Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gothic 2nk - jak zrobić unik?

pendragon1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie jak zrobić unik widzę jak w filmikach walczą i odskakują od przeciwników a jak próbuje to robię tylko blok proszę o szybką odpowiedz. Z góry dzienkuje.

proszę o odpowiedz tez jak robić unik w gothic 1 bo mam ustawienie z gothic 1

Opublikowano

Mogę się mylić, ale wroga się chyba brało na target (tak, że jest wycentrowany i możesz chodzić na boki, a wróg i tak będzie wycentrowany) i dawało się strzałkę do tyłu.

pyhvh7E.png

Opublikowano

target to cel...

np. twoim targetem może być wilk...

uniki robisz przyciskami przypisanymi pod unik ?... sprawdź w sterowaniu...

daj sobie 10.000.000 hp przeciwnikowi w jakimś bezpiecznym miejscu tez...

i trenuj sobie uniki.... tylko najpierw zobacz w sterowaniu które przyciski za to odpowiadają...

u mnie Q i E to w Prawo i w Lewo a Strzałka w dol to w tył... 

Opublikowano

Żebyś odskoczył od przeciwnika, gdy ten chce Cię zaatakować, musisz puścić przycisk myszki i wtedy kliknąć strzałkę do tyłu. Wtedy wykonasz unik. Natomiast trzymając przycisk myszki i klikając strzałkę w dół zrobisz blok.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Wiem jaki miałem problem miałem ustawienia z gothic1 tak jak pisałem a tam sie nie da zmieniłem na ustawienie a gothic 2 i już działa a jak mam niby dać sobie 10.000.000 hp? bo nie znam kodu na hp i nei łatwiei dać nieśmiertelność?

Opublikowano

Wiem jaki miałem problem miałem ustawienia z gothic1 tak jak pisałem a tam sie nie da zmieniłem na ustawienie a gothic 2 i już działa a jak mam niby dać sobie 10.000.000 hp? bo nie znam kodu na hp i nei łatwiei dać nieśmiertelność?

W Gothic'u 1 system jest nieco trudniejszy. Tam musisz przetrzymać dany klawisz klawiatury lub myszki i kliknąć literę za dany atak. Np. W. Niestety nie ma tam takiego systemu walki jak w G2/G2Nk i chyba bez modów nie da się tego zmienić. Co do kodów, to oczywiście da się łatwiej dać ,,cheat god", jednak nie widać postępu, bo życie się "frezuje". Jak dasz sobie te 10kk hp, to widać czy uniknąłeś ciosu, czy cie trafił ile zadał. 

Komendy jakbyś nie wiedział ;) -> W konsoli wpisujemy ,,edit abilities" -> W tamtym okienku co wyskoczy po wpisaniu kodu, wpisujemy attributes i zmieniamy 1 na ilość danego życia (np 5000).

Chce zauważyć, że pod 1 jest ilość maksymalna danego życia, czyli po tym wpisaniu musimy kliknąć F8 lub wpisać taką samą ilość pod 0.

Np

0 = 1000 ~~ Posiadane życie aktualnie
1 = 2000 ~~ Maksymalna ilość życia
yiWCsl1.png
Opublikowano

Przytrzymaj klawisz i kliknąć literę odpowiadającą atakowi.

Zamiast przytrzymywania klawisza może to być mysz.

Nie wiem jak danym klawiszom masz poprzypisywane funkcję.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Jak w temacie jak zrobić unik widzę jak w filmikach walczą i odskakują od przeciwników a jak próbuje to robię tylko blok proszę o szybką odpowiedz. Z góry dzienkuje.

proszę o odpowiedz tez jak robić unik w gothic 1 bo mam ustawienie z gothic 1

Ale wy bajki piszecie śmiać mi się chcę,aby zrobić unik w gothic 2 puść przycisk namierzania,którym jest przycisk "CTRL" gdy nie naciskasz tego przycisku cofasz się gdy go trzymasz blokujesz atak.. ( Polecam grę gothic nie używając myszki,bo to strata czasu na myszkę klawiatura i heja)

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...