Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Europa Universalis 4 o co chodzi że mój kraj zmienił nazwę?

Gnieworz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mógłbym prosić o pomoc? grałem sobie ostatnio w europkę i nagle moja francja zmieniła swoją nazwę z France na Rev. France
zmienił mi się kolor na mapie
zmieniła mi się flaga na taką jaką obecnie ma francja
i chyba zostałem republiką

no i mam pytanko czy to naturalny bieg rzeczy czy też kliknąłem jakiś szalony event i jestem teraz w jakiś sposób zniewolony przez inne państwo?
trochę się tego boję bo raz jak kliknąłem jedną z moich prowincji to pojawił mi się herb polski ale to chyba bug bo więcej się tak nie działo :(
mogę to jakoś wycofać czy muszę się przyzwyczaić do nowej nazwy i koloru?

jeśli muszę to przeboleć to jakie plusy i minusy będę z tego miał?

Opublikowano

To normalne. Zmieniło Ci się, bo taki jest przebieg gry.

To drugie to chyba bug.

Wątpię, że nagle wprowadzili, że nagle hop-siup pojawia się rewolucja. Wcześniej trzeba było spełniać określone wymagania, by ten event wystąpił. - http://www.eu4wiki.com/France#The_French_Revolution_.26_Napoleon

Najlepiej skorzystaj z wiki paradoxu, @Gnieworz. Tam masz wszystko opisane ze szczegółami odnośnie tej decyzji i co za tym idzie.

Opublikowano

This event can occur after 1750 if the French economy is on its knees or is suffering from high War Exhaustion and the probability of the event chain firing is increased if demands for economic and social reforms have been turned down. This event chain can create revolts, uprisings and even the overthrow of the monarchy!

W skrócie zaczynał się XIX w. był burdel w kraju i zrobili rewolucję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...