Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

HP Compaq cq58

kepus210199

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Mam problem z laptopem ktorego dostalem wlasciwie wczoraj. Laptop dzialal sprawnie do dzisiaj. Po tym jak go dzisiaj rano wlaczylem na ekranie ukazalo mi sie tylko niebieskie okienko "Selected boot image did not Authenticate. Press <Enter> to Continue". Po wcisnieciu klawisza ENTER komputer sie wylacza.

Zdjecie ekranu:
20141223-161706.jpg

Prosze tlumaczyc po polsku :)

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no brawo, gdzie w biosie zmienia się ścieżki  ???    pokaż mu i wyjaśnij ;) 

po prostu albo

- siadł dysk -

- masz włożoną kartę SD do slotu

- pena wpiętego w USB

skoro masz nówkę postaraj się odpalić przynajmniej recovery , masz instrukcję obsługi to pasuje je przynajmniej przeczytać

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

to idź do serwisu albo kogoś kto ma większe rozeznanie. 

z opisu wynika możliwe że laptop ma sprzętowe zabezpieczenie przed instalacją innego niż oryginalny nośnik albo recowery którego nie potrafisz uruchomić.

niestety niektóre laptopy mają tego typu zabezpieczenia czy instalki na dysku porobione

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

to idź do serwisu albo kogoś kto ma większe rozeznanie. 

z opisu wynika możliwe że laptop ma sprzętowe zabezpieczenie przed instalacją innego niż oryginalny nośnik albo recowery którego nie potrafisz uruchomić.

niestety niektóre laptopy mają tego typu zabezpieczenia czy instalki na dysku porobione

Niestety wszystkie serwisy w okolicy pozamykane do 7 Stycznia. 

BTW. Nie macie tutaj na mpc jakis informatykow z prawdziwego zdarzenia? Oczywiscie nie obrazajac Ciebie i innych.

Opublikowano

Zmień w biosie scieżke z której będzie odpalany Windows.

Zmienialem juz tysiac razy, w sciezkach nie ma nawet bootowania z dysku. Co najlepsze, gdy w UEFI probuje sprawdzac dysk, to raz mi go sprawdza, a raz pisze ze poprostu nie jest zainstalowany.

no brawo, gdzie w biosie zmienia się ścieżki  ???    pokaż mu i wyjaśnij ;)

po prostu albo

- siadł dysk -

- masz włożoną kartę SD do slotu

- pena wpiętego w USB

skoro masz nówkę postaraj się odpalić przynajmniej recovery , masz instrukcję obsługi to pasuje je przynajmniej przeczytać

Dysk nie siadl, w informacji o komputerze jest napisane ze systemem operacyjnym jej win 8. Wiec dysk na 100% dziala. Sd i USB takze nie mam wpietego. Laptop jest przywieziony z norwegii, co prawda juz go spolszczylem. Co do tego problemu dzieje mi sie juz tak drugi raz. Wczesniej o dziwo naprawilo sie "samo". Jednakze teraz mecze sie z tym juz drugi dzien.

Prosze o inne porady.

Opublikowano

kupię Ci świeczkę to sobie poszukasz na forum informatyka innego  ;)

problem jest raczej ze sprzętem, taśma do dysku nie łączy, dysk uszkodzony  albo  kontroler dysku

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...