Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy mogę iść już na Eater of Worlds i Skeletrona?

TheFreddyFazbea

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie. Chciałbym pójść już na EoW i Skeletrona, ale nie wiem czy jestem gotowy. Pokonałem już Eye of Cthulu, Queen Bee i armię goblinów.

Moje itemy to: Meteor set (zbroja), Zaraz będę miał Blade of Grass, mam Vilethorn, Space Guna(nie zużywa many dzięki meteor setowi), Muszkiet z ammunicją, Bee Guna, łuk i kilkaset ognistych strzał (jakoś 400), niemal 500 shurikenów, 100 Spiky Balli, 32 granatów i 28 Beenade'ów, Enchanted Boomerang, Trident

oraz akcesoria:Ligtning Boots, Fart in a Baloon, Tiger Climbing Gear i tam jakieś powiększające szybkość itp.

Czy udało by mi się pokonać te bossy? Piszcie proszę.

P.S. Zapomniałem dodać że gram na wersji mobilnej:)

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngTheFreddyFazbea

Skeletrona pokonasz na dużym luzie ;)

Do pokonania WoF polecam zrobić długą platformę przez piekło i iść nią. Jeżeli masz sporo życia bez problemu pokonasz WoF. Możesz ewentualnie zrobić sobie Molten zbroje.

9509214106901691244311.png1395334787-U625839.png

|Moderator Terraria||Mpc Champion||Blue Member|

Opublikowano

Skeletrona pokonasz na dużym luzie ;)

Do pokonania WoF polecam zrobić długą platformę przez piekło i iść nią. Jeżeli masz sporo życia bez problemu pokonasz WoF. Możesz ewentualnie zrobić sobie Molten zbroje.

Ok, wielkie dzięki. A i chodziło mi o Eater of Worlds nie o Wall of Flesh ale dobra;)

Znasz może jakieś taktyki na te bossy?

P.S. Mam pełne życie(400hp) jak co.

Opublikowano

Na EoW'a przydaje się broń która przechodzi przez ściany.

Np: Vilethorn(dropią z shadow orb) : http://terraria.gamepedia.com/Vilethorn

Jeżeli nie wypadnie ci Vilethorn, zrób Night's Edge(najlepszy miecz pre-hardmodowy): http://terraria.gamepedia.com/Night%27s_Edge

Na skeletrona weź minisharka kilka potek lub jeżeli masz 1.2 + to poczekaj na Traveling Merchanta i kup Revolver(najsilniejsza broń manualna pre-hardmodowa) : http://terraria.gamepedia.com/Revolver

Zbroję zmień na tą z hellstone barów (Molten Armor) , wtedy będziesz miał o 9 więcej defa. : http://terraria.gamepedia.com/Hellstone_armor

Akcesoria ulepsz (jak dasz radę oczywiście) na takie poziomy.

2 Akcesoria z Warding

2 Akcesoria z Menacing

1 Akcesorio na Lucky.

76561198091611487.png

Odpisujesz na moje posty? Używaj @Kapej138 Lub zacytuj mój post ;p

Nokia 6020 -> Sony Ericsson W205 -> Samsung GT-S5230G -> HTC Hero -> LG KP500 -> HTC Hero -> Samsung GT-S5230G + HTC Hero + GoClever Terra 90 -> Huawei Y5(Y550i) + GoClever Terra 90

Opublikowano

Jasne, że tak. Na EoW wystarczy ci to uzbrojenie, używaj Space Guna. Ale najważniejsze jest to, żebyś zbudował platformę, a najlepiej dwie, jedną wyżej  drugą niżej. I zbuduj sobie dom na górze korupcji obok tych platform i ustaw spawnpointa za pomocą łóżka. Wtedy po rozbiciu 3 shadow orb użyj Magic Mirror lub potki na teleport do domu. Dzięki temu będziesz od razu na górze i będziesz miał czas na ustawienie się.

Co do Skeletrona lepiej zrób sobie przynajmniej zbroję z Shadow oraz kup minisharka. Ja go pokonałem ze zbroją z Hellstone, i taką ci polecam bo i tak bez tej zbroi będzie trudno w Dungeonie.

@Edit

A, na EoW żeby przyśpieszyć walkę bardzo się sprawdzają Spike Ball. Porozrzucaj je podczas walki, zabiorą dużo życia. Przydatne mogą być też granaty, skutecznie zniszczą dużo segmentów potwora.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Ok, wieeelkie dzięki. Tylko niestety nie stać mnie na minisharka:( ogólnie dość mam mało kasy, oraz nie mam jakichś najlepszych itemów. EoW wezmę i zaraz pokonam, ale na Skeletrona trochę poczekam...

Opublikowano

Bij Demon Eye, rób i zbieraj amulety na Eye Of Cthulu (jak tak się pisze). Z tego oczka wypadają 2-3 złote monety, więc przybliży ci to drogę do minisharka. Nie pamiętam czy da się sprzedawać przedmioty na wersji mobilnej ale chyba tak. Kliknij na Merchanta i wybierz item jaki chcesz sprzedać. Lepiej sprzedawać niż wyrzucać ;)

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Bij Demon Eye, rób i zbieraj amulety na Eye Of Cthulu (jak tak się pisze). Z tego oczka wypadają 2-3 złote monety, więc przybliży ci to drogę do minisharka. Nie pamiętam czy da się sprzedawać przedmioty na wersji mobilnej ale chyba tak. Kliknij na Merchanta i wybierz item jaki chcesz sprzedać. Lepiej sprzedawać niż wyrzucać ;)

Rzeczywiście, dobry pomysł-mam ze 3-4 "przywoływacze" Eye of Cthulu:)

P.S. Jak się nazywają te amulety?

[edit] już wiem-Suspicious Looking Eye:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...