Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra zaczęła z czasem lagować

barti09812345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż mam problem (właściwie to ja i kolega),po miesięcznej przerwie wróciliśmy do BFa 3,a tu bum gra zaczęła przycinać konkretnie:
Mi po 2 godzinach grania gra zaczyna łapać freezy i inne bzdety tego typu
Koledze odrazu przycina gra co jakiś czas (na nieszczęście w najgorszych momentach)

Mój sprzęt 
Procesor: intel i5 4430 
Karta: Radeon hd7770 wersja od gigabyte'a
ram 8gb
dysk niedawno wymieniany,zasilacz corsaira

Jeśli chodzi o sprzęt kumpla to procesora nie znam ale jakiś amd 4x3.5
karta graficzna: amd r8 670x
8gb ramu 
zasilacz ten sam co mój

uprzedzając zdania typu "to nie ma prawa wam działać na ultra",wcześniej działało na stałych 60 fpsach,a freezy sa nawet na najniższych ustawieniach
Kombinowałem z wyłączaniem filtrowania itp,wcześniej pomogło wyłączenie origin ingame ale teraz jest wyłączone.
Może to być kwestia pofragmentowanych danych na hdd/zasyfionego dysku? Bo nie wiem czy już formata trzepać czy to raczej kwestia EA

P.S temperatury w normie 
u mnie procesor 45-48
karta max 65

u kumpla procesor 55,karta 70

P.S2 wszystkie sterowniki najnowsze

Opublikowano

Witam otóż mam problem (właściwie to ja i kolega),po miesięcznej przerwie wróciliśmy do BFa 3,a tu bum gra zaczęła przycinać konkretnie:

Mi po 2 godzinach grania gra zaczyna łapać freezy i inne bzdety tego typu

Koledze odrazu przycina gra co jakiś czas (na nieszczęście w najgorszych momentach)

Mój sprzęt 

Procesor: intel i5 4430 

Karta: Radeon hd7770 wersja od gigabyte'a

ram 8gb

dysk niedawno wymieniany,zasilacz corsaira

Jeśli chodzi o sprzęt kumpla to procesora nie znam ale jakiś amd 4x3.5

karta graficzna: amd r8 670x

8gb ramu 

zasilacz ten sam co mój

uprzedzając zdania typu "to nie ma prawa wam działać na ultra",wcześniej działało na stałych 60 fpsach,a freezy sa nawet na najniższych ustawieniach

Kombinowałem z wyłączaniem filtrowania itp,wcześniej pomogło wyłączenie origin ingame ale teraz jest wyłączone.

Może to być kwestia pofragmentowanych danych na hdd/zasyfionego dysku? Bo nie wiem czy już formata trzepać czy to raczej kwestia EA

P.S temperatury w normie 

u mnie procesor 45-48

karta max 65

u kumpla procesor 55,karta 70

P.S2 wszystkie sterowniki najnowsze

Witaj  :),

Skoro kiedyś wszystko było dobrze i temperatury są w porządku... to powodem tych zacięć może być zaśmiecony system.

Ściągnij CCleaner'a i przeczyść rejestr etc.

Gdy już zrobisz, powiedz czy pomogło

Pozdrawiam ;)  

Opublikowano

czyszczę wszystko slim clenarem i to nie pomaga,zastanawiam się tym czy to pofragemntowane dane (przy ostatniej defragmentacji wydupcyło mi system) więc odrazu bym formata trzepał,ale nie wiem czy to pomoże 

Opublikowano

czyszczę wszystko slim clenarem i to nie pomaga,zastanawiam się tym czy to pofragemntowane dane (przy ostatniej defragmentacji wydupcyło mi system) więc odrazu bym formata trzepał,ale nie wiem czy to pomoże 

Myślę, że pomoże - warto spróbować.

Opublikowano

Miałem ten sam problem, 3 miesiące byłem w pracy za granicą po powrocie włączam grę a tu co 10 sec freezy, czyściłem, usuwałem zmieniałem ustawienia itd. lecz nic nie pomogło więc zapytałem wujka google i gdzieś znalazłem, że wyłączenie dźwięków systemowych może pomóc więc wyłączyłem tę stronę i szukałem dalej lecz nic nie znalazłem i pomyślałem że spróbuje i o dziwo zadziałało tak więc spróbuj tego nic nie gwarantuje możliwe że pomoże.

Faber est quisque suae fortunae

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...