Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z włączaniem serwera!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tak jak w temacie, używam czystych plików terenzo, po zrestartowaniu serwera nie da się go uruchomić, błąd, który się pojawia widoczny jest na screenie; 

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/db184792ee10bbd3.html

Serwer po ok 10min się uruchamia, ale jest to uciążliwe, jak pozbyć się owego błędu.. 

Opublikowano

Nowy problem.. Serwer się uruchamia niby, ale jest błąd.. : 

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/20b720f7a2af4ec0.html

Występuje błąd łączenia, port map działa, do bazy zalogować się również mogę, próbowałem przez innego launchera  i nic nie zmienia, wszystko działało, do czasu resetu serwera.. czym to jest spowodowane, bo już mi nerwów brak..

Opublikowano

Kolejny problem, po postawieniu serwera na nowo, pierwsze ustawienie sysinstall włączeniu, dziala wszystko, gdy zatrzymam serwer /stop i zrobię reset maszyny, zaloguje się ponownie do maszyny i wystartuje serwer to jest błąd łączenia z serwerem, nie dotykana baza danych nic.. czym to jest spowodowane, bo wcześniej pliki Terenzo co bym nie zrobił działały, a teraz nie mogę sobie poradzić... 

Opublikowano

Ethost. drugie puste  trzecie ip ze zwykla koncowka czwarta kolumna w sysinstallu to 4.2.2.3 piata to ip z koncowka zwykla 6 to 255.0.0.0 zapisujesz wychodzisz wpisujesz /start potem klikas 1 nastepnie wpisujesz jezeli hamak to /etc/rc.d/netif restart jezeli dedyk to tego nie musisz. W root  w serverinfo ustawiasz ip z koncowka 100 i powinno smigac. 

40117680099074104760.gif                                                 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...