Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Czy taki serwer byłby w porządku?

Reski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, przechadzając się po różnych serwerach, jak i trybach, widziałem jedynie to samo... Ciągle survival, survival...
Pomyślałem, że stworzę serwer, który będzie inny!
Postawiłem sobie warunek, że stworzę nowy serwer, inny, lepszy, ciekawszy. 

Oto krótki projekt serwera: 

Chciałbym z moją starannie dobraną ekipą, stworzyć serwer Freebuild + Działki. 
Dlaczego, zapytacie...
Otóż powoli rzygam serwerami Survival i te ich pseudo "autorskie gildie", które to tak naprawdę funny guild, ultimateclans etc. Pomyślałem że stworzymy coś nowego...

Oczywiście znajdowałyby się tam działki, mapa surowcowa itp.  
Potem, jak każdy serwer, byłby rozwijany, czyli powiększanie slotów, zmienianie map (Jakby były wykorzystane) 

Nieważne co powiecie, i tak taki serwer powstanie ^^ 

PS: Praca jest chaotyczna, ponieważ... Jest chaotyczna, nie wiem dlaczemu :(

%20.jpg

Opublikowano

Pomysł świetny, ale wypadałoby pozbyć się chaosu i zacząć od konkretnego planu xD. Ja jestem zdania, że wcale nie musi być pełno autorskich pluginów. Myślę, że jesteś w stanie wraz ze swoją ekipą stworzyć doskonały serwer. O slotach to wiadomo, że dobrze byłoby, aby koszty się zwróciły. Wtedy można pomyśleć co dalej. Myślę, że serwer jak najbardziej może być w porządku.

Pozdrawiam

Opublikowano

Pomysł świetny, ale wypadałoby pozbyć się chaosu i zacząć od konkretnego planu xD. Ja jestem zdania, że wcale nie musi być pełno autorskich pluginów. Myślę, że jesteś w stanie wraz ze swoją ekipą stworzyć doskonały serwer. O slotach to wiadomo, że dobrze byłoby, aby koszty się zwróciły. Wtedy można pomyśleć co dalej. Myślę, że serwer jak najbardziej może być w porządku.

Pozdrawiam

Andy, ten chaos, to chyba od tego że niedługo zacznę pracę nad serwerem i mam taki mętlik pytań, problemów i innych dziwnych rzeczy. To nawet myślę że ni będzie autorskich pluginów, zwykły klasyczny Freebuild :) Serwer będzie doskonały - i nic tego nie zmieni. 

Sloty na początek myślę że starczy 50 - Na wielkie tłumy nie liczę, chyba że się mylę :P

Dziękuję za opinię, pozdrawiam! :)

%20.jpg

Opublikowano

Jak dla mnie ten serwer nie będzie się wyróżniał niczym od innych Freebuildów, na tym będą działki, a na którym freebuildzie niema działek?

Mapa surowcowa to samo, ten projekt serwera sie niczym nie wyróżnia, no chyba ze nie napisales calosci, jak dla mnie nie wypali.

aac38a3ca701800a8c9e3ff33aa5d0bf.png

Opublikowano

Jest Okey Dawno czegoś takiego nie było i dawno nie grałem na takim serwerze bo teraz jak działki to na creative

BIHC.PL PIĄTEK 17:00 ZAPRASZAM

Opublikowano

"Postawiłem sobie warunek, że stworzę nowy serwer, inny, lepszy, ciekawszy." Sorry, takie serwery stawiali już 3 lata temu xD

Serwery z mapą surowcową kiedyś miały sens. A teraz nie mają żadnego. W tych czasach to każdy może wejść na stronę halalaboosa i ściągnąć huzuni czy weepcrafta, kronosa, rubixa, nodusa lub zwykłego xraya. Jeśli będziesz miał zaanagażowaną administrację, której chce się łazić po mapie surowcowej i szukać xray'owców to spoko, serwer może wypalić. Bez tego to może miałoby to sens 3 lata temu, gdy cheatów praktycznie nie było.

tenor.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...