Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak uczyc sie grac lepiej?

IdleSolution

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Macie jakies sprawdzone sposoby? Do tej pory szlo mi jako tako dobrze, wbilem platyne, ale terazz czuje ze sie nie rozwijam, z kazda gra idzie mi tak samo, moze nawet gorzej. Gram mida i supporta.

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

Po prostu graj, nie można polecić Ci nic innego.
Możesz też obejrzeć też streamerów jak grają, można nauczyć się trochę o grze ;)

Opublikowano

Graj cały czas. Najlepiej normale i nie bój się mieć słabe KDA tylko po prostu staraj się ćwiczyć, robić różne odważne sytuacje, najwyżej przegrasz normala. Ja tam gram już od takiego czasu i sobie ćwiczę mocno przed sezonem 5. ;) 
Dodatkowo możesz oglądać jakieś strimy, np. Bjergsena który aktualnie streamuje.

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Ja jak już nie miałem koncepcji co więcej mogę z siebie wyciągnąć, to właśnie przeglądalełm streamerów i podpatrywałem różne ciekawe (zazwyczaj dziwne) zagrywki i próbowałem je stosować w grze, za którymś razem się udawało i już umiałem coś więcej :) Polecam spróbować i przekładać to na swoją grę

everybody_lies_by_deadmelkor-d5bl91v.png

"Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść

Niepokonanym

Wśród tandety lśniąc jak diament

Być zagadką, której nikt

Nie zdąży zgadnąć nim minie czas..."

| exModerator Inne MMO | exLider League of Legends | exMPC Media Lider | VIP |

Opublikowano

Jeśli masz kolegów w wyższej dywizji próbuj z nimi grać zdecydowanie zwiększysz skilla, dobrym sposobem jest oglądanie strimów i poradników.

Opublikowano

@kabitan1 to ja jestem tym kolega z wiekszej dywizji i to oni chca grac ze mna :D

Dzieki za porady, w sumie nie dowiedzialem sie nic nowego bo ciagle praktykuje te ogladanie streamerow. Sproboje pograc na innych pozycjach, bo 95% moich gier to mid a reszta support, moze to pomoze

Opublikowano

Hmmmm może spróbuj wymainować jakieś postacie na mida/suppa ? 

Lub może pograj na innych liniach ?

3 opcją może być granie granie granie :)

Opublikowano

Ja ci powiem co innego, zrób sobie przerwę. Tydzień, dwa, miesiąc mi to kiedyś pomogło. 0 gry w lola, 0 oglądania streamów, yt itp. graj w coś innego jak masz czas i jeśli przyjdzie ci  chęć zagrania to graj, graj dla funu ze znajomymi gdy poprzez taką gre osiągniesz już wysoki skill to możesz znowu wrócić do wbijania rangi. Ja kiedyś coś takiego zrobiłem i mi pomogło, właśnie po takiej przerwie zacząłem się piąć w górę. Choć obecnie nie gram w ligę z powodu braku czasu to pogrywam w weekendy własnie dla funu. 

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Macie jakies sprawdzone sposoby? Do tej pory szlo mi jako tako dobrze, wbilem platyne, ale terazz czuje ze sie nie rozwijam, z kazda gra idzie mi tak samo, moze nawet gorzej. Gram mida i supporta.

A ja ci polecam zmienić na jakiś czas linię i co grę grać innym bohaterem. Najlepiej takim co dawno nie grałeś, lub nie lubisz grać. Mi się to sprawdza.

xD

Opublikowano

Oglądaj streamy challangerów, graj cały czas. Bierz winę przegranego tfa na siebie bo napewno robisz jakieś błędy. Nawet kiedyś te sławne diamenty i challangerzy byli w bronzach/goldach  i nie grali tak dobrze. Przemyśl dokładnie akcję np. ganka na topa jak ty masz 1000 hp a przeciwnik 1001 ile ma dmg ile ty mu możesz zrobić itd.

Opublikowano

Graj duzo niestandardowych 1vs1 orqaz na solo line czyli top, mid jungle i ogladaj streamy slawnych i dobrych graczy. Ja tez miałe mtkai dzień, że miałem wrażenie, że ciagle gorzej gram a było na odwrót :)

Opublikowano

Ja ci powiem, byś grał z umiarem - nie dużo. Graj normale, ale z rozumowaniem, tzn. spójrz, jakie błędy popełniasz, naucz się grać na różne sposoby - raz trafi ci się agresywny jungler/adc, a innym razem adc będzie stał z tyłu/jungler będzie farmił. Na pewno musisz nauczyć się budować w zależności od sytuacji. Nie można iść tokiem myślenia "early game, jeszcze nic nie jest przesądzone, więc w każdej grze będę rushował dfg". Jak grasz na midzie postaciami z jakimiś gapcloserami, doskokami itd, to roamuj bota, najlepiej gdy wbijesz 6 lvl, od razu tam leć. Nie poświęcaj się też za bardzo dla farmy. Jeśli masz ostro oberwać, stój z tyłu i tylko czekaj, aż twoja farma rozwali farmę wroga i zgarniaj exp. Możesz nawet dobijać skillami. Nie nastawiaj się, że "aaaa, może zaraz wbiję we wroga, więc zostawię manę, nie będę zużywał jej na farmę". Jeśli dostajesz oklep, to co najmniej do 6 najprawdopodobniej będziesz go dostawał i nie wbijesz się w enemy.

To takie podstawy wypisałem, jeśli chcesz, to możemy jeszcze na PW pogadać.

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Postanowilem zrobic sobie przerwe. Tylko pytanie do was: jakis zastepczy tytul na czas grania w lola? Ma byc multi i maja tam byc gry rankingowe czy cos w tym stylu. Narazie gralem tylko w lola i nie znam za bardzo dobrych tytulow. Nie musi byc moba, dla mnie wazny jest system rankingowy w ktorym moge widziec jak ide wyzej i wyzej. Jedyna gra ktora odpada to csgo, czekam na propozycje

Opublikowano

analizuj swoje gry jeśli możesz sprawdzaj gdzie popełniasz błędy i zapamiętuj je aby je nie popełniać później 

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Postanowilem zrobic sobie przerwe. Tylko pytanie do was: jakis zastepczy tytul na czas grania w lola? Ma byc multi i maja tam byc gry rankingowe czy cos w tym stylu. Narazie gralem tylko w lola i nie znam za bardzo dobrych tytulow. Nie musi byc moba, dla mnie wazny jest system rankingowy w ktorym moge widziec jak ide wyzej i wyzej. Jedyna gra ktora odpada to csgo, czekam na propozycje

Dota 2

Opublikowano

graj jak najwiecej, mysl podczas gry, mozesz czasami tez wyciagnac cos od streamerow, jakies przydatne informacje typu stawianie wardow co w ktorej min. gry robic etc.

Opublikowano

Oczywiście grać i uczyć sie na swoich błędach i oglądać czesto jakies turnieje jak grają jakie taktyki a mózg powoli

będzie zapamiętywał co robił wtedy profesjonalny gracz oglądaj streamy też dużo o postaciach można sie nauczyć i buildach

Bullet for my Valentine <3

Opublikowano

sciagnij bola/l# jak juz ci jest tak trudno sciagnij odpowiednie dopalacze wcisnij spacje uzyj mozgu i gratulacje wygrales giere, nie wiem po co piszesz ze nie umiesz grac co Ci to da ze obejrzysz stream?

zwontpilem w to forum

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...