi się, że na pewno ma znaczenie na jakich obrotach je zmieniamy, a ułamki sekund są ważne

Opublikowano

Jeśli chodzi o sprawę pada to już ją rozwiązałem właśnie robiąc to co napisałeś, sam ogarnąłem ale mimo wszystko dzięki za radę.

Biegi natomiast - wydaje mi się, że na pewno ma znaczenie na jakich obrotach je zmieniamy, a ułamki sekund są ważne

Nie ważne czy na początku zielonego paska, czy na końcu.

Efekt i tak będzie taki sam. Ważne, żebyś trafił w ten zakres (i zyskał dodatkowe nitro).

HB5fLf7.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...